Liga prvakov

Real na tekmi polni preobratov ugnal Napoli na Bernabeuu

Madrid, 29. 11. 2023 20.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
A.M., A.V.
Komentarji
47

Nogometaši madridskega Reala so v 5. krogu skupinskega dela elitne Lige prvakov na domačem Santiagu Bernabeuu z izidom 4:2 premagali zasedbo Napolija. Ta je sicer povedla že v 9. minuti prek Giovannija Simeoneja, a so varovanci trenerja Carla Ancelottija v nadaljevanju obračuna strnili svoje vrste in tako prišli še do svoje pete zmage v omenjenem tekmovanju. Neapeljčani za napredovanje v izločilne boje v zadnjem krogu ne smejo izgubiti proti portugalski Bragi.

Več videovsebin
  • Mladi Nicolas Paz natančno meril za vnovično vodstvo Reala s 3:2
    01:37
    Mladi Nicolas Paz natančno meril za vnovično vodstvo Reala s 3:2
  • Joselu z zadetkom v sodnikovem dodatku postavil piko na i zasluženi zmagi Reala (4:2)
    01:34
    Joselu z zadetkom v sodnikovem dodatku postavil piko na i zasluženi zmagi Reala (4:2)
  • Andre-Frank Zambo Anguissa izenačil v 47. minuti na 2:2
    01:19
    Andre-Frank Zambo Anguissa izenačil v 47. minuti na 2:2
  • Zadetek Giovannija Simeoneja za vodstvo Napolija 0:1
    01:41
    Zadetek Giovannija Simeoneja za vodstvo Napolija 0:1
  • Izjemen zadetek Rodryga za izenačenje v 11. minuti (1:1)
    00:58
    Izjemen zadetek Rodryga za izenačenje v 11. minuti (1:1)
  • Kdo drug kot Jude Bellingham za rezultatski zasuk in vodstvo Reala v 22. minuti (2:1)
    01:13
    Kdo drug kot Jude Bellingham za rezultatski zasuk in vodstvo Reala v 22. minuti (2:1)

 

Tako Real kot Napoli sta v pomemben obračun 5. kroga najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu vstopila z nekoliko spremenjenima začetnima enajstericama. Strateg belih Carlo Ancelotti se je odločil za Andriya Lunina v vratih, v obrambi so svoje igralne položaje zasedli od leve proti desni: Ferland Mendy, David Alaba, Antonio Rüdiger in kapetan Dani Carvajal, v zvezni vrsti so od prve minute zaigrali Toni Kroos, Federico Valverde, Jude Bellingham in Dani Ceballos, za strah in trepet Napolijeve obrambe pa bosta skrbela Rodrygo in Brahim Diaz.

Novi stari trener aktualnih italijanskih državnih prvakov Walter Mazzari pa je na klopi za rezervne igralce pustil še ne dovolj pripravljenega Victorja Osimhena, ki je prvič po poškodbi zaigral minuli konec tedna na obračunu italijanskega prvenstva, ko je Napoli v gosteh z 2:1 premagal zasedbo Atalante. V zelo odprti taktični različici 4-3-3 so mesta v napadu zasedli Matteo Politano, Giovanni Simeone in Khvicha Kvaratskhelia. V zvezni vrsti za čim boljo pretočnost žoge skrbi tercet Stanislav Lobotka - Piotr Zielinski - Andre-Frank Zambo Anguissa, medtem ko za red v obrambi skrbijo kapetan Giovanni Di Lorenzo, Amir Rrahmani, Natan in Juan Jesus.

