Liga prvakov

Rdeči vragi z novim porazom (celo) brez evropske pomladi

Manchester, 13. 12. 2023 00.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., Ž.K.
Komentarji
1

Manchester United je senzacionalno končal z nastopi v evropskih tekmovanjih za sezono 2023/2024. Rdeči vragi so proti Bayernu nujno potrebovali zmago za preboj v izločilne boje Lige Evropa, saj usode v Ligi prvakov niso imeli v svojih rokah. Po porazu na Old Traffordu, edini gol je sredi drugega polčasa dosegel Francoz Kingsley Coman (0:1) pa je jasno, da spomladi v Evropi sploh ne bodo igrali. Največje presenečenje je preboj Koebenhavna v osmino finala. Danci so potrebovali zmago proti Galatasarayju za preboj med 16. To jim je uspelo, potem ko je Lukas Lerager zadel v 58. minuti.

Več videovsebin
  • Kingsley Coman povedel Bayern v vodstvo (1:0)
    01:18
    Kingsley Coman povedel Bayern v vodstvo (1:0)
  • Iz 24UR: Borussie ponovno med 16 najboljših
    02:24
    Iz 24UR: Borussie ponovno med 16 najboljših

Tekmeca sta imela zelo slabo popotnico pred obračunom na Old Traffordu. Tako Bayern kot domači Manchester United sta pretrpela zaušnico v domačem prvenstvu, Bayern je izgubil z Eintrachtom (1:5), Manchester United pa doma proti Bournemouthu (0:3). Za razliko do rdečih vragov pa je imel bavarski ponos že pred šestim krogom skupinskega dela LP zagotovljen preboj v izločilne boje. 

Statistika prvega polčasa tekme Manchester United - Bayern München
Statistika prvega polčasa tekme Manchester United - Bayern München FOTO: Sofascore.com

Še več, Bavarci so si prvo mesto v skupini zagotovili že dve tekmi pred koncem. Navkljub dejstvu, da tekma za goste ni imela večjega rezultatskega pomena, pa so Bavarci v obračun krenili ambiciozno in napadalno usmerjeno ter dali vedeti gostiteljem, da predčasno slačenje hlač ne pride v poštev. Tudi vragi so začeli podjetno, še najbolj je bil aktiven Brazilec Anthony, na drugi strani pa je prvi strel v okvir vrat sprožil Anglež na začasnem delu v bavarski prestolnici Harry Kane. 

Bayern je imel še naprej rahlo terensko pobudo, gostje so imeli v uvodnih petnajstih minutah nekaj obetavnih akcij pred domačimi vrati, a resneje kamerunskega vratarja v golu vragov Andrea Onanaja niso ogrozili. 

Novo žalost so svojim navijačem uprizorili igralci Manchester Uniteda. Ti po skromnih nastopih v zadnjem krogu niso bili odvisni sami od sebe, a tudi če bi bili, se jim želje ne bi izpolnile, saj so doma izgubili proti Bayernu.

Za domače je bil sredi prvega polčasa še najbolj nevaren Luke Shaw, ki je poskusil s strelom od daleč, a je bil njegov poskus preveč po sredini in Manuel Neuer ni imel večjih težav. Tudi sicer ni bilo povsem jasno, katero od moštev za vsako ceno lovi zmago in vse tri točke, in katero si je že predčasno zagotovilo izločilne boje, saj so bili gostje precej bolj nevarni in tudi konkretni od "medlih" vragov. Ti so bili še pred koncem prvega polčasa v novih škripcih, saj se je poškodoval osrednji branilec Harry Maguire, ki ga je zamenjal Johnny Evans

Statistika tekme Manchester United - Bayern München
Statistika tekme Manchester United - Bayern München FOTO: Sofascore.com

V drugi polčas so Angleži krenili bolj podjetno in tudi precej bolj napadalno naravnano. Razlog pa razumljiv - lov na zmago in vse tri točke, ki bi jim zagotovile nadaljevanje tekmovanja (vsaj) v Ligi Evropa. O osmini finala LP pa niso bili povsem sami svoje sreče kovač ... A po uvodnem obetavnem začetku drugega polčasa, so se napadi vragov v nadaljevanju povsem umirili in pobudo so spet prevzeli Bavarci. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

In tudi povedli. V 71. minuti so izvedli lepo akcijo, ko se je z asistenco izkazal Harry Kane, pod gol pa se je podpisal Francoz Kingsley Coman (0:1). Domači so nato krenili na vse ali nič, saj jim je le zmaga zagotavljala vsaj preboj v izločilne boje LE. Ni jim uspelo, njihovi brezzobi napadi niso prinesli gola in končalo se je z minimalno in zasluženo zmago Bavarcev.

Kingsley Coman vs Manchester United
Kingsley Coman vs Manchester United FOTO: Sofascore.com

Izid, Liga prvakov, 6. krog:             
skupina A:            
Manchester United - Bayern München 0:1 (0:0)
Coman 71.
Man. United: Onana, Shaw (Wan-Bissaka), Maguire (Evans), Varane (Mainoo), Dalot, McTominay, Amrabat, Antony (Pellistri), Fernandes, Garnacho (Mejbri), Hojlund.
Bayern: Neuer, Davies, Kim, Upamecano, Mazraoui (Laimer), Kimmich, Goretzka, Musiala (Müller), Coman (Tel), Sane, Kane.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Liga prvakov: Manchester United - Bayern in Borussia Dortmund - PSG
Liga prvakov: Manchester United - Bayern in Borussia Dortmund - PSG FOTO:

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.00

Hvala za vašo pozornost!

Bodite z nami znova jutri, ko bomo za vas pospremili obračun Borussie Dortmund in PSG-ja.

22.55

Končna statistika tekme:

22.52

Konec tekme

Bayern je z minimalno zmago potrdil prvo mesto v skupini A, United pa je končal na klavrnem zadnjem mestu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
90' + 5'

Spremljali bomo še pet minut sodnikovega dodatka,

a kot vse kaže je usoda Uniteda zapečatena.

83'

Kane neoviran do strela z glavo, a je za las zgrešil vrata Uniteda!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JaBas
12. 12. 2023 20.08
+1
Glede na to, da na drugi tekmi nobenemu ne paše remi, Manure nima šans