Liga prvakov

Sinje-modri preobrat v zadnjih minutah tekme

Gelsenkirchen, 20. 02. 2019 22.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Manchester Cityja so v prvi tekmi osmine finala Lige prvakov gostovali pri Schalkeju. Sinje-modri so povedli po zadetku Aguera, a so domači po zaslugi dveh enajstmetrovk v slačilnico odšli z zadetkom prednosti. V zadnjih minutah tekme so nogometaši Cityja na krilih Leroyja Saneja in Raheema Sterlinga poskrbeli za preobrat in lepo popotnico pred povratno tekmo (2:3).

Pep Guardiola ni varčeval z močmi svojih mož, v začetno enajsterico je uvrstil tudi zvezdnika Sergia Aguera in Raheema Sterlinga, manjkal ni niti Kevin De Bruyne. Argentinec ima na nemškega prvoligaša lepe spomine, svoj prvi zadetek med elitno druščino je leta 2008 dosegel prav proti Schalkeju. Takrat v dresu madridskega Atletica.

Prvi zadetek za goste je dosegel Sergio Aguero.
Prvi zadetek za goste je dosegel Sergio Aguero. FOTO: AP

Guardiola se je s Schalkejem večkrat srečal še v času, ko je sedel na trenerskem stolčku münchenskega Bayerna, njegovi varovanci pa so kar sedemnajstkrat zatresli mrežo Schalkeja. Tudi tokrat je katalonski strokovnjak v tekmo krenil napadalno. Že v 7. minuti so njegovi varovanci zapretili domačim vratom, z glavo je poskušal Aguero, a se je Ralf Fahrmann izkazal s požrtvovalno obrambo in žogo odbil v kot.

V 18. minuti so sinje-modri premoč na zelenici le kronali z zadetkom. Podajo domačega vratarja je pred vrati prestregel David Silva, z njo zaposlil Aguera, ki je ni imel težkega dela, z bližine je zadel še tretjič v tej sezoni Lige prvakov. Sodnik je zadetek preveril tudi s pomočjo VAR tehnologije in potrdil vodstvo Cityja. Dvajset minut kasneje se je sreča gostov obrnila. V kazenskem prostoru je z roko posredoval Nicolas Otamendi, delivec pravice Carlos Del Cerro pa je ob pomoči VAR pokazal na belo točko. Nabil Bentaleb je premagal Edersona in poskrbel za eksplozijo na Veltins Areni. V 43. minuti se je španski sodnik znova zanesel na pomoč video tehnologije. Fernandinho je v kazenskem prostoru naredil prekršek in Španec je še drugič v prvem polčasu pokazal na enajstmetrovko. Pred Edersona je znova stopil Bentaleb, žoga pa je še drugič končala v Cityjevi mreži.

Nabil Bentaleb je z bele točke dvakrat presenetil Edersona.
Nabil Bentaleb je z bele točke dvakrat presenetil Edersona. FOTO: AP

V drugem polčasu so gostje ustvarili številne priložnosti, s pomočjo katerih so se želeli dokopati vsaj do remija, vendar Guardiolina četa ni našla rešitve za vrata Fahrmanna vse do zadnjih minut tekme. Ob igralcu manj, v 68. minuti je ob drugem rumenem kartonu v slačilnico odšel Otamendi, je z izjemnim prostim strelom za izenačenje poskrbel Leroy Sane, sicer nekdanji član Schalkeja. Žogo je usmeril tik ob levi vratnici in Fahrmann je bil premagan. Piko na i je za zmago Cityja v 90. minuti dodal Sterling. Po dolgi podaji Edersona je angleški reprezentant sam stekel proti vratom, dobil dvoboj z branilcem in zatresel mrežo za končnih 2:3.

Schalke – Manchester City 2:3 (2:1)
Bentaleb 38., 45.; Aguero 18., Sane 85, Sterling 90.

POSTAVI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ledr
21. 02. 2019 14.08
+8
Pap je v tem trenutku zagotovo če že ne najboljši, pa vsaj med top 5 trenerji na svetu. Kljub temu pa jaz menim, da s trenutno ekipo ne more osvojit LP tako, kot Barca ne. Pa zopet tisti moj stavek: "Upam, da se motim"! (vsaj kar se Barce tiče...)
idiu3krasne
21. 02. 2019 07.08
+7
Hahaha...Juve nima za burek...sicer na Off ker admin ni naredil domače naloge v celoti...no zmaga Atletov več kot pričakovana...ukraden gol Atletom pa vseeno zmaga in popolna dominacija ATM ...Ronaldo razen valjanja po travi neviden...klasika...Crisp je omenjal gospda LP nevem zakaj omenja Messija...saj ni igral včeraj.
idiu3krasne
21. 02. 2019 07.31
+1
se opravičujem admin nisem preveril rubrike LP