Liga prvakov

V taboru Atalante samozavestni, Real mučijo neverjetne težave s poškodbami

Bergamo, 23. 02. 2021 10.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Atalanta bo drugo sezono zapored igrala v izločilnih bojih Lige prvakov. Skušala bo ponoviti lansko pravljico, ko jo je le nekaj minut ločilo od polfinala, priti do tja pa nikakor ne bo enostavno. Že na prvi stopnički jo čaka madridski Real s 13. naslovi evropskega prvaka, ki pa je v Bergamo pripotoval z zgolj enajstimi nogometaši prve ekipe. Tudi zato se napadalec Atalante Luis Muriel nadeja, da lahko slovitim Madridčanom še kako otežijo življenje. Prenos obračuna bo v sredo na Kanalu A in VOYO, s studijskim delom bomo začeli ob 20.30.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Pred tekmo Atalanta - Real Madrid
    02:03
    Iz 24UR: Pred tekmo Atalanta - Real Madrid
  • Zadnji trening Atalante pred dvobojem z Realom
    01:24
    Zadnji trening Atalante pred dvobojem z Realom
  • Gost spletne oddaje Fuzbal: Amir Ružnić
    28:06
    Gost spletne oddaje Fuzbal: Amir Ružnić
  • Iz 24UR: Mijatović in Šuker o Iličićevi igri
    02:20
    Iz 24UR: Mijatović in Šuker o Iličićevi igri
Josip Iličić je bil proti Napoliju na klopi, v sredo pa se ga pričakuje od prve minute. Da je igralec za največje tekme, je v preteklosti že večkrat dokazal. Med drugim tudi v tej sezoni, ko je zabil ob zmagi Atalante na Anfieldu.
Josip Iličić je bil proti Napoliju na klopi, v sredo pa se ga pričakuje od prve minute. Da je igralec za največje tekme, je v preteklosti že večkrat dokazal. Med drugim tudi v tej sezoni, ko je zabil ob zmagi Atalante na Anfieldu. FOTO: AP
V torek pa ne pozabite na obračun Atletica iz Madrida in Chelseaja. Prenos bo na Kanalu A in VOYO, pred obračunom pa boste lahko od 20.30 naprej spremljali tudi studijski del.

Atalanta v prvi obračun osmine finala Lige prvakov vstopa z odlično popotnico, saj je v domačem prvenstvu v neposrednem boju za četrto mesto ugnala Napoli s 4:2."Za nas je bila to izjemno pomembna zmaga. Prvič, ker bi lahko odločala o tem, kdo se bo skozi prvenstvo uvrstil v Ligo prvakov. In drugič, ker nam je dala samozavest pred srečanjem z Real Madridom," je za Sky Italia razlagal Luis Muriel, ki se je izkazal z golom in asistenco. 

"Če bomo igrali tako uravnoteženo in če si bomo ustvarjali toliko priložnosti kot v nedeljo, potem lahko Realu še kako otežimo življenje. Iz te edinstvene priložnosti bomo skušali iztržiti največ, dokazati pa moramo, da se lahko spopademo z vsako ekipo."

Kolumbijski napadalec je Napoliju zabil za 3:1, dosegel pa je enega od najlepših zadetkov svoje kariere, ko je po izgubljeni žogi gostov preigral enega od branilcev in nato z levico neubranljivo meril v zgornji desni kot vratarja Alexa Mereta. "Odigral sem eno najboljših tekem v zadnjem času, sploh ker je bil nasprotnik izjemno zahteven. Zadnje čase dobivam vse več minut in želim si jih čim bolj izkoristiti."

Zinedine Zidane bo na prvi tekmi z Atalanto brez kapetana Sergia Ramosa, pa tudi brez prvega strelca Karima Benzemaja, ki je letos dosegel 17 zadetkov.
Zinedine Zidane bo na prvi tekmi z Atalanto brez kapetana Sergia Ramosa, pa tudi brez prvega strelca Karima Benzemaja, ki je letos dosegel 17 zadetkov. FOTO: AP

Zidanov tabor zdesetkale poškodbe, Gasperini skoraj brez težav
Atalanta bo v sredo tako imela odlično priložnost, da preseneti klub z največ trofejami s tega tekmovanja. Da bo ta naloga nekoliko lažja kot sicer, je poskrbelo dejstvo, da imajo v taboru galaktikov neverjetno smolo s poškodbami. Na v torek objavljenem seznamu nogometašev, ki so odpotovali v Bergamo, je zgolj 11 mož iz prve ekipe.

Na njem ni prvega napadalca Karima Benzemaja, ki je bil dolgo pod vprašajem. Odsotni pa so tudi Sergio Ramos, Eden Hazard, Marcelo, Dani Carvajal, Fede Valverde, Rodrygo Goes, Alvaro Odriozola in Eder Militao.

