Liga prvakov

Atalanta proti Liverpoolu ne bo spreminjala načina igre

Liverpool, 02. 11. 2020 22.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nika Mulec
Komentarji
0

"Liverpool bo za nas prestižen test, da ugotovimo, kam sodimo," tako derbi Lige prvakov z uglednimi Otočani, od 20.40 ga bomo prenašali na Kanalu A in VOYO, pričakuje trener Atalante Gian Piero Gasperini. A to še zdaleč ne pomeni, da Italijani ne računajo na nove tri točke. Dejstvo je, da bodo redsi na stadion Gewiss v Bergamu zakorakali nekoliko oslabljeni, a Gasperini zaradi slavnega nasprotnika ne namerava spreminjati načina igre.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Pred tekmo Liverpool - Atalanta
    02:22
    Iz 24UR: Pred tekmo Liverpool - Atalanta
  • Trening Atalante pred tekmo z Liverpoolom
    01:11
    Trening Atalante pred tekmo z Liverpoolom
  • Poslednji trening Liverpoola pred tekmo z Atalanto
    01:34
    Poslednji trening Liverpoola pred tekmo z Atalanto
Gian Piero Gasperini
Gian Piero Gasperini FOTO: AP

Vzpon Atalante v zadnjih sezonah in njena prepoznavna napadalna igra, v kateri uspešno sodeluje tudi Slovenec Josip Iličič, ni ostala neopažena pri trenerju Liverpoola, Jurgenu Kloppu.

Dvoboj 3. kroga v skupini D Lige prvakov med Atalanto iz Bergama in Liverpoolom si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO od 20.40 naprej. Spektakel je zagotovljen!

"Naslednja tekma je za nas zagotovo največji izziv v Ligi prvakov letos. Dobro, Ajax je bil izziv, Midtjylland tudi, a Atalanta je v zadnjih dveh, treh letih veliko naredila. Je čvrsto moštvo, proti kateremu je težko igrati. " Trenerju Atalante Gian-Pieru Gasperiniju se je ob tem smejalo ... "To je za nas velik kompliment, da nas je Klopp tako opazil." "Gasperini je vendarle trener, po katerem se lahko vsi trenerji zgledujemo glede na to, kaj vse je naredil in osvojil v zadnjih letih," dodaja Klopp.

Duvan Zapata
Duvan Zapata FOTO: AP

V tej sezoni Lige prvakov je Atalanta dosegla šest golov in je na lestvici skupine D z zmago in remijem na drugem mestu za tokratnim nasprotnikom, ki ima popoln izkupiček. "To je za nas velik kompliment, da nas je Klopp tako opazil. Je vendarle trener, po katerem se lahko vsi trenerji zgledujemo glede na to, kaj vse je naredil in osvojil v zadnjih letih ," je Nemcu laskal Gasperini in pred dvobojem dodal: "Na tekmi se bomo lahko primerjali z enim najboljših moštev v Evropi in na svetu. V tem duhu bomo krenili v tekmo, da vidimo, kje smo, če se soočimo s tako močnim moštvom tako v smislu posameznikov kot organizacije." Najboljši strelec Bergamaskov med evropsko elito, Kolumbijec Duvan Zapata, ki je zadel trikrat, se zaveda, da Liverpool brez poškodovanega nizozemskega stebra obrambe Virgila van Dijka ne bo nič lažji nasprotnik. "Kateri koli igralec bo zapolnim mesta manjkajočih igralcev, je zagotovo kakovosten nogometaš." 

Trener Gasperini si od svojih nogometašev želi predvsem bolj učinkovitega začetka tekme, kot so ga pokazali na zadnjem obračunu z Ajaxom, ko so po zaostanku le izvlekli remi 2:2. In pred derbijem optimistično poudarja, da v nogometu ne zmaga vedno najmočnejši.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.