Liga prvakov

Liverpool na 'misijo nemogoče' proti Barci brez Salaha in Firmina

Liverpool, 06. 05. 2019 13.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Napadalca Liverpoola Mohamed Salah in Roberto Firmino ne bosta igrala na povratni tekmi polfinala Lige prvakov z Barcelono, je pred torkovim spektaklom na stadionu Anfield potrdil trener rdečih Jürgen Klopp. Egipčan se je poškodoval na zadnji ligaški tekmi z Newcastle Unitedom, Firmino pa je bil načet že pred gostovanjem v Barceloni, kjer je vseeno dobil nekaj minut.

Klopp (na fotografiji) je slabe novice navijačem sporočil na novinarski konferenci pred torkovo tekmo.
Klopp (na fotografiji) je slabe novice navijačem sporočil na novinarski konferenci pred torkovo tekmo. FOTO: Uefa

Liverpoolova naloga na povratni tekmi polfinala Lige prvakov z Barcelono je dan pred obračunom na Anfieldu postala še precej težja. Jürgen Klopp je namreč potrdil, da je za povratni dvoboj s Katalonci, ki so doma na prvi tekmi slavili s 3:0, ostal tako brez Mohameda Salaha kot brez Roberta Firmina. Brazilca so v zadnjem času mučile težave z mišico, a je na Camp Nouu vstopil s klopi in bi kmalu zabil za 3:1, blizu zadetku pa je bil tudi Egipčan, a je v nadaljevanju akcije zadel okvir vrat.

GOLI

Salah se je nato huje poškodoval na zadnji ligaški tekmi rdečih, gostovanju pri Newcastle Unitedu (3:2), potem ko je trčil z domačim vratarjem Martinom Dubravko in moral z igrišča na nosilih.

Rdeča luč zdravnikov
"Oba jutri ne bosta na voljo. Gre za pretres, zato Mo (Salah, op. a.) ne bo smel igrati. Počuti se dobro, a če ni dovolj dobro z zdravniškega vidika, je to vse," je dejal Klopp, ki se je tako dotaknil zdravniških navodil, ki jim morajo slediti klubi. Salah zaradi pretresa namreč ne sme trenirati do sobote, a to pomeni, da bo Kloppu vseeno na voljo za odločilno tekmo v boju za naslov v Premier League z Wolverhampton Wanderersi.

Salah (desno) je odmevno poškodbo utrpel že v lanskem finalu proti Realu, ki ga je končal že sredi prvega polčasa.
Salah (desno) je odmevno poškodbo utrpel že v lanskem finalu proti Realu, ki ga je končal že sredi prvega polčasa. FOTO: AP

Odsotnost prvega strelca Premier League bo seveda hud udarec za klub z Anfielda proti Barceloni, kjer bosta priložnost najverjetneje ob Sadiu Maneju dobila Divock Origi in Daniel Sturridge, saj se Kloppov poskus z Georginiem Wijnaldumom na Camp Nouu ni najbolje obnesel, formacija z Origijem in Sturridgem (ali morda Xherdanom Shaqirijem) pa je seveda precej napadalnejša izbira pred tekmo, v kateri Liverpoolčani potrebujejo najmanj tri gole.

'Stadion se bo pred tekmo tresel'
"Pred povratno tekmo situacija ni takšna, kakršno bi si želeli, a želimo zmagati. Za nami je dolga sezona," je zbranim medijem v Liverpoolu povedal Klopp, medtem ko Merseyside že dan pred tekmo Lige prvakov "trese" tudi mrzlica Premier League, kjer rdeči že vso sezono bijejo hudo bitko z Manchester Cityjem.

"Tekma Man. Cityja in Leicestra? Nocoj na sporedu ni druge tekme, a ne vem, če jo bom gledal. Ob desetih bom vedel za rezultat, od tam naprej pa bom vedel, kaj si mislim, čeprav ne bo enako. Bomo videli, kaj lahko stori Leicester, a res nimam pojma," je nadaljeval Klopp.

"Če bomo v kakšnem trenutku dobili priložnost za preobrat, potem jo bomo izkoristili. Na igrišču moramo prikazati dobro predstavo, na tribunah pa bo v vsakem primeru vzdušje izvrstno. Predstavljam si, da se bo stadion pred tekmo tresel. A ni nujno le to, da zadenemo, moramo tudi preprečiti gol Barci, to pa se ne zgodi velikokrat. Vemo, kako velika naloga nas čaka, a kaj naj rečem ... To je izjemna ekipa in od sebe bo dala sto odstotkov. V zadnjih minutah lahko zabiješ tudi tri gole, a težje bo, če jih bomo morali zabiti pet. Dokler je upanje, imamo možnost. Jaz se ne bom predal" 

LIVBAR

'Zakaj si storil to?'
Nemški trener je prepričan, da je bila Barcelona v lanskem četrtfinalu proti Romi, ko je zapravila prednost s 4:1 s prve tekme, v drugačnem položaju, kjer so Rimljani zabili gol v gosteh. Opozoril je tudi na dejstvo, da so Katalonci ob že potrjenem državnem naslovu minuli konec tedna spočili celo kopico članov prve postave. 