Walter Mazzarri je pred dobrima dvema tednoma sedel na klop Napolija. Na premierni tekmi je v gosteh ugnal Atalanto, v Ligi prvakov pa ga je čakal obračun s trofejnim rojakom Carlom Ancelottijem.
Walter Mazzarri je pred dobrima dvema tednoma sedel na klop Napolija. Na premierni tekmi je v gosteh ugnal Atalanto, v Ligi prvakov pa ga je čakal obračun s trofejnim rojakom Carlom Ancelottijem. FOTO: AP

Nekoliko podjetneje so v dvoboj na Santiago Bernabeuu vstopili domači nogometaši, ki so že v drugi minuti prek Rodryga prišli do prve pol priložnosti, a je bil vratar Napolija Alex Meret na pravem mestu. Toda navijačem Reala je že sedem minut pozneje zastal dih, ko je neodločno domačo obrambo po lepem predložku Kvaratskhelie kaznoval dobro postavljeni Giovanni Simeone. Kot da bi Neapeljčani predolgo slavili vodilni zadetek, je že v naslednjem napadu na imeniten način odgovoril Brazilec v vrstah galaktikov Rodrygo, ki je z diagonalnim strelom v levi zgornji kot premagal nemočnega Mereta za izenačenje izida na 1:1. 

V nasprotju s pričakovanji spremljamo izjemno nogometno predstavo, saj se moštvi tako rekoč tekmujeta med seboj, katero si bo pripravilo lepšo priložnost za dosego novega zadetka. V 22. minuti pa nova erupcija veselja na tribunah kultnega Bernabeua: Alaba je s sijajnim predložkom z leve strani zaposlil vtekajočega Juda Bellinghama, ki je znova potrdil svoj izjemen občutek za prostor in doseganje zadetkov. Tokrat je angleški reprezentančni vezist natančno meril z glavo za vodstvo Reala z 2:1.

Do odhoda na veliki odmor smo videli še eno priložnost domačih, ko je Rodrygo v 30. minuti lepo zaposlil hitronogega Brahima Diaza, ki pa je na koncu meril prek vrat.

Statistika tekme Real Madrid - Napoli
Statistika tekme Real Madrid - Napoli FOTO: Sofascore.com

https://www.sofascore.com/sl/real-madrid-napoli/oebsEgb#11605954

V drugem polčasu veliko priložnosti na obeh straneh, Real na koncu spretnejši za zasluženo zmago

Že v drugi minuti nadaljevanja hladen tuš za domače navijače. Gostje so izvedli lepo kombinacijo po desni strani, Zambo Anguissa je lepo spremljal akcijo Kvaratskhelie, ki je nastreljal enega od branilcev Reala, temnopolti vezist Napolija pa je iz neposredne bližine odbitek poslal v mrežo za izenačenje izida na 2:2.

Tekma se je v teh trenutkih povsem razživela, na obeh straneh smo bili priča vrhunskim potezam. Real bi lahko v 62. minuti znova prešel v vodstvo, a je bil strel Ferlanda Mendyja premalo natančen. V 77. minuti je bil po predložku Juda Bellinghama v kazenskem prostoru najvišji Antonio Rudiger, Alex Meret pa se je ob strelu brazilskega branilca v vrstah Reala odlično izkazal. Nekaj trenutkov kasneje je z atraktivnim strelom ogrozil gostujoča vrata še Joselu, vendar meril previsoko.

Statistični učinek najkoristnejšega igralca tekme Juda Bellinghama
Statistični učinek najkoristnejšega igralca tekme Juda Bellinghama FOTO: Sofascore.com

https://www.sofascore.com/sl/igralec/jude-bellingham/991011

Priložnostim Reala v teh trenutkih ni videti konca. Po lepi podaji Danija Carvajala je strel Juda Bellinghama obranil Alex Meret, Joselu pa je odbitek poslal mimo vrat. Kar je Joselu zgrešil, je šest minut pozneje popravil mladi, komaj 19-letni mladenič Nicolas Paz, ki je po samostojni akciji z močnim strelom z roba kazenskega prostora premagal sicer nezanesljivega Mereta za vodstvo Reala s 3:2. 

