Liga prvakov

Liverpool je sprejel vlogo favorita proti Portu: 'Ko si aktualni finalist, je tvoja edina želja - lovorika'

Nyon, 15. 03. 2019 14.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lanskoletni finalisti Lige prvakov iz Liverpoola so se med osem uvrstili po blesteči gostujoči predstavi proti Bayernu sredi Münchna (1:3). A redsi se tu nikakor ne mislijo zaustaviti. "Ko si enkrat v finalu, potem ne razmišljaš o drugem, kot o lovoriki. Ja, letos želimo korak naprej," po švicarskem žrebu četrtfinala in polfinala sporočajo iz tabora Liverpoola.

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp FOTO: AP
Dosedanjemu delu sezone lahko v taboru Liverpoola "prilepijo" visoko oceno, a za najvišjo bodo redsi morali vsaj nekaj osvojiti v sezoni. Potem ko so po dolgem času izgubili prvo mesto v angleški Premier League, prehitel jih je Manchester City, jih v četrtfinalu Lige prvakov čaka Porto. Iz tabora Liverpoola prihajajo izjave, da ne bežijo od vloge favorita. "V zadnjem času smo se s Portugalci kar nekajkrat srečali in naši rezultati so bili praviloma dobri. Ležijo nam," je sprva v imenu redsov dejal legendarni Robbie Fowler, ki je bil predstavnik kluba na žrebu v Nyonu. "Smo aktualni finalisti Lige prvakov.  Ve se, kaj to pomeni za naše ambicije. Zanima nas naslov," je še dejal nekdanji dolgoletni član redsov, ki verjame, da se je Liverpool lani veliko naučil v tistem bolečem finalu LP proti madridskemu Realu.

Mohamed Salah
Mohamed Salah FOTO: AP

"Že celo sezono igramo dobro. Ekipa ne pada, kar je dober znak. Optimistični smo pred četrtfinalom. Mnogi verjetno mislijo, da se bomo sprehodili v dvobojih s Portom, a gotovo ne bo tako. Ne bežimo pa od vloge nespornega favorita dvoboja." 

Prve četrtfinalne tekme bodo 9. in 10. aprila, povratne 16. in 17. aprila.

Četrtfinalni pari:
Ajax - Juventus
Liverpool - Porto
Tottenham - Manchester City
Barcelona - Manchester United

Polfinalni pari:
Tottenham/Manchester City - Ajax/Juventus
Barcelona/Manchester United - Liverpool/Porto

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.