Liga prvakov

Lyon presenetil Juventus in prišel do izjemno pomembne zmage

Lyon, 26. 02. 2020 18.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Lyon je na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov proti Juventusu presenetljivo prišel do zmage, ob tem pa ni prejel zadetka, kar pred povratnim srečanjem vsekakor ni zanemarljivo. Na koncu je bilo 1:0, edini zadetek je že v prvem polčasu zabil Lucas Tousart.

Moštvi sta se pred tem v Ligi prvakov pomerili že štirikrat. Trikrat je slavil Juventus, enkrat pa se je srečanje končalo z 1:1. Lyon je iskal prvi preboj v četrtino finala po sezoni 2009/2010, v zadnjih treh poskusih pa je vselej izpadel v tej fazi tekmovanja. Na drugi strani je Juventusu od sezone 2015/2016 vselej uspel preboj med najboljših osem.      

Prvo veliko priložnost na tekmi smo videli v 21. minuti. Domači so imeli podajo iz kota, po kateri je do strela z glavo prišel Karl Toko Ekambi. Wojciech Szczesny je bil brez moči, a je staro damo rešila prečka. V 30. minuti je Matthijs de Ligt utrpel udarec, zaradi katerega je moral za nekaj minut zapustiti igrišče, številčno prednost pa so domači znali izkoristiti. V 31. minuti je Houssem Aouar po odličnem prodoru poslal polvisoko žogo v osrčje kazenskega prostora, kjer jo je pričakal dobro postavljeni Lucas Tousart, ki je z natančnim zaključkom postavil piko na i odlični ekipni akciji. Pričakovati je bilo, da se bodo nogometaši Juventusa po prejetem golu prebudili, a do tega ni prišlo. V 38. minuti je Juan Cuadrado v lastnem kazenskem prostoru igral z roko, a se sodnik Jesus Gil Manzano po posvetu z VAR-om pravilno ni odločil za najstrožjo kazen. Toko Ekambi je imel do konca prvega dela še dve lepi priložnosti, a je dvakrat sprožil čez Juvetova vrata. Tik pred koncem je imel Cristiano Ronaldo iz ugodnega položaja prosti strel, ki pa je končal v živem zidu domačih. 

Prvo večjo priložnost v drugem polčasu smo videli šele v 69. podaji. Alex Sandro je podal ostro podajo v domači kazenski prostor, kjer jo je dočakal Pablo Dybala, a je Argentinčev strel za malenkost zgrešil cilj. Tik za tem je Juana Cuadrada zamenjal Gonzalo Higuain, s čimer je Maurizio Sarri jasno nakazal, da gre po zadetek za vsaj izenačenje. A pritisk Torinčanov je bil v nadaljevanju jalov, Danilo je v 75. minuti po napaki Maxwela Corneta poskusil z razdalje, a meril sila nenatančno. Nekoliko nevarnejši je bil strel Dybale štiri minute kasneje, ki pa prav tako ni obrodil sadov. Svojo priložnost je v 85. dočakal tudi rezervist Higuain, a tudi on je bil brez uspeha. Bunker Lyona, ki se je v drugem polčasu posvečal zgolj in samo obrambi, je zdržal vse do konca in Francozi imajo tako pred povratnim srečanjem sila ugodno izhodišče. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kaj bi bilo, če bi bilo 
Tik pred koncem srečanja bi Juventus moral imeti enajstmetrovko, saj je bil nad Dybalo storjen prekršek s strani vezista Bruna, ki pa ga Manzano ni dosodil. Stranski sodnik je že pred tem namreč dvignil zastavico, češ da je žoga zapustila igrišče, a je počasen posnetek pokazal, da temu ni bilo tako. 

Liga prvakov, osmina finala, 26. 2., izid: 

Lyon - Juventus 1:0 (1:0)
Tousart 31.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

v81e92
28. 02. 2020 11.24
Ronaldo je res blestel...skoz se je bunil :)
Petarda10
27. 02. 2020 09.00
+10
koncno en dan da ne bo 5 clankov o ronciju lahko pa objavite kje se je nahajal vceraj med tekmo hehe
Kollerik
27. 02. 2020 09.42
+7
PIERREBRICE
27. 02. 2020 07.48
+18
Zakaj pa ni igral Ronaldo?
krnekilojz
27. 02. 2020 08.27
+12
Tudi za svojo statistiko več ne zmore! Juve dejansko nič ni pridobil z Ronaldom! Je še malo izgubil glede na stanje letošnje lestvice Italijanskega prvenstva v primerjav s prejšnjimi sezonami, ko Ronalda ni bilo!