Na drugi strani ima Gian Piero Gasperini edino pravo težavo na položaju desnega boka, saj je Hans Hateboer še vedno poškodovan in je torkovo dopoldansko vadbo opravil po prilagojenem programu. Pričakuje se, da ga bo nadomestil Joakim Maehle, ki je imel v zadnjem obdobju nekaj težav s stopalom, a je proti Napoliju že odigral vseh 90 minut.

Morda bo Gasperini nekoliko taktiziral v osrčju obrambe, saj imata Cristian Romero in Berat Djimsiti po dva rumena kartona in bi v primeru tretjega morala počivati na povratni tekmi. Zna se zgoditi, da bo priložnost namesto enega od njiju dobil Jose Luis Palomino. Za obema napadalcema pa se pričakuje Josipa Iličića, ki je nedeljsko tekmo v Serie A presedel na klopi, a ga bo Gasperini po vseh napovedih vendarle uvrstil pred Mattea Pessino

Pasica osmina finala Lige prvakov
Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (50)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
23. 02. 2021 18.47
-3
real ima res tezave s poskodbami ampak vseeno je letos pokazal karakter ko je to bilo potrebno in verjamem da tudi jutri lahko to potrdijo...vsekakor pa je atalanta mocen nasprotnik danasnjemu realu in tega se morajo zidane ter ekipa se kako zavedati...kot navijac reala seveda napovedujem rezultat 1:2 za real madrid...
+1
#zidaneout v sredo zvečer?
Hellsrael
23. 02. 2021 13.54
+1
Neverjetne ko gre za real. Poglejte poskodbe kljucnih v 11, ko je slo za izlocilne boje pri BAYERNU! ( Zadnjih 5 let ) pa ni bilo taksnega pompoznega naslova!
ehjaehja
23. 02. 2021 13.59
-4
nepiši neumnosti.Bayern ni igral brez Lewe ter stebra obrambe.
Hellsrael
23. 02. 2021 15.04
+3
Manuel Neuer, Arturo Vidal,Kingsley Coman, , Arjen Robben, Jerome Boateng, Alaba. Standardni igralci. Se bi nasteval pa se mi ne da😄😄 nepriznavanje dejstev je rak rana Realovcev. Stavim kar čš, v polni postavi real vs bayern.....vas bavarci peljejo na wc. Vedno na dve tekmi. Vedno
ehjaehja
23. 02. 2021 15.20
-3
smo se pomerili v polni postavi večkrat pa smo vas mi večkrat nabunkali tako da ne piši neumnosti🤣😅
Hellsrael
23. 02. 2021 20.28
+2
Hehe ja ja...s pomocjo sodnikov ste ste. Malo morgen. V polnih postavah nimate teorije! Nikoli in nikdar. Da o vasih "brezmadeznih" naslovih lš niti ne govorim pa lp.
Roglič šampion
23. 02. 2021 13.46
+6
Tezka preizkusnja za Real Madrifd vsekakor. No, mislim da bodo vseeno prisli mimo Atalante. So favoriti, realno gledano. A Atalanta ce je v dnevni formi zna igrati sijajno. Bo zanimivo. Osebno upam, da bo zablestel maestro "Jojo".
cripstoned
23. 02. 2021 18.50
+3
po vsem kar se je dogajalo z jojotom mu povsem privoscim gol...fant si to zasluzi...
Roglič šampion
23. 02. 2021 19.38
+1
jojota mi je bilo pa lani prav zal...do prekinitve je bil eden najboljsih igralcev sezone, nadaljevanje pa mu je pokvarila depresija...je pa ze letos navdusil nekajkrat z odlicnimi igrami...mu privoscim, da zablesti na v ligi prvakov...
GuzutiHrzantes
23. 02. 2021 13.38
-3
BELE VRANE SKRIJTE SE PRIHAJA NEURJE Z TOČO GOLOV...zIZU ŽE IMA KARTO ZA PAKISTAN...Z KOEMANOM BOSTA LETELA SKUPAJ....sorry caps lock...se mi ne da....
265004
23. 02. 2021 13.13
-1
dvoboj dveh enakovrednih ekip,ki spadata v drugi razred svetovnega nogometa(prigoljufani in sodniški naslovi ne štejejo).Mislim da bo Atalanta v tem trenutku pretrd oreh za Real,sploh ker bo verjetno pošteno sojenje...Prvi razred sta seveda Barcelona in Bayern s osvojenim šesterčkom.Mogoče bi sem prištel še Liverpool zaradi bogate tradicije...
Roglič šampion
23. 02. 2021 13.29
+6
nimas pojma o nogometu. Pa to prihaja od navijaca barce, pljuvac
Rdeča kapica69
23. 02. 2021 13.35
+6
