Liga prvakov

Redsi v neugodnem Salzburgu do vstopnice za izločilne boje, Ajaxovo slovo od Lige prvakov

Salzburg, 10. 12. 2019 19.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Liverpool je v zadnjem krogu čakalo neugodno gostovanje v Salzburgu, ki so ga redsi opravili z odliko (0:2). Kljub odločnemu odporu Salzburžanov so Liverpoolčani iztržili vstopnico za osmino finala Lige prvakov. Mrežo domačih sta zatresla Naby Keita in Mohamed Salah.

Več videovsebin
  • Vrhunci torkovih tekem LP - prvi del
    10:32
    Vrhunci torkovih tekem LP - prvi del
  • Vrhunci torkovih tekem LP - drugi del
    13:18
    Vrhunci torkovih tekem LP - drugi del
  • Iz 24UR: Liverpool ostaja
    02:14
    Iz 24UR: Liverpool ostaja

Nogometaši Liverpoola so tudi letos svojo kožo reševali v zadnjem krogu skupinskega dela. Tokrat so varovanci Jürgena Kloppa gostovali pri izjemno neugodnem Salzburgu, ki bi si v primeru zmage lahko zagotovil mesto v izločilnih bojih, aktualni evropski klubski prvak pa bi se moral posloviti.

Virgil van Dijk je imel nemalo dela z mladim Erlingom Brautom Haalandom.
Virgil van Dijk je imel nemalo dela z mladim Erlingom Brautom Haalandom. FOTO: AP

Tisti, ki so pričakovali novo nogometno poslastico se niso ušteli. Že v uvodnih minutah sta moštvi nanizali številne izjemne priložnosti, ki pa niso obrodile sadov. Uvodne minute so bile sicer v znamenju naleta Salzburga, ki je nevarno pritisnil na vrata Alissona Beckerja, Virgil van Dijk pa je kar dvakrat v zadnjem trenutku izbil žogo Salzburžanom v zadnjem trenutku.

Nogomet za sladokusce

Liverpool ni bil dolgo časa v podrejenem položaju, Mohamed Salah je s strelom ogrel rokavice Cicana Stankovića, ki pa je bil tokrat na pravem mestu. Salzburg se je odzval z akcijo Hee-Chana Hwanga, ki so jo redsi z zadnjimi močni le odbili. V 8. minuti se je lepa priložnost ponudila Sadiu Maneju, ki je sprožil strel znotraj kazenskega prostora, a streljal za las mimo leve vratnice. Liverpool je do sredine polčasa le uspel vzpostaviti "red" na zelenici, kljub temu pa so imeli veliko težav pri zaustavljanju mladega in uspehov željnega Erlinga Brauta Haalanda, ki bi se utegnil kaj kmalu seliti na Otok k angleškemu rivalu Manchester Unitedu. Mladi Norvežan je sprejel lepo podajo soigralcev in sprožil močan strel proti vratom Beckerja, ki se je požrtvovalno vrgel na žogo. Pet minut kasneje se je priložnost za zadetek pokazala Salahu, Naby Keita je z natančno podajo zaposlil Egipčana, ta se je znašel znotraj kazenskega prostora, vendar streljal mimo leve vratnice. Tik pred koncem polčasa bi lahko Takumi Minamino Salzburžane le povedel v vodstvo. Japonec je prehitel gostujočo obrambo, našel dovolj prostora za strel, vendar bil pri udarcu nenatančen. 

Naby Keita je Liverpool v 57. minuti popeljal v vodstvo.
Naby Keita je Liverpool v 57. minuti popeljal v vodstvo. FOTO: AP

Tudi drugi polčas se je začel v ritmu prvega. Salah je ukanil branilce in se znašel pred Stankovićem, vendar mu je ta pravočasno 'snedel' žogo in poslal soigralce v protinapad. Žoga je našla Haalanda, ki pa je ob strelu zadel le zunanjo stran mreže. 

