Liga prvakov

Pirova zmaga Bayerna! PSG kljub zapravljivemu Neymarju v polfinale

Pariz, 13. 04. 2021 23.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Jan Krstovski, Marko Gašparin, Nina Mihalič
Komentarji
77

Nogometaši Paris Saint Germaina so polfinalisti aktualne sezone Lige prvakov, čeprav so izgubili povratno tekmo na domačem Parku princev proti Bayernu z 0:1. Odločila je prednost s prve tekme, ki so jo Parižani dobili s 3:2. Edini gol na povratni tekmi je zabil Jean-Eric Maxim Choupo-Moting v 40. minuti. Skupni izid obeh tekem je bil 3:3, toda odločilo je pravilo gola več v gosteh.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Chelsea - Porto
    18:10
    Vrhunci tekme Chelsea - Porto
  • Vrhunci tekme PSG - Bayern (0:1)
    11:02
    Vrhunci tekme PSG - Bayern (0:1)

Trener Bayerna Hansi Flick je na povratni četrtfinalni tekmi Lige prvakov stavil na enajsterico, ki je po zaostanku Bayerna z 0:2 v Münchnu uspela zabiti dva gola priključka: Neuer; Pavard, Boateng, Hernandez, Davies; Kimmich, Alaba; Coman, Müller, Sane;  Choupo-Moting. Na drugi strani je argentinski strateg Mauricio Pochettino vrzel v PSG-jevi obrambi, ki je nastala ob poškodbi kapetana Marquinhosa zakrpal kar z vezistom Danilom, ki se je preselil na mesto osrednjega branilca, njegovo mesto v polju pa je zavzel Leandro Paredes, ki je prvo tekmo v Münchnu moral izpustiti zaradi kazni rumenih kartonov. 

Po uvodnem otipavanju je v tretji minuti PSG uprizoril hitro akcijo, po podaji brazilskega virtuoza Neymarja je v svojem značilnem slogu hitro v prostor vtekal Kylian Mbappe. Francoski napadalec je bil prehiter za obrambo Bayerna, a je žogo 'dobil' preveč na desni strani, s katere je tudi sprožil, iz težkega položaja pa meril mimo Neuerjevih vrat. V 10. mintui se je Mbappe oddolžil Neymarju za podajo, prodiral je po levi strani, nato podal v sredino kazenskega prostora, žoga je srečno prišla do Neymarja, ki je sprožil z levico, z obrambo pa se je izkazal vratar Manuel Neuer.

Bayern, ki je v prvem delu prvega polčasa prevladoval pri posesti žoge, si je prvo lepšo priložnost ustvaril v 26. minuti, ko je do strela po krasni podaji Jeana-Erica Maxima Choupa-Motinga prišel Leroy Sane, a meril nenatančno. Minuto pozneje je sledil še strel Joshue Kimmicha z roba kazenskega prostora, a je tudi on podobno kot Sane meril mimo Navasove desne vratnice. V 27. minuti pa je imel Neymar na nogi morda že šah-mat pozicijo, toda s kakšnih 10 metrov je zgrešil strel, ki mu ga je znova krasno pripravil Mbappe. Tudi tokrat se je z izjemno obrambo izkazal Neuer, ki je skrajšal kot Brazilcu, tako da ga je ta slednji 'le' nastreljal. V 34. minuti je znova pičil Neymar, a se je z novo izjemno obrambo izkazal Neuer, ki je zaustavil strel Brazilca po prodoru in nenadnem strelu z levico. 