Številkar sramotiš se z tvojim "znanjem" o nogometu. Mislim da ti je navijač Barcelone zgoraj lepo objasnil.
Dr.Rugelj
23. 02. 2021 13.38
-3
..Barcelona pa prvi razred ? ....hahaha včasih pred mnogimi leti ja...je že zaključila v LP...
Roglič šampion
23. 02. 2021 13.42
+3
Real Madrid je vsekakor prva klasa. Ob Milanu, Barceloni, Bayernu, Liverpoolu,...
265004
23. 02. 2021 13.48
+0
no vidva ki nogomet ful obvladata,naj vama argumentiram,ker vidva ne pišeta drugega kot kritizirata Barco...nista en post napisala normalen do zdej.To kar sta pa pod mojim člankom napisala pa napiše otrok okrog 7 let star...V tem trenutku sta Real in Atalanta po igri in formi približno enakovredna(bomo jutri zvečer videli če sem se zmotil).Zakaj Real poleg Atalante spada v drugi razred nogometa?Ker jaz in tudi poštena nogometna zgodovina ne šteje prigoljufanih naslovov...Ne bom vama vsega opisoval,je veliko literature,zato si kar sama preberita.....LP-prevzem Di Stefana pod prisilo in pet zaporednih naslovov v LP,sodniške kraje ki so pripeljale do naslovov...La liga-izjave predsednikov zvez,sodnikov,ostalih deležnikov,kakšni pritiski se izvajajo s strani Reala...Likv.idacije predsednikov nasprotnih klubov,zapiranje najboljših igralcev nasprotnih klubov v avtomehanične delavnice za tri tedne,ugrabljanje žena najboljših nasprotnih igralcev...skratka najbolj pokvarjen klub aritokratov in buržuazije v zgodovini,ki s svojim vplivom krojijo rezultate.Smilite se mi pajaci,ki navijate za tak klub.Naprej-Kaj bosta komentirala ,če Atalanta izloči Real??Mes que-smiliš se mi ker si fa.ke navijač Barce in pojma nimaš o zgodovini nogometa,rivalstvu klubov in navijačih nasploh...Pa še to pate.tik-kje vidiš v moji izjavi pljuvanje in žaljenje Reala???
Roglič šampion
23. 02. 2021 13.50
+2
o zgodovini nogometa nimam pojma? Clovek verjemi, v tej temi te potolcem v vseh pogledih. Patetik si pa ti sam.
Kollerik
23. 02. 2021 14.00
-1
HALAcR7
23. 02. 2021 14.18
-2
Kollerik
23. 02. 2021 17.26
-1
Kollerik
23. 02. 2021 18.02
+2
Mes, nekam zelo ti je real pri srcu... ne vem če si ti lih barcin, .. najbrž gre za nov nick ,,martina krpana,,....
Roglič šampion
23. 02. 2021 18.17
+2
sepravi ce povem kar je res, ce zagovarjam real,sem navijac reala? Ja, sej po vasi logiki bi mogel tako vedno pljuvati po realu, in zraven se po ronaldu, da bi bil pravi navijac barce.
Kollerik
23. 02. 2021 18.46
+2
V bistvu ne morem vedeti točno. Toda nedavno je bil tu na forumu neki martin krpan celo z grbom Barce v svojem avatarju. No kmalu se je razkrinkal. Ti pa.... sadi rožice Realu še naprej, jaz ti nisem rekel da jih ne smeš. Ste pač "pravi" navijači... mi nekateri pa menda nismo ali nekaj tajšnega :))
Kollerik
23. 02. 2021 19.24
+1
ps: po fejsu kroži dober posnetek "prekrška" nad Lengletom, kjer se iz tega zornega kota zelo dobro vidi, da ne gre za prekršek. Bi raje malo o tem, ne o hvalnicah Realu?
265004
23. 02. 2021 21.04
-2
Kollerik pusti take pajace, ki ne poznajo zgodovino nogometa, rivalstva...edino če Real pošteno osvoji kakšen naslov čestitam fer in objektivnemu navijaču Reala..To je športno.Ampak kaj, ko je to skoraj nemogoče...Ko pa bereš navijača Barce ki se podreja in ulizuje parim premaknjencem tu gor( vsi vemo kdo so) ,si pa rečeš, da tudi na Barcini strani obstajajo otročki ki ne vedo o čem pišejo...
265004
23. 02. 2021 21.11
-1
To kar piše mas que tu gor je poveličevanje barabij in podcenjevanje in zanikanje vseh ljudi, ki so trpeli pod Francovo vladavino in doživljali prevare in osvojene nezaslužene naslove.Pravi navijač Barce ve kaj pomeni ime Real Madrid
Roglič šampion
23. 02. 2021 21.12
+2