"Roma je dosegla gol v gosteh, to je neprimerljivo. Barca je lahko za nameček storila še nekaj menjav v Vigu, mi pa v tekmo prihajamo po napetem obračunu v Newcastlu. A ne bomo se predali. Moramo biti pripravljeni na igranje do 95. minute in to, da gremo korak za korakom. Ne smemo dobiti gola in to pomeni, da se moramo tudi dobro braniti. Napasti moramo direktno in odločno," je še napovedal Klopp.

"(Lionel) Messi je v Barceloni igral bolj v sredini. Povzročal nam je veliko preglavic po golu za 1:0. Vedno, ko je na igrišču Messi, je težko. Tam smo izgubili osredotočenost po njihovem vodilnem golu. Če tvegaš, te kaznujejo. Tudi pri izidu 3:0 so imeli priložnosti. Moraš izkoristiti priložnosti, ki se ti ponudijo, imeli smo velike priložnosti in odigrali smo obdobja dobrega nogometa. A zgodilo se je to, da nismo zadeli, to pa je potrebno sprejeti. Če imaš proti Barci priložnosti, je bolje zate, da jih izkoristiš, ker se včasih ne vrnejo. Kaj sem po tekmi v Barceloni rekel Messiju? Ne vem, a lahko si predstavljate, da sem rekel: 'Zakaj si storil to?'"

