Liga prvakov

Borussia je povedla, Stones in Haaland odgovorila za zmago 2:1

Manchester, 14. 09. 2022 23.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
M.J., M.D.
Komentarji
15

Sredin nogometni večer Lige prvakov je potekal v znaku tekme drugega kroga v skupini G. Pomerila sta se v uvodnem krogu zelo prepričljiva Borussia Dortmund in Manchester City. Tekma s stadiona Etihad, ki jo je nekdanji član Borussie Erling Haaland seveda začel od prve minute, v prvem polčasu ni ponudila omembe vredne priložnosti na obeh straneh. V drugem polčasu je Borussia hitro povedla 1:0 po zadetku Juda Bellinghama. V 80. minuti je za City odgovoril John Stones. Štiri minute pozneje je Haaland zabil svojemu nekdanjemu klubu za domačo zmago 2:1.

Več videovsebin
  • Vrhunci drugega kroga skupinskega dela Lige prvakov - 1. del
    12:15
    Vrhunci drugega kroga skupinskega dela Lige prvakov - 1. del
  • Vrhunci drugega kroga skupinskega dela Lige prvakov - 2. del
    13:21
    Vrhunci drugega kroga skupinskega dela Lige prvakov - 2. del
  • Zadetek Johna Stonesa za izenačenje 1:1
    01:03
    Zadetek Johna Stonesa za izenačenje 1:1
  • Zadetek Erlinga Haalanda za konlčih 2:1
    01:31
    Zadetek Erlinga Haalanda za konlčih 2:1
  • Zadetek Juda Bellinghama za vodstvo Borussie 1:0
    01:30
    Zadetek Juda Bellinghama za vodstvo Borussie 1:0

Erling Braut Haaland je v zadnjih letih pustil izjemen pečat v Dortmundu, svoje poslanstvo pa od te sezone nadaljuje na Otoku, in glej ga zlomka, igra kroglic na žrebu je odločila, da se bo visokorasli Norvežan že v drugem krogu rednega dela Lige prvakov srečal s svojim nekdanjim klubom in nekdanjimi soigralci. Ne glede na to, da je Haaland igral proti "svojim", pa glede na svoje značajske karakteristike seveda ni "varčeval" z močmi in z naboji proti rumeno-črnim, ki so na Otok dopotovali po lepi uvodni zmagi proti danskemu prvaku.

Marco Reus na tekmi Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen
Marco Reus na tekmi Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen FOTO: AP

Tekma se je začela mirno in brez večjih priložnosti na obeh straneh. Manchester City je pričakovano imel žogo več v svoji posesti, vendar v prvih 25 minutah ni ustrelil v vrata nasprotnika. Tako je ostalo tudi po prvih 45 minutah igre.

Tekma se je v drugem polčasu malo razživela. V 52. minuti je zapretil Marco Reus, ki je spretno preigraval v kazenskem prostoru domačinov in nevarno ustrelil, vendar mimo vrat Edersona. Borussia je zaživela in začela verjeti. Kmalu je tudi povedla. Po prekinitvi je do žoge prišel znova Reus, v osrčje kazenskega prostora je poslal nevarno žogo, ki jo je z glavo za vratarja Cityja poslal Bellingham. City je dolgo iskal odgovor in ga v 80. minuti vendarle našel. Junak je bil nepričakovan. Osrednji branilec John Stones je pred kazenskim prostorom nasprotnika prišel do žoge in močno ustrelil. Alexander Meyer, je bil nemočen. Štiri minute pozneje pa je zabil tisti na katerega so čakali vsi na stadionu Etihad. Na veliko sceno je, s pomočjo vrhunske podaje Joaa Cancela, stopil Erling Haaland in mojstrsko zadel za zmago svojega novega moštva 2:1. Na drugi tekmi v skupini G sta se Sevilla in Kopenhagen razšla brez zadetkov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Začetni postavi Manchester Cityja in Borussie Dortmund:

Manchester City: Ederson, John Stones, Manuel Akanji, Nathan Ake, Joao Cancelo, Rodri, Ilkay Gündogan, Kevin de Bruyne, Riyad Mahrez, Jack Grealish in Erling Haaland.

Borussia Dortmund: Alexander Meyer, Raphael Guerreiro, Mats Hummels, Marco Reus, Niklas Sule, Thomas Meunier, Emre Can, Jude Bellingham, Salih Ozcan, Marco Reus, Giovanni Reyna in Anthony Modeste.

Skupina E

V zgodnjih tekmi je Milan na domačem San Siru s 3:1 ugnal zagrebški Dinamo. Prvi gol za Italijane je v 45. minuti dosegel izkušeni Olivier Giroud, ki je izkoristil enajstmetrovko. Alexis Saelemaekers je kmalu po začetku drugega polčasa (47.) dosegel drugi zadetek domačih. V 56. minuti je Mislav Oršić znižal na 2:1. A Dinamo po presenetljivi zmagi proti Chelseaju na prvi tekmi skupine ni znova uspel šokirati evropskega velikana, saj je Tommaso Pobega po podaji Thea Hernandeza v 77. minuti postavil končni izid 3:1. 