Ko je že kazalo, da bo Real v izdihljajih tekme stopil na žogo v želji po ohranitvi minimalne prednosti, je v četrti minuti sodnikovega dodatka udarila še naveza Bellingham - Joselu. Prvi je poslal ostro podajo v osrčje gostujočega kazenskega prostora, drugi pa je iz neposredne bližine neobranljivo postavil piko na i zasluženi zmagi belih s 4:2. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred obračunom na Bernabeuu tekmeca spoštljivo drug o drugem

Po štirih krogih je na vrhu skupine C madridski Real, ki za zdaj pozna zgolj okus zmage. Drugouvrščeni Napoli je na uvodni tekmi premagal Brago, nato pred domačimi navijači izgubil proti današnjemu nasprotniku, na dveh tekmah proti Unionu iz Berlina pa dosegel zmago in remi. "Čaka nas tekma proti vrhunskemu nasprotniku. Vsi vemo, kaj vse je skozi zgodovino dosegel Real Madrid. Narediti bomo morali to, kar smo trenirali tekom tedna, in uresničiti taktično idejo, ki smo si jo zamislili," je pred obračunom proti Madridčanom povedal novopečeni trener Napolija Walter Mazzarri.

Italijanski strokovnjak je v preteklosti že sedel na klopi Napolija, med drugim pa je vodil tudi milanski Inter, Watford, Torino in nazadnje Cagliari. "Z Napolijem sem v preteklosti že igral v Ligi prvakov, ampak o tem ne razmišljam preveč. Gledam v prihodnost in se osredotočam na tekme, ki so pred nami," je dodal 62-letnik.

Danes bo Italijanom šlo na roko tudi dejstvo, da bo veliko varovancev Carla Ancelottija odsotnih zaradi poškodb, na drugi strani pa se je po enomesečni odsotnosti vrnil prvi zvezdnik aktualnih italijanskih prvakov Victor Osimhen, ki je v 27 minutah igre na zadnji tekmi vknjižil asistenco za odločilni zadetek. "Proti Atalanti je Osimhen v igro prišel iz klopi. Ne vem še, če bo tekmo proti Realu začel, ali ga bomo ponovno uporabili kot zamenjavo," je sklenil Mazzarri.

O trenerju galaktikov, ki je v preteklosti vodil tudi Napoli, je Mazzarri pred obračunom govoril le z izbranimi besedami. "Ancelotti je moj prijatelj, obenem pa odličen človek in vrhunski trener. Osvojil je več pomembnih lovorik kot kdorkoli drug. Res ga spoštujem in občudujem, dejstvo pa je, da na igrišče ne bova stopila midva, ampak najini ekipi."

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23:08

Hvala, da ste bili z nami!

Tekma med Real Madridom in Napolijem je za nami, jutri pa ste ponovno vabljeni, da se nam pridružite na Kanalu A in VOYO ter na naši spletni strani 24ur.com, kjer bomo za vas v živo pospremili tekmo med Olimpijo in Lillom.

Konec tekme

Real Madrid po zmagi z rezultatom 4:2 ostaja stoodstoten

94'

GOOOOOL!!! Joselu vendarle do zadetka! (4:2)

Napoli se je odprl, Real pa zadel. Po odlični podaji Juda Bellinghama je Joselu z močnim strelom premagal Alexa Mereta in odločil tekmo med Real Madridom in Napolijem.

84'

GOOOOOL!!! Real do zasluženega vodstva! (3:2)

19-letni Nico Paz, ki je v igro vstopil v 65. minuti namesto poškodovanega Brahima Diaza, je po lepem preigravanju iz velike razdalje premagal Alexa Mereta, ki lahko za zadetek krivi zgolj samega sebe.

