Vodilni angleški klubi odločni: 'Cityju se ne sme pogledati skozi prste'

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
A.V.
KOMENTARJI
20
Kar osem od desetih vodilnih moštev angleške Premier league je združilo moči in poslalo skupen dopis na Mednarodno športno razsodišče (CAS) v Lozani, v katerem zahtevajo, da se pritožba Manchester Cityja na nedavni dveletni suspenz igranja v elitni Ligi prvakov s strani Evropske nogometne zveze (Uefa) ne upošteva.

Spomnimo: Uefa je zaradi kršenja t. i. finančnega ferpleja in ponarejanja sponzorskih pogodb Manchester Cityju odredila prepoved nastopanja v elitni Ligi prvakov v naslednjih dveh sezonah (2020/21, 2021/22).

Pod omenjeni dopis CAS-u so se med drugimi podpisali v Liverpoolu, Chelseaju, Arsenalu in Manchester Unitedu. Edina podpisa, ki sta izostala, sta iz vrst Cityja (logično) in Sheffield Uniteda. 

Bodo nogometaši Manchester Cityja v naslednjih dveh sezonah ostali brez nastopov v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu?
Bodo nogometaši Manchester Cityja v naslednjih dveh sezonah ostali brez nastopov v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu?FOTO: AP

"V vodilnih klubih Premier lige so prepričani, da je bilo dovolj gledanja skozi prste. Menijo, da je imel Manchester City v zadnjem obdobju vse preveč neupravičenih zagovornikov, saj je s kontinuiranim kršenjem pravil onemogočil vsaj enemu drugemu angleškemu klubu, da bi zaigral v Ligi prvakov. Mnogi predstavniki klubov so še vedno v strahu, da se bodo na Etihadu znova izvlekli in se tako izognili pričakovani kazni, kar pa bi bilo po njihovem mnenju preveč," je otoškim medijem 'zaupal' dobro obveščeni anonimni vir.

Za zdaj še ni znano, kdaj bo CAS sprejel končno odločitev.