Chelsea je v skupini E tudi po drugi tekmi na samem dnu z zgolj eno osvojeno točko. Na domačem Stamford Bridgu so pod vodstvom novega trenerja Grahama Potterja proti Salzburgu zgolj remizirali 1:1. Zadela sta Raheem Sterling (48.) in Noah Okafor (75.). Naš Benjamin Šeško je tekmo začel v prvi postavi Salzburga in igro zapustil v 70. minuti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupina F

V skupini F sta Šahtar iz Donecka odigrala neodločeno 1:1. Najprej je igralec Šahtarja Artem Bondarenko v 10. minuti žogo preusmeril v lastno mrežo, nato pa je v 29. minuti Mykhailo Mudryk zadel mrežo Celtica za končni izid 1:1. Favorit skupine F in tudi vodilni po dveh krogih Real Madrid je svojo šesto točko osvojil po domači zmagi 2:0 proti Leipzigu. Strelca ta Madridčane sta bila Federico Valverde v 80. in Marco Asensio v 91. minuti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupina H

PSG se je za svojo drugo zmago v skupini H moral nepričakovano namučiti. Maccabi iz Haife je namreč na domačem terenu v 24. minuti celo povedel preko Surinamca Tjarrona Cheryja. Sledil je odgovor pariške velike trojice. Začel je Lionel Messi v 37. minuti, nadaljeval Kylian Mbappe v 69., zaključil pa Neymar v 88. minuti. Tempu Parižanov zanimivo sledi Benfica, ki je premagala Juventus. Tudi Portugalci so za svojo drugo zmago potrebovali preobrat. Italijani so namreč že v 4. minuti povedli preko zadetka Arkadiusza Milika. Joao Mario je v 43. minuti odgovoril z uspešno izvedeno enajstmetrovko, David Neres je z zadetkom v 55. minuti poskrbel za popoln preobrat. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupina A

Ostala je še skupina A v kateri je Liverpool že v torek slavil proti Ajaxu. Posledično je Napoli po sredini prepričljivi zmagi (3:0) proti Rangersu edino moštvo s popolnim izkupičkom po prvih dveh tekmah. Za Neapeljčane so zadeli Matteo Politano v 68. minuti (enajstmetrovka), Giacomo Raspadori v 85. in Tanguy Ndombele v 91. minuti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, 2. krog LP:
Skupina A:

Glasgow Rangers - Napoli 0:3

Skupina E:

Milan - Dinamo Zagreb 3:1

Chelsea - Salzburg  1:1 (Benjamin Šeško je igral do 70. minute za Salzburg)

Skupina F:

Šahtar Doneck - Celtic 1:1

Real Madrid - Leipzig 2:0 (Kevin Kampl je igral od 75. minute za Leipzig)

Skupina G:

Manchester City - Borussia Dortmund 2:1

Kopenhagen - Sevilla 0:0

Skupina H:

Juventus - Benfica 1:2 

Maccabi Haifa - PSG 1:3

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

criipstoned
15. 09. 2022 16.58
+3
O Realu ne duha ne sluha. Ampak res se ne sekiram. Sploh nisem jezen. Čisto vseeno mi je. Ne bom potožil svoji mamici ker me res to me prizadsne... 😔😭😭 Močen sem. Nisem jezen res vam povem
zapiramvamusta
15. 09. 2022 09.53
+10
Da niste zmožni objaviti zmago Reala ki je še edina ekipa v Evropi katera ima same zmage je pa sramota!
cripstoned
15. 09. 2022 10.01
+5
jezni so na real madrid..saj ves da so morali hajpati lansko sezono vse angleske ekipe vkljucno z umetnim psgjem...in real madrid jim je zaprl usta tako kot vecini...lanska sezona reala je poskrbela za veliko gneva in nemoci pri vodstvu uefe in vodstvu lalige ter medijih...zdaj je bolje da ne objavljajo nicesar saj jih lahko real madrid tako demantira....ne skrbi ...ko bo pa prisel 1.poraz reala potem bodo najmanj 3novice....tako pac je v danasnjem svetu..ko si posteno najboljsi si diskriminiran in preziran..
Campeones34
15. 09. 2022 10.13
+1
Letos očitno ne bo nobenih člankov glede Reala in La Lige nasploh. Samo izjemoma.
cripstoned
15. 09. 2022 10.22
+3
kakor za koga... meni je ravno če na tem portalu objavljajo novice o realu... obstajajo drugi bolj kredibilni in realni mediji od tega na katerih je napisano vse bolj obširno in profesionalno..
criipstoned
15. 09. 2022 17.38
+2
in ravno zaradi tega povdarjam da me ne gane. nissm jezen. Pa če nissm noooo. Saj se vidi na nisem 😔😭
cripstoned
15. 09. 2022 08.29
+4
golman borussije podaril preobrat cityu... takšen bi moral biti naslov... ampak koga brigajo zmage umetnih... vazno da real madrid hara se naprej pa ceprav brez najboljšega napadalca in brez stebra obrambe... vamooos campeeeeones..
Campeones34
15. 09. 2022 08.54
+2
harali bomo, ko bomo premagali kako močnejšo ekipo. Igra je slaba in se matramo praktično z vsakim nasprotnikom
dark horse
15. 09. 2022 09.06
-6
cripstoned
15. 09. 2022 09.51
+6
dokler zmagujemo, haramo...campeones..real se ne matra le igrajo toliko kot potrebujejo...ni potrebno tvegati vsega ze na zacetku sezone...dejstvo je da je real madrid edini klub v top 5ligah brez poraza na zacetku...enaka ekipa je lani osvojila evropo in laligo...mislis da so cez noc nehali igrati?? jaz temu pravim blefiranje pred pravimi tekmami ki sele prihajajo..
Campeones34
15. 09. 2022 10.01
-2
cripstoned
15. 09. 2022 10.06
+3
campeones..ce ti to razumes kot napihovanje potem ok...navijac reala je samozavesten z razlogom...beseda poniznost je prisla prav po odhodu ronalda...od takrat do danes pa smo lahko vse samo ponizni ne...
cripstoned
15. 09. 2022 10.22
+4
campeones 34... bodi hvaležen in spremeni 34 v 35*
Paštašutar
15. 09. 2022 11.39
+2
Intihar
14. 09. 2022 21.21
+0
Sam da so hrvati zgubli.bravo ac milan