Liga prvakov

Klopp: Ljudje so pričakovali, da nam bo spet spodrsnilo

Budimpešta, 17. 02. 2021 09.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Liverpoola se iz Budimpešte vračajo s pomembno zmago. Na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov so premagali Lepzig, potem ko so izkoristili dve napaki nemških nogometašev in imajo dobre možnosti za preboj v četrtfinale. Trener Jürgen Klopp je priznal, da jim zaradi letošnjih težav, kar zadeva formo, ta zmaga veliko pomeni.

Prva tekma osmine finala Lige prvakov med nemškim Leipzigom in angleškim Liverpoolom je potekala na stadionu v Budimpešti, iz Madžarske pa se veliko bolj zadovoljni vračajo redsi. Varovanci trenerja Jürgena Kloppa so zmagali z 2:0 in imajo pred povratno tekmo lep "kapital" in so na dobri poti, da se uvrstijo v četrtfinale. 

Liverpool je mojstrsko izkoristil dve grobi napaki Leipziga, najprej je v 53. minuti po slabi podaji Marcela Sabitzerja Mohamed Salah sam stekel pred vrata in premagal vratarja Gulacsija, nato pa še pet minut pozneje, ko je žogo zgrešil Norid Mukiele in je sam pred gol pritekel Sadio Mane in odločil zmagovalca.

"To je bila tekma, na kateri smo želeli in morali zmagati. Leipzig je lahko 'pošast', v Bundesligi zmagujejo z močjo in so glede tega dominantni, nam jih jih je uspelo nadzorovati na izjemen način. Bili smo taktično izjemno dobri, prisili smo jih v napake, in mislim, da je naša zmaga zaslužena," je po tekmi dejal Klopp.

"Zadnji dve leti smo bili zares dobri, letos pa imamo nekaj težav. Normalno je, da se začnejo govorice, kaj vse ne deluje, a sam s tem nimam težav. Mislim celo, da so ljudje pričakovali, da nam bo spet spodrsnilo. Fantje so pokazali, kaj zmorejo, zadovoljen sem, kako smo se odzvali na vse skupaj in kako smo delovali," je še dejal nemški trener na klopi redsov po pomembni zmagi.

Kampl, Firmino in Thiago Alcantara
Kampl, Firmino in Thiago Alcantara FOTO: AP

Liverpoolu slabo kaže v angleškem prvenstvu, saj je tudi Klopp po zadnjem porazu proti Leicestru dejal, da ne razmišljajo o naslovu, bodo pa zanesljivo vse sile usmerili v Ligo prvakov. Veliko razočaranje je zaradi poraza vladalo pri nogometaših Leipziga, ki niso igrali slabo, a sta jim veliki napaki odnesli vse možnosti. 

A kot je dejal vezist nemškega moštva Kevin Kampl, se ne predajajo in veliko pričakujejo od povratne tekme: "Naredili smo dve individualni napaki, ki sta seveda na tem nogometnem nivoju hitro kaznovani. Vemo, da se kaj takega ne sme dogajati. Vendar ne glede na vse, mislim, da smo odigrali dobro tekmo in imeli dovolj priložnosti, da bi dosegli dva ali tri gole. Tega nam tokrat ni uspelo doseči, upajmo, da nam bo na povratni tekmi."

Pasica osmina finala Lige prvakov
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TEDO84bv0MEDO
17. 02. 2021 19.30
Liverpool ne bi nič naredil brez teh dveh napak.
mjda12
17. 02. 2021 12.59
+2
raj nj se ukvarja z igralci in ne z gledalci
gecogeco
17. 02. 2021 12.31
+6
Saj če ne bi teh dveh napak naredili, Liverpool verjetno ne bi zmagal
motorist_mb
17. 02. 2021 12.19
-3
Toti pa ovi z barce neprebavljiva 😁
MesOjediPinGvin
17. 02. 2021 17.48
+1
Še vedno bolje kot Juve in Real. 😜😜
edenhazard
17. 02. 2021 11.56
-2
To sploh ni res. Liverpool je bil v knockoutu in pričakovala se je gladka zmaga, in tako se bo pričakivalo tudi v premier ligi