Liga prvakov

Mbappe pred tekmo z Bayernom: Lanski poraz v finalu boli

Pariz, 06. 04. 2021 09.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Münchnu se bosta že v četrtfinalu pomerila lanska finalista Lige prvakov, Bayern in Paris Saint-Germain (prenos na Kanalu A in VOYO v sredo ob 20.30). Kylian Mbappe je eden tistih nogometašev pariškega moštva, ki bodo predstavljali večjo nevarnost za Bavarce, 22-letni Francoz pa obljublja dobro igro in verjame, da se bodo stvari tokrat obrnile v njihovo korist.

Lepše spomine na finalno tekmo Lige prvakov avgusta lani imajo v taboru münchenskega Bayerna, saj so bili boljši od pariške zasedbe z 1:0. Odločilni gol v "mehurčku" v Lizboni je dosegel francoski nogometaš v dresu bavarskega moštva Kingsley Coman in Bayern se je veselil naslova prvaka. 

Razočaranje pri varovancih takratnega trenerja Thomasa Tuchla je bilo veliko – to je priznal tudi 22-letni zvezdnik moštva Kylian Mbappe. "Liga prvakov je zame nekaj velikega. Izgubljali smo v različnih fazah tekmovanja in trpeli smo – tudi lani. Če bomo osvojili pokal, mislim, da bo to zelo čustveno. Čeprav je svetovno nogometno prvenstvo 'sveti gral', je zame Liga prvakov na klubskem nivoju najboljša stvar kot pravi pesem, je za 'najboljša moštva'. Kariera nogometaša traja 15 let. V teh letih moraš dati vse od sebe in nato lahko pogledaš, kaj si dosegel. Potem lahko vse življenje govoriš: osvojil sem to, osvojil sem tisto," je za spletno stran Uefe povedal francoski napadalec.

"Poraz v lanskem finalu boli. Znova igramo proti njim, vendar so okoliščine sedaj drugačne. Veliko smo se naučili od te finalne tekme. V Ligi prvakov so samo izjemna moštva in Bayern je med favoriti za naslov. Igrali bomo in pokazali svoje prednosti, pa bomo videli, kako daleč nas bo to pripeljalo," je pred prvo četrtfinalno tekmo dejal Mbappe, ki seveda računa, da bo odločilna povratna tekma na njihovem stadionu Park princev.

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe FOTO: AP

"So izjemno moštvo. Moramo biti mirni in samozavestni pred prvo tekmo v Münchnu. Mislim, da bo to tekma, ki se je ljudje veselijo in si jo bodo radi ogledali. To bo dobra tekma, zato morajo biti vsi pred televizijskimi zasloni, mi pa se bomo potrudili za dobro predstavo in upam, da tudi zmagali," obljublja Francoz.

"Nikoli nisem rekel, da bom najboljši nogometaš v zgodovini, nisem pa si postavljal omejitev. Želim napredovati in podirati ovire in videl bom, kam me bo to pripeljalo. Trenutno to dobro deluje in tako se bom trudil do konca kariere. Vsakič, ko stopim na igrišče, si rečem, da sem najboljši. Igral sem na istem igrišču kot (Leo) Messi in Cristiano (Ronaldo) in oba sta boljša igralca od mene. Naredila sta milijardo stvari več od mene, a v glavi si vedno govorim, da sem najboljši, ker se ne omejujem in želim pokazati svojo najboljšo verzijo," je samozavesten francoski reprezentant.

"Ljudje se radi sprostijo in zabavajo, zato pridejo na tekme. V življenju imajo različne težave in na tekmo ne pridejo zato, da bi jih imeli tudi tam. Pridejo, da bi se imeli lepo, in mislim, da tega ne smemo pozabiti. Kljub obvezi in pritisku, da dosežemo dober rezultat, ne sme to nikoli priti pred užitek in dobro počutje. Zato je jasno, da jim moramo to dati," pravi nekdanji nogometaš Monaca.

Statistika Bayerna in PSG-ja
Statistika Bayerna in PSG-ja FOTO: Sofascore.com
Prenosi prvih tekem četrtine finala Lige prvakov
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
06. 04. 2021 18.40
+4
Bajern je favorit, a Peesžeja ni za podcenjevati ... Ney in Kilijan sta igralca trenutka in vrhunska tehnicarja ...
RUBEŽ
06. 04. 2021 14.51
+0
Upam, da vam bodo po dveh tekmah še povečali bolečino. BAYERN, MIA SAN MIA.
andrejak28
06. 04. 2021 14.08
+1
Pa ta četrt finale de tudi boolel
xxman.y
06. 04. 2021 13.55
+7
Jih bo Bayern postavil tja kamor spadajo. Tekma z Barco ni nobeno merilo. Barca ni v formi, pa še nekaj sezon ne bo. Škoda ki jo je napravil Bartomeu se ne bo popravila čez noč...
jodr
06. 04. 2021 13.08
+5
Dajmo Bayern; boljši ste od PSG.
INŠTITUT 1.APRIL
06. 04. 2021 13.00
+6
tudi letos vas bo bolelo......bavarci vas bodo spet nabili
User792410
06. 04. 2021 12.36
+10
Francoze še vedno bòli lanski poraz, Nemce pa bóli za francoske bolečine...
Kopriva007
06. 04. 2021 12.26
+8
mbepe, tud letos bo frka...
Hellsrael
06. 04. 2021 12.15
+9
Upam da bavarci reciklirajo plastiko
motorist_mb
06. 04. 2021 12.08
-11
Letos revanša sladka,gremo PSG!