stevilkar, kot sem napisal...po znanju o nogometu te potolcem v vseh pogledih...drugace pa brezveze s takimi primitivnezi kot si ti. Nikoli vec
Roglič šampion
23. 02. 2021 21.25
+3
z vsakim komentrjem dokazujes da nimas o nogometu pojma...ne ti meni da ne poznam nogometne zgodovine ker verjemi da jo poznam precej bolje kot ti in se marsikdo drug.
samomojemnenje
24. 02. 2021 10.02
-2
265004...Ko si navedel nekaj zgodovinskih stvari, pa ti je Mas očital, da ne poznaš zgodovine in da jo ob boljše pozna od tebe, bi ga jaz na tvojem mestu pozval, naj pač napiše svoje poznavanje zgodovine, ne pa da samo piše o tem, da jo pozna bolje od tebe.
Roglič šampion
24. 02. 2021 10.50
+1
ma sploh brezveze s takimi primitivci. Nikoli vec.
samomojemnenje
24. 02. 2021 11.15
-1
Danes si je težko karkoli izmišljevati in pisati nekaj, kar ni preverjeno oz. kar pisati nekaj na pamet. O tem, kar je pisal 265004, se pravi o zgodovini, smo lahko vsi prebrali tudi na spletu. Koliko je v tem resnice, vedo tisti, ki so to zgodovino pisali in seveda akterji teh navajanj. In ker si ti, Mas, napisal da boljše poznš zgodovino, sem pač pričakoval, da boš to tudi argumentiral in naapisal dejstva, da izpodbiješ to pisanje 265004. To, da samo napišeš, da bolje poznaš zgodovino in da nekdo pojma nima, pa ne pije vode. Vedno mi je tukaj gor najbolj smešno, da ko nekdo napiše nekaj, pa se nekdo drug oglasi samo s komentarjem kot je naprimer "pojma nimaš", pa ne nepiše proti argumenta.
Kollerik
24. 02. 2021 18.43
-1
265... ne vem kaj naj rečem o teh "sredincih" na Barcini strani. Očitno hočejo navijati in ugajati.
HALAcR7
23. 02. 2021 12.34
-2
Bomo videli upamo na zmago,ampak Atalanta igra top igro,mislim da taka igra Realu ne paše,ampak real ni Barca se bo boril do konca
samomojemnenje
23. 02. 2021 12.47
+3
Halar ne bi bil Halar, če ne bi z vsakim komentarjem vsaj malo omenil njegov trn v peti, torej Barco.
265004
23. 02. 2021 13.14
+0
kje si ati,sinček potrebuje persen...se že trese 2 dni pred tekmo...
samomojemnenje
23. 02. 2021 13.28
+0
265004...Ne vem če je Persen zdravilo za žlehtnobo?
AbrA0_KadaBRa
23. 02. 2021 12.22
+1
Srečno Atalanta!
Debely
23. 02. 2021 12.15
-9
Več poškodb (7 igralcev prve postave) kot jih ima v tekoči sezoni Liverpool še nisem videl. Real naj se kar skrije.
HALAcR7
23. 02. 2021 12.32
+6
9 real pa še vedno lahko premaga liverpool,pa da so vsi fit
Kollerik
23. 02. 2021 19.33
-1
Redsi imajo poškodovane kar tri štoparje. Praktično so ob večino obrambe.
alien8potnik
23. 02. 2021 11.47
+8
težko bo. a rm zna igrati težke tekme.
Kollerik
23. 02. 2021 14.07
+2
Alien +. Ne glede kako oslabljen, zna Real presenetit. Če se bodo pri Atalanti neslano nosili, bodo kaznovani. Čeprav dajem tokrat prednost italijanom, obstaja še povratna.
samomojemnenje
23. 02. 2021 11.40
+12
Kljub vsem težavam, mislim, da bo v tem paru napredoval Real. In verjetno bo stvar na povratni tekmi čisto drugačna, če seveda ne bo novih poškodb. Mnogi poškodovani bodo do povratne tekme nazaj. In po mojem bo Real jutri igral bolj zaprto in prežal na proti napade. Zna pa vsekakor biti zanimiva tekma.
HALAcR7
23. 02. 2021 12.33
-4
Sem moral 2x prebrati ime če si to ti,,nikoli ni prepozno
Lucky
23. 02. 2021 12.41
+1
samomojemnenje
23. 02. 2021 12.46
+2
Halar, tebi to ne pomaga, ker ne razumeš normalnega komentiranja.
265004
23. 02. 2021 13.15
-3
Real lahko napreduje samo skupaj s sodniki...zanič so,brez igre in brez trenerja...
Lima33
23. 02. 2021 13.46
+3
Če bo Vinka igrala bodo teli proti napadi komedija...
Kollerik
23. 02. 2021 17.30
+2
Kopšetov žnuderl vidi vse izključno belo-črno. Zato je pojem objektivnost zanj atomska fizika...