82'

Španski napadalec Joselu, ki je v igro vstopil namesto Danija Ceballosa, je zapravil že tri odlične priložnosti

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (47)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nestabilen
01. 12. 2023 14.07
+0
Kokl komentarjev od ljudi ki tekme sploh gledal niso.
cripstoned
01. 12. 2023 10.37
+4
Kollerik 30.11.2023, 16:20:11 +6 Jude je dobu 9., Cancelo 10..... :) ODGOVORI 9 3
cripstoned
01. 12. 2023 10.37
+4
Kollerik
02. 12. 2023 17.50
Tisto, kar piše. Zdej, narisat ti ne morm....
igyyp
30. 11. 2023 19.22
+7
Članek o Realu, ampak Barcarji na polno, včeraj zmagali sodniki. Real je spal na klopi, Igral je Napoli, ki je ubijal vse po vrsti. Pride ATM madrid, pa bodo spet Perezovi sodniki krivi.
Kollerik
30. 11. 2023 20.05
-5
"Real Madrid ustvarja neznosen pritisk na sodnike in s tem ustvarja strupeno atmosfero. Njihovim očitkom na račun sodnikov bi se lahko smejali, če ti ne bi tako direktno vplivali na razvoj celotnega prvenstva. In Real Madrid TV je televizija fanatikov. Tam vedo, da morajo govoriti takšne traparije, saj bi sicer takoj ostali brez službe." Direktor Atletica iz Madrida Miguel Angel Gil Marin, Nogomania, 28.9.2023....
Lima33
30. 11. 2023 17.22
+7
Ooo, ko bi Real prodal Vinko bi se fajn okrepil...
Barbarezo
30. 11. 2023 16.05
+10
REAL MADRID igra KOLIKOR MU JE POTREBNO ! ;) HALA MADRID !!!!
manucao
30. 11. 2023 12.09
+10
V Realu manjka veliko igralcev (skoraj polovica prvega moštva) pa še dobro, da imamo Belinghama in Rodryga.
Jevgenij Suhov
30. 11. 2023 11.05
-12
Beli sekret spet s pomočjo Perezovih sodnikov do zmage...
madridista07
30. 11. 2023 11.58
+6
Je sploh kaj za kaj ni Real kriv? 🤔🤔🤔🤔🤔🤪🤪
ImamLastnoMnenje
30. 11. 2023 12.01
+2
Ti si bolan! Brez vsakih izgovorov o manjkajočih igralcih in brez pritoževanja čez sodnike Real pometa z ostalimi v skupinskem delu CL..in seveda drugorazrednimi kljubi v LaLigi.
Barbarezo
30. 11. 2023 16.05
+5
igyyp
30. 11. 2023 17.15
+2
Suhov: Ajde razloži kaj je bolo včeraj narobe z sojenjem. Popolnoma nič. A ni bilo, 11m , ker vaši Varcelonarji jih skozi zahtevajo. Res si bogi, dam ne vem kje, verjetno v slami.
Kollerik
30. 11. 2023 19.21
-2
,,V tem tednu se je govorilo samo o neumnostih, medtem ko bi morali govoriti o tekmi Raya in enajstmetrovki proti Raphinhi ali tisti proti Lewandowskem. Če bi se to zgodilo Real Madridu, sem prepričan, da bi se govorilo ves teden.,, Predsednik kluba FC Barcelona Joan Laporta, 29.11.2023
Campeones34
30. 11. 2023 10.42
+18
Sem poslal prošnjo Perezu, če lahk igram v napadu namest Joseluja
cripstoned
30. 11. 2023 10.53
+7
cripstoned
30. 11. 2023 10.00
+14
Nico Paz ...upam da ga zdaj začnejo hajpati enako kot "zlate" dečke iz koruptilone...vsi vemo kaj se dogaja s tistimi mladeniči ki jih po eni dobri predstavi začnejo mediji hajpati do onemoglosti...zato vse so krivi katalonski in angleški mediji...
cripstoned
30. 11. 2023 10.01
+12
stoj?kov
30. 11. 2023 10.50
-8
tablete vzemi...ni stavka kjer ne omenjaš Barcelone...to so resne travme...
cripstoned
