Liga prvakov

Med in po velikem finalu v Londonu je policija aretirala 53 razgrajačev

London, 02. 06. 2024 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Real Madrid je na slovitem Wembleyju še 15. v svoji bogati zgodovini dvignil pokal evropskega klubskega prvaka. Na zelenici sta tekmo odločila Vinicius in Dani Carvajal, odločna pa je bila tudi angleška policija. Možje v modrem so aretirali 53 nepridipravov, trem so lisice nadeli že na začetku tekme.

Pet pogumnih, a vendar neodgovornih "navijačev" je namreč veliki finale ustavilo že po 30 sekundah igre. Po zelenici londonskega stadiona so se brez posledic sprehajali predolgo, ko so se varnostniki končno zmigali, pa so jih predali policistom. Ti so jim nadeli lisice in jih pospremili do najbližje policijske postaje.

Slavje Real Madrida skozi oči našega fotografa
Slavje Real Madrida skozi oči našega fotografa FOTO: Damjan Žibert

Hrvaški časnik spletni časnik Index.hr poroča, da bodo ti navijači za svojo predrznost nagrajeni s kar 350.000 evri na osebo. Na zelenico so stekli v majicah z napisom Mellstroy. To je uporabniško ime beloruskega blogerja Andreja Burima, ki je vsakemu, ki bi med finalom uspel vdreti na zelenico, ponudil omenjeno vsoto.

Na dan finala je bilo v Londonu aktivnih 2.000 policistov. Poročali so tudi o navijačih, ki so v stadion poskušali vdreti brez vstopnic. "Samozavestni smo, da smo preprečili veliko večino poskusov nezakonitega vdora na stadion. Policisti so poleg petih, ki so vdrli na zelenico, aretirali še 48 navijačev, ki so ogrožali varnost. Videi, ki so bili deljeni na spletu in prikazujejo skupine, ki tečejo proti vhodom, ne predstavljajo uspešnih poskusov vdorov. Običajno so po tej točki postavljene še številne druge varnostne točke," je po tekmi dejal komandir Met policije Louise Puddefoot.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

komarec
02. 06. 2024 12.45
+2
Tovrstna tekmovanja dokazano spodbujajo nasilje. Torej šport je v drugem planu.