Nogomet

Pedrinho priigral Šahtarju pomembno zmago pred povratno tekmo

Monte Carlo, 17. 08. 2021 20.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V., N.M.
Komentarji
6

V prvi tekmi 4. kroga kvalifikacij za uvrstitev v elitno Ligo prvakov so nogometaši ukrajinskega Šahtarja z zadetkom Pedrinha iz 19. minute prišli do minimalne, a povsem zaslužene zmage nad tretjeuvrščeno zasedbo francoskega prvenstva v lanski sezoni, Monacom. Povratni dvoboj bo čez dober teden dni v Ukrajini.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Monaco - Šahtar
    04:42
    Vrhunci tekme Monaco - Šahtar
  • Vrhunci tekem Šerif - Dinamo in Salzburg - Brondby
    10:45
    Vrhunci tekem Šerif - Dinamo in Salzburg - Brondby
  • Zadetek Pedrinha v 19. minuti za vodstvo Šahtarja 1:0
    00:38
    Zadetek Pedrinha v 19. minuti za vodstvo Šahtarja 1:0

 

Čeprav so v taboru Monaca pred prvim obračunom zadnjega kvalifikacijskega kroga za uvrstitev v elitno Ligo prvakov vlogo favorita prepustili ukrajinskemu Šahtarju, je bilo jasno, da bo trener v lanski sezoni tretjeuvrščene zasedbe francoskega državnega prvenstva Niko Kovač storil vse, da si s svojimi varovanci pred povratnim obračunom čez teden dni priigra določeno rezultatsko prednost.

Uvodnih četrt ure igre je bilo v znamenju gostov, ki so s kombinatorno igro brez težav prihajali do domačega kazenskega prostora. Že v sedmi minuti je kapetan Šahtarja Mykola Matviyenko sprožil nevaren strel z roba kazenskega prostora, a je bil čuvaj mreže Monaca Radoslaw Majecki na pravem mestu. Pritisk gostov proti domačim vratom se je v naslednjih minutah stopnjeval, po enem od strelov s kota je do zaključka znova prišel Matviyenko, ki pa je to storil neodločno in nenatančno. Monaco je nekoliko lažje zadihal v 16. minuti, ko je izvedel hiter protinapad prek izkušenega Aleksandra Golovina, ki je poskusil z močnim strelom s približno 25 metrov od gostujočih vrat, a je žoga zletela prek prečke. Kovač je v začetno enajsterico Monaca poleg vratarja Majeckega poslal še Guillerma Maripana, Benoita Badiashila, Aureliena Tchouamenija, Wissama Ben Yedderja, Caia Henriqueja, Aleksandra Golovina, Djibrila Sidibeja, Youssoufa Fofano in Kevina Vollanda.

Pedrinho (na sliki desno) je z edinim zadetkom na tekmi poskrbel za pomembno zmago Šahtarja pred povratno tekmo z Monacom čez dober teden dni v Ukrajini.
Pedrinho (na sliki desno) je z edinim zadetkom na tekmi poskrbel za pomembno zmago Šahtarja pred povratno tekmo z Monacom čez dober teden dni v Ukrajini. FOTO: AP

Ko se je zdelo, da so domači kolikor toliko vzpostavili ravnotežje v zvezni vrsti, so gostje po lepem samostojnem prodoru agilnega Brazilca Pedrinha prišli do zasluženega vodstva z 1:0. Po prejetem zadetku so francoski nogometaši le zaigrali odločneje in agresivneje, v 23. minuti je Benoit Badiashile prišel do strela glave, a je meril mimo leve vratnice. Le tri minute pozneje je v dresu Monaca znova poizkušal odlični Wissam Ben Yedder, toda vratar Šahtarja Anatolii Trubin tudi tokrat ni dovolil presenečenja. Monaco bi lahko prišel do izenačenja v 34 minuti, ko je Sidibe spretno odvzel žogo sicer neodločnemu Matviyenku na robu kazenskega prostora, nato lepo podal na rob kazenskega prostora do Ben Yedderja, ki je bil tudi v tem primeru pri zaključnem strelu premalo natančen. Pred koncem prvega dela igre smo videli le še eno priložnost, in sicer na domači strani, ko je v 44. minuti Gelson Martins lepo našel na robu kazenskega prostora osamljenega Tchouamenija, ki je natančno meril v levi spodnji kot gostujočih vrat, a je Trubin s konico prstov žogo odbil v kot.

Veselje Ukrajincev po zadetku Pedrinha.
Veselje Ukrajincev po zadetku Pedrinha. FOTO: AP

V nadaljevanju ritem precej upadel
Če je bil prvi polčas precej bogat po priigranih priložnostih na obeh straneh, nam nadaljevanje dvoboja ni ponudilo kaj prida od nogometa. Ben Yedder je bil znova aktiven v 57. minuti, čigar strel je z novim lepim posredovanjem ubranil Trubin.

Do zadnjih 10 minut pred koncem tekme, ko je Monacov rezervist Myron Boadu, ki je pred tem v 67. minuti zamenjal enega od najbolj aktivnih članov domače enajsterice Wissama Ben Yedderja, sprožil natančen strel z roba kazenskega prostora, ki mu ga je zanesljivi Trubin ubranil, smo spremljali bolj ali manj taktičen boj za prevlado na sredini igrišča. Tu je bil ukrajinski predstavnik skozi večji del srečanja v določeni prednosti, a se Monaco ni predal.

Končni izid ustreza dogodkom na zelenici, prihodnji teden pa pričakujemo še intenzivnejši pristop Francozov, ki bodo na vsak način želeli izničiti minimalno prednost Ukrajincev. 

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 4. krog, prva tekma, izid:
AS Monaco - Šahtar Doneck 0:1 (0:1)
Pedrinho 19.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.53

Povratna tekma bo 25. avgusta v Ukrajini! Ogledali si jo boste lahko na Kanalu A.

Hvala za vašo pozornost in lahko noč ...

22.52
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
22.51
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
22.49

Sodnik je odpiskal konec tekme!

22.41

Smo v zadnji minuti podaljška

Na igrišču brez sprememb, zaenkrat so bliže uvrstitvi v Ligo prvakov Ukrajinci.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

športnik66
18. 08. 2021 14.11
+2
Da FC Monaco igra tako dolgočasen in nedomiselen nogomet, je odgovor le trener Niko Kovač. Pri Eintrachtu v Frankfurtu mu je šlo kar ok, potem pa zaton...Bayern čista polomija, Monaco prav tako. Kovač se zato ne bo prav veliko sekiral. Zaslužil je že do sedaj kar nekaj mio € in če jutri neha delat, ima dovolj tudi za svoje vnuke. Je pa slab trener, to je pač treba reči.
Diegol14
17. 08. 2021 11.03
+1
Srna , prodajalec megle...
Žac
17. 08. 2021 11.40
-1
Ti pa za tocilno mizo pises. Clanek Srna je malo pred tem. Tukaj je clanek o drugem Hrvatu,Kovacu.
Petarda10
17. 08. 2021 09.24
+3
Ti jih bos spravil se nizje kot pa so...
jodr
17. 08. 2021 08.37
+6
Niko bi spravil iz evropske elite PSG ali MC,Bayern, pa so mu pravi čas pokazali vrata.
mali_pimpek
17. 08. 2021 19.36
+3