Keita in Salah z zadetkoma priborila redsom izločilne boje

V 53. minuti je po poškodbi obležal Dejan Lovren, namesto njega je vstopil Joe Gomez. Že nekaj trenutkov po menjavi so redsi le uspeli kronati premoč na igrišču z zadetkom. Mane je s težkega položaja na desni strani podal pred vrata, tam je visoko skočil Keita, ki je žogo z glavo pospravil v mrežo. Na naslednji zadetek je bilo potrebno počakati le minuto. Slabo posredovanje domače obrambe je izkoristil Salah, ki je iz težkega položaja z leve strani igrišča s kirurško natančnostjo poslal žogo v mrežo. Vse do konca tekme se je zvrstila še kopica lepih priložnosti, dve sta se pred vrati Salzburga ponudili Maneju, vendar je Stanković preprečil povišanje vodstva redsov in ostalo je pri 0:2, s čimer si je Liverpool zagotovil prvo mesto v skupini E, Salzburg pa bo lovoriko iskal v Ligi Evropa. 

Salzburg - Liverpool 0:2 (0:0)

Ajax potuje v Ligo Evropa, Valencia pred Chelseajem

Tekma v Neaplju se je namreč končala z 4:0 v prid domačih, Genk pa se je od Lige prvakov poslavlja s skromno točko. 

Barcelona je potrdila napredovanje z zmago nad Interjem. V drugi tekmi skupine F je dortmundska Borussia gostila praško Slavijo. Domači so si že v 10. minuti zagotovili vodstvo po zadetku Jadona Sancha, vendar je njegov zadetek v izdihljajih prvega polčasa izničil Tomas Soucek. Za končnih 2:1 je poskrbel Julian Brandt, ki je tako Borussiji zagotovil vstopnico za osmino finala.

Nogometaši Lyona so si priborili napredovanje v osmino finala, po vodstvu Leipziga, za katerega sta v prvem polčasu z bele točke zadela Emil Forsberg in Timo Werner, so drugem polčasu uspeli izenačiti po zaslugi Houssema Aouarja in Memphisa Depayja (2:2). Kevin Kampl zaradi poškodbe ni igral.

Houssem Aouar je kot prvi zatresel mrežo Leipziga.
Houssem Aouar je kot prvi zatresel mrežo Leipziga. FOTO: AP

Nogometaši Benfice so z 3:0 premagali Zenit in si zagotovili mesto v Ligi Evropa, Rusi pa so jo na koncu odnesli praznih rok, čeprav so v začetku zadnjega kroga imeli dobro izhodišče tudi za izločilne boje elitne Lige prvakov.

Valencia je z zmago na gostovanju v Amsterdamu izločila lanskoletnega polfinalista Ajax, v 24. minuti je Andrea Onano premagal Rodrigo. Chelsea si je po zmagi na domačem Stanford Bridgeu nad Lillejem zagotovil še drugo vstopnico za izločilne boje v skupini H (2:1). Za Londončane sta zadela Tammy Abraham in Cesar Azpilicueta, na drugi strani pa se je med strelce vpisal Loic Remy, ki je dosegel čudovit zadetek, žoga se je odbila od prečke navzdol in v mrežo.

Skupina E:

Salzburg - Liverpool 0:2 (0:0)
Napoli - Genk 4:0 (3:0)

Skupina F:

Borussia Dortmund - Slavia Praga 2:1 (1:1)
Inter Milano - FC Barcelona 1:2 (1:1)

Skupina G:

Olympique Lyon - Leipzig 2:2 (0:2)
Benfica Lizbona - Zenit St. Peterburg 3:0 (0:0)

Skupina H:

Ajax Amsterdam - Valencia 0:1 (0:1)
Chelsea - Lille 2:1 (2:0)

 

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
11. 12. 2019 10.23
+7
Bravo Salzburg za lepo borbeno igro! Škoda pa za Ajax😓
flamengo
11. 12. 2019 09.49
+5
Bravo redsi. Tako do finala
AS1983
11. 12. 2019 07.57
+8
Liverpool zlahka, ajax je spet razocaral doma, veliko bolje igra v gosteh
FCL
10. 12. 2019 21.53
+7
Z lahkoto a ne..