V 37. minuti pa je bil Neuer že premagan, toda tokrat ga je rešila prečka, ko je Neymar prodiral po levi strani in tokrat sprožil z močnejšo desnico. V 39. minuti je Neymarju znova lepo priložnost ustvaril Mbappe, toda Neymarja tokrat ni zaustavil niti Neuer niti prečka, pač pa vratnica! Pravilo kdor ne da, dobi, je udarilo tudi tokrat. Minuto pozneje je namreč Bayern povedel z 1:0, ko so si napako v obrambi privoščili domačini. Navas je prvi strel Nemcev, pod katerega se je podpisal iz Münchna odhajajoči David Alaba, sicer uspel ubraniti, nato pa je odbitek z glavo v mrežo pospravil Choupo-Moting, ki je v konici napada zamenjal poškodovanega prvega zvezdnika moštva Roberta Lewandowskega.

Bayern je tako povedel iz prve 'prave' priložnosti, medtem ko so kopico priložnosti pred tem zapravili domačini. Bayern je nato dobil krila, z razdalje je v 44. minuti sprožil Alaba, a se je tokrat s krasno parado izkazal Navas. V sodnikovem dodatku prvega polčasa je Sane znova egoistično reagiral v protinapadu Bayerna, slabo je sprožil, tako da je Navas žogo zlahka ukrotil. Polčas na Parku princev se je tako zaključil z minimalnim vodstvom Bayerna (1:0).  

Drugi polčas se je začel nekako tako, kot se je končal prvi. Alaba je že v drugi minuti nadaljevanja iz ugodnega položaja sprožil za las mimo Navasovih vrat. Na drugi strani je v 49. minuti Neymar znova prišel do priložnosti, toda tokrat je sprožil krepko prek Bayernovih vrat. Neymar je bil znova v središču pozornosti v 53. minuti, ko ga je z iznajdljivo podajo skušal zaposliti Angel Di Maria, a je Brazilec bil za las prekratek in zamudil žogo. Če bi do nje prišel, bi po vsej verjetnosti sledilo izenačenje na 1:1. Toda do tega trenutka se je zdelo, da to pač ni Neymarjev večer ... V 59. minuti je bil Pochettino primoran v prvo zamenjavo, potem ko se je poškodoval Abdou Diallo, na hitro pa se je 'ogrel' Mitchel Bakker, ki je zamenjal nesrečnega Senegalca.

Statistično najboljši posameznik tekme PSG - Bayern.
Statistično najboljši posameznik tekme PSG - Bayern. FOTO: Sofascore.com

V 62. minuti je nato sledila velika priložnost Thomasa Müllerja, toda tokrat se je s pravočasnim izhodom iz vrat izkazal Navas, ki je povsem zaprl kot Nemcu, tako da ga je ta nastreljal v nogo. V 72. minuti se je Flick odločil za zanimivo potezo: v lov za nujno potrebni gol, ki bi Bayernu prinesel napredovanje, je poslal komaj 18-letnega Jamala Musialo, ta je zamenjal kanadskega bočnega branilca Daviesa. Na drugi strani je Pochettino minuto pozneje okrepil napad, iz igre je potegnil ofenzivnega vezista Juliana Draxlerja, v igro pa poslal napadalca Moisa Keana. Prav Italijan se je v izteku 77. minute znašel v izvrstnem položaju, a je z desnico z leve strani kazenskega prostora merila krepko prek Neuerjevih vrat. Mbappe je nato v naslednji minuti zatresel mrežo Bayerna, a je ob tem (pri vtekanju v prazen prostor) bil v prepovedanem položaju, tako da je glavni sodnik tekme Daniele Orsato zadetek z zamikom razveljavil.

V 82. minuti pa hiter protinapad Bayerna, ki ga je zaključil Sane, a je bil še enkrat več (z desnico) nenatančen, žoga je z las švignila mimo Navasove desne vratnice. Sledil je nov pritisk Bayerna, s strelom z roba kazenskega prostora pa je poskusil Müller, a je bil pri tem premalo natančen, eden od pariških nogometašev je uspel podstaviti nogo in žogo odbiti. Neymar je imel v prvi minuti sodnikovega dodatka (novo) mat pozicijo, toda raje kot za podajo Mbappeju se je odločil za preigravanje, obramba Bayerna pa je ob poskusu Brazilca žogo uspela odbiti v kot. Na koncu je ostalo pri zmagi Bayerna z 1:0, kar pa je bilo premalo za napredovanje Nemcev, saj je ob skupnem izidu 3:3 odločilo pravilo gola v gosteh več. 

