Liga prvakov

Zapata: Ronaldu in soigralcem ne smemo pustiti veliko prostora

Bergamo, 01. 11. 2021 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Atalanta v 4. krogu skupinskega dela Lige prvakov gosti Manchester United (prenos torkove tekme Lige prvakov na Kanalu A in VOYO ob 20.30). Derbi skupine bo zanesljivo zelo napet, vsaj glede na razplet tekme v Manchestru. Tudi napadalec Atalante Duvan Zapata pričakuje, da bo to tekma visoke intenzivnosti, a na koncu le pričakuje, da si bodo s soigralci zagotovili tri točke.

Več videovsebin
  • Vrhunci sredinih tekem Lige prvakov, 2. del
    13:07
    Vrhunci sredinih tekem Lige prvakov, 2. del
  • Gol Cristiana Ronalda za preobrat Manchester Uniteda
    00:53
    Gol Cristiana Ronalda za preobrat Manchester Uniteda

V skupini F Lige prvakov je še vedno vse odprto, vodi Manchester United s šestimi točkami, drugi je Villarreal, ki ima tako kot Atalanta na tretjem mestu štiri točke, tri točke imajo švicarski Young Boys. Do konca skupinskega dela bo zato še zelo zanimivo, torkov derbi med Atalanto in Unitedom pa je zagotovo ena ključnih tekem v tej skupini. 

V torek na Kanalu A in VOYO ob 20.30 tekma med Atalanto in Manchester Unitedom, v sredo pa dvoboj Liverpoola in madridskega Atletica.

Atalanta je na zadnji tekmi po preobratu izgubila v Manchestru, rdeči vragi so nadoknadili zaostanek dveh golov in nato slavili s 3:2 z odločilnim golom Cristiana Ronalda. Precejšnje razočaranje za nogometaše iz Bergama, toda v torek imajo možnost za vračanje "dolgov". Eden zvezdnikov italijanskega moštva je Duvan Zapata, ki je na devetih tekmah italijanskega prvenstva zaenkrat dosegel šest golov in dodal še dve podaji. "Morali bomo biti pripravljeni in ne smemo Ronaldu pustiti preveč prostora, tako kot celemu moštvu Uniteda," je o receptu za uspeh dejal Zapata.

Kolumbijski napadalec je na novinarski konferenci pred torkovo tekmo dejal, da pričakuje zelo kvalitetno tekmo proti Manchester Unitedu. "Mislim, da bo to težka in trda tekma, tako kot je vsaka v Ligi prvakov. Oni so zmagali zadnjo tekmo v Premier League. To bo tekma z visoko intenzivnostjo, zato bomo morali biti pripravljeni in izkoristiti moramo prednosti, ki jih ima naše moštvo. Naš cilj je zmaga," je dejal Zapata. 

Duvan Zapata in Ruslan Malinovskij
Duvan Zapata in Ruslan Malinovskij FOTO: AP

Atalanta ima po 11 krogih v Serie A pet zmag, štiri remije in le dva poraza in je zbrala 19 točk. Na zadnji tekmi so remizirali (2:2), Zapata pa je dosegel prvi gol za Atalanto. "Sem zelo motiviran in psihološki aspekt je najbolj pomemben del priprav. To, kar pokažeš na igrišču je posledica, kako trdo treniraš. Mi nimamo trenutno prav veliko časa za vadbo, vendar želimo na igrišču vedno pokazati največ," pravi Kolumbijec.

Zapata ima pogodbo z Atalanto do leta 2023, a se je letos ponudila možnost, da bi prestopil v vrste tekmeca iz Milana, Interja. "Zamikalo me je, da bi odšel k Interju. Ideja je bila, toda vesel sem, da sem ostal v Bergamu, saj je to najboljša stvar za mojo družino in zame," je še dejal 30-letni napadalec. 

Primerjava Atalante in Man Uniteda
Primerjava Atalante in Man Uniteda FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.