30. 11. 2023 10.54
+7
jaz navajam dejstva...ni komentarja na katerega mi vi hejtercki ne stisnete minusa in jocete o travmah....resna dominacija kripsija se pac nadaljuje...
igyyp
30. 11. 2023 17.16
+1
Stojckov: kje je stavek, da tvoji pacienti ne omenijo Reala?
cripstoned
30. 11. 2023 09.52
+8
Liga prvakov...liga real madrida z razlogom...vcerajsnji rezultat ni realen..lahko bi bilo vsaj 7:2 v kolikor bi Joselu izkoristil svoje priložnosti...neverjetna predstava reala čeprav sem pricakoval da bo carlo rotiral ...ima pa ta zmaga crno piko in to je poškodba rodryga...ravno zdaj ko je spet dvignil formo...noro ...7.igralec iz 1.ekipe...ampak to ni razlog za izgovore...če kdo potem je to real ki dokazuje kako se igra nogomet z b ekipo proti top ekipam in to v najjtezjem klubskem tekmovanju ...komu lepše kot navijaču reala Hahahahah...siuuuuuu
Kollerik
30. 11. 2023 10.08
-10
cripstoned
30. 11. 2023 10.10
+13
A si.videl kako se igra nogomet...taksno tekmo kot jo je odigral real samo včeraj v ligi prvakov ni KORUPTILONA z sodniki nikoli ....hahahahaha
Kollerik
30. 11. 2023 16.20
+3
zapiramvamustaaa
30. 11. 2023 09.13
+11
Negreirini feni pa na respiratorjih...Neprecenljivo.Ampak kar navadite se na dominacijo Reala;))
graf
30. 11. 2023 08.44
+12
Kva , a ni imel Napoli načrt ? Račun brez krčmarja ...
zapiramvamustaaa
30. 11. 2023 09.17
+6
Tudi Barca je imela svoj račun na Elklasiku pa je Bellingham pokazal kdo je novi šef Katalonije isto kot Napoliju...
cripstoned
30. 11. 2023 10.08
+7
pustimo to bruko kluba na.miru ko ni naših hejterckov...takoj ko se pojavijo pa jih lahko brez pardona razbijemo z dejstvi...
viking76
30. 11. 2023 15.27
+6
A realovci se edini skrivate par dni, ko ni rezultata. Crips ti razbijaš sam sebe, ko se skrivaš do kiksa barce, pol se pa čudežno pohaviš, klovn si.
zapiramvamustaaa
30. 11. 2023 08.05
+8
Ali ste vedeli?Bellingham je prvi igralec v zgodovini Reala ki je na štirih tekmah lige prvakov dosegel 4 zadetke👀💪👑Piše se atomska zgodovina.
Bigbadjohn
30. 11. 2023 12.51
-1
Ejga, pa ne atomska- molekularna!! Si pozabil, da je nogomet timski šport?! XD
29. 11. 2023 21.55
+9
Dovolj je Jude.... Zdej pa res že pretiravaš s temi zadetki😅😅🙌16 tekem 15 zadetkov🙉🙌
zapiramvamustaaa
29. 11. 2023 21.35
+4
Nova era Reala se začenja to sezono.Dvig forme ob pravem času.Ob tako močnem Realu še Negreira ima zavezane roke...
zapiramvamustaaa
29. 11. 2023 21.23
+0
KAJ POČNE JUDE BELLINGHAM👀🤔👑💪🙌☝️
zapiramvamustaaa
29. 11. 2023 21.12
-1
GALAKTIČNIII RODRYGOOO☝️😎💪👑
igyyp
29. 11. 2023 17.57
+6
Načrt je eno, dejstvo drugo. No tisti ki omenjate B ekipo, Real je nima, z vsem kar štarta je vredna uf...veliko. se bo pa moral vseeno potrudit.
kala 09
29. 11. 2023 17.49
+7
Prenosi samo Real Madrid,a drugih klubov ni v Evropi
29. 11. 2023 21.56
+3
Ne ni ne😂😂a bi rad gledu Inter?😂😂 Ti dam takoj stream Balkan prenosi... Al pa še boljse Pornhub😂😂
zapiramvamustaaa
29. 11. 2023 17.14
-13
Težka bo Mazzari težka.Res da smo že naprej in da nam manjka 70%prve ekipe a vendarle imamo novega boga nogometa Bellinghama👑