Koronavirus pasica nova

Liga prvakov, četrtfinale, povratna tekma:

Paris Saint-Germain* ‒ Bayern 0:1 (0:1) /3:2/
Choupo-Moting 40. 

*ekipa, ki je napredovala v polfinale

/izid prve tekme

Postavi:
PSG: Navas; Dagba, Danilo, Kimpembe, Diallo (Bakker/59.); Gueye, Paredes; Di Maria (Herrera/88.), Neymar, Draxler (Kean/73.); Mbappe.

Bayern: Neuer; Pavard, Boateng, Hernandez, Davies (Musiala/71.); Kimmich, Alaba; Coman, Müller, Sane;  Choupo-Moting (Martinez/85.).

Statistika tekme PSG - Bayern.
Statistika tekme PSG - Bayern. FOTO: Sofascore.com

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.12

Za nocoj se od vas poslavljam, že zdaj pa vas v našo družbo vabim jutri zvečer, ko se bosta za tretjo oziroma četrto polfinalno vozovnico na liverpoolskem Anfieldu pomerila Liverpool in Real Madrid. Lahko noč vam želim Jan Krstovski.

23.06

Vrhunci obračuna v Sevilli

Na Kanalu A in VOYO lahko prav zdaj spremljate še vrhunce obračuna med Portom in Chelseajem, ki sta se še drugič pomerila v Sevilli. Chelsea je napredoval kljub porazu z 0:1, izjemen gol pa je dosegel Mehdi Taremi. Nanj se vam splača počakati.

23.04

Statistika tekme

22.58

Gliha: Naslednje tekme bodo bistveno bolj taktične

"Vprašanje je, če bomo še videli takšni srečanji na tako visoki ravni. Naslednje tekme bodo bistveno bolj taktične," je prepričan naš gost, nekdanji slovenski reprezentant in selektor reprezentance do 21 let Primož Gliha.

22.57

'Bravo, gospodje!'