PARI

Liverpool - Barcelona in Ajax - Tottenham
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (66)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
06. 05. 2019 21.29
+1
Barca je torej v finalu ...
golf-tdi
06. 05. 2019 21.01
-3
a ste že pokakani😂😂😂
resnicaosvobaja
06. 05. 2019 20.46
+2
Upam, da se naslednje leto ponovi VAR
bogdajmir
07. 05. 2019 12.13
+1
Ne vem če bo Perez pustil Čeferinu kaj takega.
modelx
06. 05. 2019 20.09
+12
čeprav navijam za barco, mi je škoda, da mo ne bo igral. kaj naj rečem, nesreča od igralca. upam, da je ima sedaj dovolj do konca kariere.
265004
06. 05. 2019 19.28
+9
Mene veseli da vsi glavni beli pajaci še vedno spremljajo najboljši in najlepši nogomet in s svojimi izjavami mal popestrijo forum....Že sedaj pa lahko rečemo da je bila to ena najboljših sezon Barce...Tako premočno še nihče ni zmagal la lige...edin Franko se je upiral. Prihodnost Barce je svetla, prišle bodo super in prave okrepitve, stil igre se malenkost spreminja s fantasticnim trenerjem, ki s svojo taktiko razoroži vsakega nasprotnika. In prav je tako, ker je bila tika taka že prebrana...Tudi druga sezona bo podobna , če ne še boljša za Barco. Real se ne bo pobral še par let. Zidane enostavno ni trener za postavit igro, taktika mu je španska vas. Ker pa nihče noče priti, bodo na silo kupil 2 igralca, ampak to ne bo prineslo nič dobrega.Torej Messi nas bo navduševal še minimalno 5 let, ostali bodo pa gledali v hrbet.Kape in šal bodo še vedno obvezna oprema v Madridu, če bodo pa nosil tud rokavice bo super, če ne bo pa tud super. Važn da ne zebe ane crisp...?
igyyp
06. 05. 2019 20.40
+1
Ti si en veliki trol s svojimi izjavami,in hejter. Ce bi bil navijac nebi klobasal neumnosti. Pravi navijači ne žalijo nobenega, samo tumpli kot si ti. Pa lepo se imej trolek.
matrix12
06. 05. 2019 19.26
+9
Tisti ki mislite da je ze vse odloceno kljub poskodovanim salahom firminom in keitajem se motite. Upam, da barca ne bo sla v tekmo podcenjevalno, ampak je letos ze sla v tekme kot so betis girona leganes ... Seveda je liverpool nekaj drugega ampak vseeno. Liverpool ima se druge kakovostne igralce toda vprasanje kaj lahko mane stori sam. In pod vprasajem je vezna linija henderson milner. Je pa tudi vse odvisno od dnevne forme barcine obrambe in seveda luisa suareza, ki mu je ocitno lazje zabit hattrick realu kot zadet z 2 metrov proti huesci. Liverpool mora nujno zadet v 1. polcasu drugace bo imel zelo majhne moznosti. Roma je bila povsem nekaj drugega. Barca je sla v tekmo slabse kot na treningu. Toda na anfieldu se lahko vse zgodi.
KavčStrokovnjak
07. 05. 2019 11.14
-1
Ne skrbi, Bartomeu je dobro plačal Cakirja.
resnicaosvobaja
06. 05. 2019 19.25
+1
Real je imel za kakršnokoli lovoriko z VARom manjše možnosti kot jih bo imel sin britanskega princ Harrya in njegove soproge Meghan kot sedmi v vrsti za prestol
ehjaehja
06. 05. 2019 19.07
-15
Naj zmaga nogomet in naj se Roma ponovi:)
Drago Kugler
07. 05. 2019 07.28
+4
naj zmaga barca, da spetnekaj časa ne bo zaprtega.
resnicaosvobaja
06. 05. 2019 18.59
+11
Da bi se ponovila " Roma " potrebuješ nekaj ključnih dejavnikov. Nerazpoloženo Barcelono z enoletnim stažem trenerja pri njej, razpoloženega nasprotnika, ki doma ni obremenjen z ligo in nima poškodb, in bistveno grobo igro nasprotnika in sodnika iz Italije ali Anglije , ki to mesarjenje dopušča. Delegiran sodnik je Cakir , sodnik, ki mu do zdaj niso imeli kaj prida očitati niti v dobi brez VARa
modelx
06. 05. 2019 20.07
-1
ha, ha, čakir - a da ni pripomb? samo, da spomnim na tekmo mu proti smrdajčkarjem, ko je ogoljufal mu
ehjaehja
06. 05. 2019 18.59
-10
pa naj se ponovi Roma :)
prava resni.ca
06. 05. 2019 19.04
+6
a ti pozablas da si to ze parkrat napisal, ali si pac zgolj spletni neotesanec, nad katerim so failali lastni starsi?
resnicaosvobaja
06. 05. 2019 19.05
+4
pozabil si ha,ha,ha ali si se tega nekako odvadil kot Venus
resnicaosvobaja
06. 05. 2019 18.51
+9
Liverpool se nima kaj bati v prihodnosti, pa če se mu obe lovoriki izmuzneta. Igra lepo , hitro in atraktivno a je brez lovorik. Vsako leto pa bolj napredujejo . Letos bodo imeli zagotovo 22 točk več kot lani na 4. mestu EPL
resnicaosvobaja
06. 05. 2019 18.37
+10
Salahu ni dovolj, da bi bil v Realu prvi nogometaš, raje bi bil drugi v Barceloni. kar je za manj denarja več vredno in manj stresno
ehjaehja
06. 05. 2019 18.20
-23
upajmo da se ponovi Roma ❤❤❤
prava resni.ca
06. 05. 2019 18.29
+5
resnicaosvobaja
06. 05. 2019 18.30
+10
Barceloni ni VAR stal prav nič, kakor tudi Reala ne. Realu je celo ostal zajetna nerazporejen vsota denarja , ki so ga prej trošili za sodnike...
KavčStrokovnjak
06. 05. 2019 17.33
-23
Slaba... Upam da Ajax nabriše prepotentne katalonce v finalu. Ampak dvomim, ker je Bartomeu očitno dobro plačal pohod na naslov.
resnicaosvobaja
06. 05. 2019 18.21
+16
Ajax ve le to, da se s tem, ko so stolkli Real kot star ajmer, nahajajo nekje med Rayom Vallecanom in Barcelono
prava resni.ca
06. 05. 2019 18.30
+5
strokovno razlozi zakaj so prepotentni prosim
Maxx365
06. 05. 2019 19.03
+0
idiu3krasne
06. 05. 2019 17.33
+4
Barca gladko...
jowiki72
06. 05. 2019 17.29
+14
Vse je mogoče. S tako igro kot jo je pokazal na camp nou se lahko vse zgodi, ampak tukaj je tudi Barcelona, ki je letos v vrhunskem naletu z Messijem na čelu. Tako da bo zelo težko za Liverpool. Visca Barca ♥️
itransformer
06. 05. 2019 17.28
+23
Barca tudi če bi igral še kakšan Salah ne samo eden bi sigurno šla naprej .
KavčStrokovnjak
06. 05. 2019 17.34
-19
Maxx365
06. 05. 2019 19.06
+3
se že iščejo izgovori, če se pa kaj drugega ne najde proti Barci, je pa tu še vedno "denarnica", troli pač ne počivajo
apodgra
06. 05. 2019 16.30
-6
Škoda , da se je poškodoval Salah . Če bo Barce nadaljevala pot v final ,se bo na veliko špekuliralo , da je Barca po veliki sreči neopravičeno uvrstila v finale . Tako predvideno potekajo stvari danes , ko je v igri Barca.
Maxx365
06. 05. 2019 19.07
+3
ja ja, to bo velik argument trolov, zakaj je Barca v finalu, na lanski atentat na Sallaha so pa tabeli očitno hitro pozabili
ehjaehja
06. 05. 2019 16.28
-35
pa naj se ponovi Roma.mislim da ne bi imel nihče proti:)
apodgra
06. 05. 2019 16.40
+18
Zapiralo Roma se ne more več nikoli zgoditi. Lahko se zgodi LIverppol in tudi ta tvoja želja se ne more kar tako zgoditi.
beerch
06. 05. 2019 16.50
+10
dark horse
06. 05. 2019 17.11
+15
Zatvaralo danes in jutri si še glasen potem boš spet poniknil za 2 dneva oz boš glasen in se repenčil pod drugimi nicki
TvojPrijatelj
06. 05. 2019 16.25
+2
Če bo Klopp po dolgih mesecih končno začel igrati s svojim najboljšim igralcem, potem še imajo minimalno možnosti za finale.