Liga prvakov

Pochettino pred ponovitvijo lanskega finala: Čaka nas najboljša ekipa na planetu

Pariz, 20. 03. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po žrebu četrtfinalnih parov Lige prvakov sta iz pariškega tabora za medije spregovorila trener Mauricio Pochettino in kapetan Marquinhos. Prvi je Bayern označil za najboljšo ekipo na planetu, brazilski osrednji branilec pa je dodal, da je za naslov v Ligi prvakov enostavno treba premagati vsakogar.

Marquinhosu je žal, da na tekmah ne bo navijačev. Kot pravi, bi ti zagotovo naredili razliko.
Marquinhosu je žal, da na tekmah ne bo navijačev. Kot pravi, bi ti zagotovo naredili razliko. FOTO: AP

"Veseli smo, da smo na tem nivoju, med osmimi najboljšimi v Evropi. V veliko čast mi je, da sem del tekmovanja. Ligo prvakov je izredno težko osvojiti, za kaj takega potrebuješ predstave na najvišjem nivoju, nas pa za povrh že v četrtfinalu čakajo aktualni prvaki," je bil previden Mauricio Pochettino, ki na klopi Parižanov sedi od 2. januarja, prvi evropski test pa je prestal z odliko, ko so bili njegovi varovanci s skupnim izidom 5:2 boljši od Barcelone. 

In prav na ti dve tekmi se je Argentinec oprl, ko je utemeljeval sicer vsem logične cilje v preostanku sezone: "Žreb je za nas zagotovo zahteven, igrali bomo proti ekipi, ki je najboljša na tem planetu. V  športu so presenečenja vedno mogoča. Optimistični smo. Izločili smo Barcelono in zakaj ne bi še Bayerna? Imamo zgolj en cilj – polfinale." 

Zadetek, ki je odločil lanskega zmagovalca finala Lige prvakov:

'Škoda, da ne bo navijačev'
"Če si želimo iti daleč v tem tekmovanju, moramo premagati tudi nasprotnike, kot je Bayern. So izvrstna ekipa, a na nas je, da pokažemo, česa smo sposobni. Žal znova ne bo navijačev, ki bi nam zagotovo pomagali, saj na Parku princev vselej naredijo razliko. Na prvi tekmi moramo prikazati dober nogomet, nato pa si doma zagotoviti napredovanje,"  je dodal kapetan Marquinhos

"Kluba se dobro poznata, med njima vlada obojestransko spoštovanje. Vemo, kako blizu lovoriki smo bili v lanski sezoni. Tudi zato sem prepričan, da bo naša ekipa dala vse od sebe na eni od največjih tekem v tej sezoni,"  pa se nadeja lastnik kluba Nasser Al-Khelaifi. 47-letni poslovnež vse od prevzema kluba leta 2011 ne skriva, da je glavni cilj katarskega vlaganja v pariški klub prav osvojitev Lige prvakov, ki pa se je PSG-ju doslej vselej izmaknila. Bo letos drugače? 

Pari Lige prvakov do finala
Pari Lige prvakov do finala FOTO: Sofascore.com
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Man_United
20. 03. 2021 11.25
-1
Noben klub iz desne strani ne more dobiti CL. Skoda da bosta kluba PSG in Dortmund ali City izpadli ze v cetrtfinalu
dark horse
20. 03. 2021 11.13
+1
To pa že ne real je najboljši 🙈😂
cripstoned
20. 03. 2021 11.44
-2
Kollerik
20. 03. 2021 17.55
+2
dark je samo ironiziral vaše floskule. Res je nerodno, če še enega samega stavka ne razumeš na pravi način...
RUBEŽ
20. 03. 2021 11.11
+4
Vsi pari nekako skoraj izenačeni po kvaliteti. Ampak, BAYERN JE BAYERN. In seveda upamo VSAJ na finale. Potihem, ponovitev osvojitve CL.
Definbahija
20. 03. 2021 09.13
-1
7:2 so vs nabunkali ko si še vodil Londončane. Če bo 6:2 bo ze bulši
motorist_mb
20. 03. 2021 08.17
-3
Težko bo ampak upam da bo,gremo PSG!