Uradni profil PSG na Twitterju slavi ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (77)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
14. 04. 2021 12.00
+2
Napredovalo slabše,a srečnejše moštvo.
Wolfman
14. 04. 2021 08.46
+0
PSG je res zmagal. a Bayern je že nekaj časa daleč naboljši nogometni klub na svetu. Nemška disciplina, cenjena zgodovinska tradicijija in odlična organiziranost celotnega kluba.
bobrock46
14. 04. 2021 08.51
+0
Kollerik
14. 04. 2021 09.01
-1
Tole ti nekako ne gre skupaj :). Hočeš reči, BIL je najboljši vse do PSG-ja... :)
blazter
14. 04. 2021 08.15
+1
Manjkal so francozi....
Inred
14. 04. 2021 08.13
+10
Neymar še zmeraj kaže fenomenalno igro.
RUBEŽ
14. 04. 2021 18.26
Kaj tako fenomenalnega pa je storil? Iz teh priložnosti ki jih je imel, MORA tak igralec zabiti gol ali celo dva. Kaj pa on? Nič, kar bi vplivalo na rezultat. Nakup Neymarja v bodoče je strel v koleno. Isto kot se je zgodilo Juvetu z Rončijem.
RUBEŽ
14. 04. 2021 18.27
Kaj tako fenomenalnega pa je storil? Iz teh priložnosti ki jih je imel, MORA tak igralec zabiti gol ali celo dva. Kaj pa on? Nič, kar bi vplivalo na rezultat. Nakup Neymarja v bodoče je strel v koleno. Isto kot se je zgodilo Juvetu z jokico.
RUBEŽ
14. 04. 2021 18.27
Kaj tako fenomenalnega pa je storil? Iz teh priložnosti ki jih je imel, MORA tak igralec zabiti gol ali celo dva. Kaj pa on? Nič, kar bi vplivalo na rezultat. Nakup Neymarja v bodoče je strel v k.o.l.e.n.o. Isto kot se je zgodilo Juvetu z jokico.
RUBEŽ
14. 04. 2021 18.28
HAHAHAHA, od kje pa zdaj trije komentarji? Znajo pa ti zbrisati enega. HAHAHAHAHAHAHAHA
blade90
14. 04. 2021 08.10
+10
Psg bi lahko zmagal z ogromno razlike, če bi v prvem polčasu šli 4 strelov v okvir vrat v gol
mackon08
14. 04. 2021 08.25
+1
Ja samo to je nogomet, ponavadi dosti šans malo golov. Zato pa ga je tako lepo gledati, ker nikoli ne veš kaj bo iz šanse.
Inred
14. 04. 2021 08.10
+10
Ja, PSG je imel zelo lepe šanse, ki jih je zapravil. PSG bo prvak. Bayern se za nekaj let poslavlja.
mackon08
14. 04. 2021 08.10
+14
Pa pa jezikavi Muler. Za Nemce ne bi navijal niti če mi plačajo.
motorist_mb
14. 04. 2021 08.11
+6
motorist_mb
14. 04. 2021 08.00
+0
Bravo PSG, cajt za pokal in Mbi lahko grev Real čeprav bi rajši Messia in trio adio 4ever!
NB777
13. 04. 2021 21.59
+3
Bravo gost v studio, vratnice in prečke nič ne pomenijo iz kontre PSG dost boljši
blade90
14. 04. 2021 08.11
-1
Kaj da nič ne pomenijo, a po tvoje je 4 vratnic ob rezultatu 0-1 enako kot če bi celo tekmo igral bunker in bi se jim usral dobit samo en gol
55bojan
13. 04. 2021 21.59
+3
V lanskoletnem srecanju v prvih petnajst minutah drugega polcasa Bayern z mnogimi polprekrski zaustavljal neymarja in mpeja Ali bo temu tudi letos tako
Ogiman
13. 04. 2021 21.59
-5
Nogomet je igra kjer se 22 igralcev bori za žogo in na koncu zmagajo Nemci
Inred
14. 04. 2021 08.11
+4
samomojemnenje
13. 04. 2021 21.58
+0
Spet dobra tekma. Še bo pestro. Bayern je pridobil na samozavesti z danim golom. Če dajo Nemci še en gol, bo pa še bolj pestro. In Neymar bo začel izgubljati živce. Še bo pestro.
mackon08
13. 04. 2021 21.56
+2
Stranski nima pojma, ko je bil Mbape daleč v nedovoljenem položaju je pustil še nekaj časa, ko pa Mbape sploh ni bil v nedovoljenem položaju pa je takoj dvignil. To je bila kontra kjer bi Mbape lahko dosegel zadetek,
Castrum
13. 04. 2021 21.56
-3
Dejmo Bayern👍✌️👍✌️
26277
13. 04. 2021 21.56
+3
PSG gre naprej.
26277
13. 04. 2021 21.57
+0
NDM
13. 04. 2021 21.55
+2
Kunstna zadeva.. Kdo ne da ga dobi🤭
mackon08
13. 04. 2021 21.53
+0
Neymar bo zabil v drugem polčasu potem pa še Mbape pa Bayern pa pa.
Komentator16381
13. 04. 2021 21.49
-3
PSG 100x bolsi sam goli stejejo..
Minx17
13. 04. 2021 21.52
+1
el capitano
13. 04. 2021 21.49
-4
Bayern je vaška ekipa z obilo sreče..
motorist_mb
13. 04. 2021 21.47
+3
Dober zaključek ampak gol treba dat Mbiii😁