Liga prvakov

McTominay: Fantje trdno stojimo za ten Hagom

Manchester, 11. 12. 2023 15.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaše Manchester Uniteda v torek zvečer čaka obračun proti Bayernu, ki bo zanje tekma za biti ali ne biti v Evropi, hkrati pa je po pisanju nekaterih britanskih medijev od rezultata odvisna tudi usoda Erika ten Haga. Nizozemcu na klopi Uniteda se vse bolj trese stolček, čeprav ga njegovi varovanci po besedah Scotta McTominaya kljub temu še naprej podpirajo. Obračun Uniteda in Bayerna si boste lahko v torek od 20.40 dalje v živo ogledali na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Andraž Šporar in Timi Max Elšnik pred tekmo Manchester United - Bayern München
    01:30
    Andraž Šporar in Timi Max Elšnik pred tekmo Manchester United - Bayern München
  • Jamal Musiala in Thomas Tuchel pred tekmo z Man Unitedom
    01:40
    Jamal Musiala in Thomas Tuchel pred tekmo z Man Unitedom
  • Scott McTominay in Erik ten Hag pred tekmo z Bayernom
    00:56
    Scott McTominay in Erik ten Hag pred tekmo z Bayernom

 

Manchester United svojo identiteto na nek način išče že od konca ere sira Alexa Fergusona, ki se je končala leta 2013, od takrat pa United tako v domači ligi kot tudi v elitnem evropskem tekmovanju še čaka nov uspeh. V zadnjem desetletju so se pri Unitedu zamenjali številni trenerji, ki pa Uniteda nikakor niso uspeli približati stari slavi.

"Rezultati so predvsem odgovornost igralcev, česar se zavedamo tudi sami. V zadnjem desetletju je za United igralo veliko izjemnih igralcev in zdi se mi, da imamo tudi sedaj v kadru nekaj velikih karakterjev," je prepričan otrok Uniteda Scott McTominay, ki je preživel vse neuspešne 'naslednike' velikega Fergusona. 

Scott McTominay
Scott McTominay FOTO: AP

V zadnjem času se je v nemilosti znašel tudi trenutni strateg rdečih vragov Erik ten Hag, ki mu z Unitedom ne gre najbolje v angleški ligi, kaj šele v Ligi prvakov, kjer pred zadnjim krogom zaseda zadnje mesto v skupini A. V kolikor United po hitrem postopku izpade iz Evrope, mnogi angleški mediji napovedujejo, da bo to kaplja čez rob, zaradi katere bo nizozemski strateg izgubil službo. 

Škotski vezist se s kritikami angleških medijev, ki jih United poskuša utišati tudi s prepovedjo prihoda na novinarske konference, ne strinja: "Nismo v situaciji kot pod nekaterimi ostalimi trenerji, ko je bilo vzdušje občasno toksično."

McTominay je predstavnikom sedme sile dejal celo nasprotno in zatrdil, da igralci podpirajo ten Haga: "Fantje trdno stojimo za menedžerjem in to je vse, kar vam lahko povem. To sem povedal že v številnih drugih intervjujih. Tako bo ostalo tudi v prihodnje. Imamo tudi neverjetno trenersko osebje. Pomen izjav se lahko izgubi v prevodu in mediji hitro zapišete, kaj si po vašem mnenju mislijo igralci in kaj govorimo za zaprtimi vrati. A verjemite, da mi preprosto želimo le dobro za naš klub in to je to."

Statistični predogled tekme Manchester United – Bayern München
Statistični predogled tekme Manchester United – Bayern München FOTO: Sofascore.com

Statistični predogled tekme Manchester United Bayern München

United sicer v zadnjem krogu skupinskega dela čaka težko delo. Po porazu s 3:0 proti Bournemouthu se bodo morali hitro pobrati in premagati vodilni Bayern, ki je sicer minuli vikend prav tako doživel visok poraz (s 5:1 je bil od Bavarcev boljši Eintracht iz Frankfurta). Rdeči vragi za napredovanje v izločilne boje potrebujejo zmago, ob tem pa morata Kobenhavn in Galatasaray remizirati. V kolikor se slednje ne zgodi, pa si bo United z zmago zagotovil tretje mesto in nadaljevanje evropske sezone v Ligi Evropa. V primeru remija bo United največ tretji, a bo vse odvisen od gola razlike in medsebojnih tekem, v primeru poraza pa bodo rdeči vragi evropsko sezono sklenili na zadnjem mestu skupine A.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Liga prvakov: Manchester United – Bayern München in Borussia Dortmund – PSG
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cupko
12. 12. 2023 15.55
United bo izgubil in se poslovil iz evrope. S tem pa tudi Ten Haag. United je v krizi že odkar se je poslovil Sir Ferguson. On je znal edini zmotivirati to moštvo