Liga prvakov

United zapravil dva gola prednosti, Benfica tri, Arsenal razbil Lens

Istanbul , 29. 11. 2023 20.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Manchester Uniteda so si z remijem proti Galatasarayu močno otežili delo na poti v izločilne boje Lige prvakov. V Istanbulu so rdeči vragi sredi drugega polčasa že vodili s 3:1, a potem prejeli dva zadetka. Arsenal je prvo mesto v skupini B potrdil z zanesljivo zmago proti Lensu (6:0), v skupini D pa se bosta za vrh v zadnjem krogu udarila Inter in Real Sociedad. Oba sta tokrat remizirala.

Galatasaray – Manchester United
Galatasaray – Manchester United FOTO: Sofascore.com

Za vrage sta v prvih 18 minutah zadela Alejandro Garnacho, ki je minuli vikend zablestel s škarjicami proti Evertonu, in Bruno Fernandes. Turki so se v srečanje vrnili, ko je s prostega strela zadel Hakim Ziyech, pri čemer velja omeniti slabo posredovanje Andrea Onane

Rdeči vragi so v tej sezoni prejeli že 33 zadetkov, kar je največ na uvodnih 20 tekmah po sezoni 1962/1963, ko so klonili kar 43-krat. 

Srečanje se je zdelo odločeno, ko so bili rdeči vragi za terensko premoč tretjič nagrajeni v 55. minuti, ko je po predložku Aarona Wan-Bissake zadel Scott McTominay. A znova je s prostega strela Galatasaray v igro vrnil Ziyech, pri čemer si je Onana privoščil še večjo napako. 19 minut pred koncem pa je rezervist Kerem Akturkoglu poskrbel za izenačenje in končnih 3:3. Tik pred koncem je imel Wilfried Zaha sicer lepo priložnost za popoln preobrat, a je ostalo pri remiju.

V večerni tekmi je münchenski Bayern doma le remiziral z Kobenhavnom, kar pomeni, da rdeči vragi v zadnjem krogu niso več odvisni samo od sebe. Zmagovalec obračuna med Danci in Turki si bo namreč zagotovil napredovanje med 16 najboljših, United pa mora nujno ugnati Bayern in ob tem upati na remi na drugi tekmi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V skupini B je Sevilla doma do 68. minute proti PSV-ju vodila z dvema goloma prednosti, a so Nizozemci prišli do popolnega preobrata. Ismael Saibari je znižal izid, potem je Nemanja Gudelj zatresel lastno mrežo, v sodniškem dodatku pa je Ricardo Pepi poskrbel za izjemno pomembne tri točke v boju za napredovanje. Za domače sta sicer zadela Sergio Ramos in Youssef En-Nesyri

Sploh prvič v zgodovini Lige prvakov se je zgodilo, da je za en klub v enem polčasu zadelo kar pet različnih nogometašev. 

Kasneje je Arsenal v tej skupini gostil Lens. Francozi so prvo medsebojno tekmo po preobratu presenetljivo dobili (2:1), tokrat pa niso imeli niti kančka možnosti. Arsenal je že do 27. minute vodil s 4:0, potem ko so zadeli Kai Havertz, Gabriel Jesus, Bukayo Saka in Gabriel Martinelli. Tik pred koncem prvega dela je udaril še kapetan Martin Odegaard, v nadaljevanju pa je z bele točke končnih 6:0 postavil rezervist Jorginho

Statistika tekme Arsenal – Lens
Statistika tekme Arsenal – Lens FOTO: Sofascore.com

"Bili smo izjemni. Kljub visoki prednosti smo ostali osredotočeni in smo še naprej nadzirali tekmo. Skušali so se vrniti v drugem polčasu, a jim tega enostavno nismo dovolili. Vsi smo igrali neverjetno, ekipna predstava je bila odlična, nadaljevati moramo v takšnem tempu," je bil po zmagi zadovoljen Gabriel Jesus, ki se je vrnil po kratkotrajnih težavah s poškodbo. 

Krog pred koncem je jasno, da bosta v osmino finala potovala Arsenal in PSV. Lens in Sevilla pa se bosta med sabo pomerila za tretje mesto, ki prinaša Ligo Evropa. Lensu je dovolj že remi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V skupini C je bilo vse v znamenju tekme, ki ste jo lahko spremljali na Kanalu A in VOYO. Real Madrid je prvo mesto potrdil z zmago (4:2) proti Napoliju, ki se bo zadnjem krogu pomeril z Brago. Remi Neapeljčanom prinaša napredovanje. Portugalci so sicer tokrat le remizirali z Unionom iz Berlina (1:1), ki je tako vpisal zgodovinske prve točke v Ligi prvakov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

O zmagovalcu skupine D bo odločal zadnji krog, ko bo na Giuseppe Meazzi gostoval Real Sociedad, ki ima prav tako kot Inter po petih tekmah 11 točk. Črno-modri so na gostovanju pri Benfici ob polčasu že zaostajali z 0:3, pod hat-trick se je podpisal Joao Mario. V drugem delu pa je četa Simoneja Inzaghija pokazala povsem drugačen obraz. Marko Arnautović, Davide Frattesi in Alexis Sanchez so med 51. in 72. minuto poskrbeli za delitev točk. Na drugi tekmi med Sociedadom in RB Salzburgom golov nismo videli. 

Benfica – Inter
Benfica – Inter FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.