Liga prvakov

Andy Robertson: Vse bo odvisno od našega pritiska, ki mora biti kot v prejšnjih sezonah

Liverpool, 14. 04. 2021 14.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Liverpool bo drevi na Anfieldu lovil preobrat proti madridskemu Realu, potem ko je prvo tekmo v Španiji izgubil z 1:3. Čeprav zaostanek dveh zadetkov ni majhen, v taboru Redsov vseskozi poudarjajo, da ni še nič odločenega. Podobnega mnenja pa je tudi bočni branilec Andy Robertson, ki meni, da bo največ odvisno od pritiska, ki ga bo s soigralci izvajal na nogometaše galaktikov. Prenos spektakla bo od 20.30 dalje na Kanalu A in VOYO.

Liverpool je bil na prvi tekmi v Madridu povsem neprepoznaven. Če izvzamemo prvih nekaj minut drugega polčasa, je bil Real celotno tekmo boljši nasprotnik, kraljeval pa je predvsem na sredini igrišča, kjer je deloval kot dobro naoljen stroj, ki ve kaj hoče. Pri Redsih pa so sedaj odločeni, da temu ne bo več tako. "Real je ena najboljših ekip, kar se tiče nadzorovanje igre. Ko so v zmagovalnem položaju, imajo nogometaše, kot sta Luka Modrić in Toni Kroos, ki znajo zadržati žogo. Skoraj nemogoče jim jo je odvzeti," se nevarnosti, ki jo predstavlja preverjena in predvsem dobro uigrana zvezna vrsta Madridčanov, zaveda Andy Robertson

"Moramo jih postaviti pod pritisk. Otežiti jim moramo življenje, vsekakor bolj, kot smo to počeli prejšnji teden v Madridu. Takrat smo jim pustili preveč časa na žogi, kar moramo tokrat nujno spremeniti, če želimo upati na napredovanje. Če bomo izgubili žogo, jo bo potrebno čim prej dobiti nazaj. Morali bomo biti na najvišjem nivoju. Prostora za napake na tem nivoju ni, sploh če si v zaostanku, kot smo trenutno mi," je za spletno stran kluba z Anfielda nadaljeval bočni branilec, ki je poudaril, da bo največ odvisno od tega, kakšen pritisk jim bo uspelo vršiti. 

"Če pogledamo naše najboljše tekme iz preteklih sezon, smo na vseh vršili neverjeten pritisk, kar bomo skušali ponoviti. Se pa to zagotovo ne bo zgodilo samo od sebe. Od nas bo odvisno. S soigralci se vselej trudimo, da nam pritisk uspe, zato ne dvomim, da nam tokrat bo." 

Če bo Liverpoolu uspelo, se bo še tretjič v zadnjih štirih sezonah uvrstil v polfinale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja na stari celini. "Sedaj gre na vse ali nič. Ali napreduješ ali izpadeš, vmesne poti ni. A to je lepota povratnih obračunov. Vso sezono garamo za obračune, kot bo današnji. Žal bomo brez navijačev, zaradi česar nam bo težje, kot bi nam bilo sicer. A upam, da bomo njihovo ljubezen do kluba vseeno čutili. Njihovo neverjetno energijo moramo pretvoriti v našo prednost." 

Povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov na Kanalu A in VOYO.

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sortegilio
15. 04. 2021 08.10
Pa da je kdo dejansko verjel, da lahko Liverpool premaga Real?
RUBEŽ
14. 04. 2021 19.36
+1
Če bodo sodili tako v korist Belega baleta kot so včeraj v korist PSG - ja, ni bojazni za Madridčane. Drugače bo " papreno ".
cripstoned
14. 04. 2021 16.10
+1
real mora v tekmo kot da nima prednosti iz prejsnje tekme...cimprej zadeti gol in potem bo liverpool v tezkem polozaju...v kolikor prvi zadane liverpool pa se zna v glave igralcev reala vnesti nemir in potem je mozno vse...upam se na en spektakel in napredovanje real madrida seveda...vamoooooos campeeeeeoneees.
drimtim
14. 04. 2021 16.06
-4
Realov bunker bodo že prebili problem zna biti s sojenjem.
madridista07
14. 04. 2021 17.11
+4
Evo se je že začelo s sodniki. Kaj še le bo. 🤣🤣🤣
igyyp
14. 04. 2021 17.28
+2
Drimtim ve za koga navija, za barcelonske sodnike. Je žr v elementu.
slo_veter
14. 04. 2021 15.45
+2
vsake pol ure isti člank z novim naslovom .. dolgčas.
DoGigi
14. 04. 2021 15.45
+1
Real gre naprej hocemo nocemo. Modric kross sta igralca zase sploh pa pridesta do izraza v takih tekmah.
265004
14. 04. 2021 20.48
+1
Zapirač a zdej si že Dogigi?ti primorski pajac kateri profil boš še izumil?
alien8potnik
14. 04. 2021 15.28
+2
no, upam, da rm vzdrži. pritisk sicer odgovarja ekipi iz madrida. to je idealno za bliskovite kontre. in tu je rm mojstrski. bomo videli. če bo rm igral vsaj približno tako kot nazadnje, bi se moral uvrstiti naprej.