Liga prvakov

Barca potrdila: Messi ne bo ostal v klubu

Barcelona, 05. 08. 2021 20.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi ne bo nadaljeval kariere pri Barceloni. Novico o tem, da pogajanja med klubom in Messijem o nadaljevanju sodelovanja niso bila uspešna, so popoldne prvi sporočili nekateri španski mediji, uradno pa jo je na Twitterju potrdil tudi klub. Šok za katalonski in španski, pa tudi celoten nogometni svet.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Potem ko se je dolgo časa ugibalo, ali bo Lionel Messi sploh nadaljeval kariero v Barceloni, je zdaj jasno, da bo v katalonski prestolnici le še kratko obdobje. Katalonski mediji namreč poročajo, da Argentinec z vodstvom kluba ni dosegel dogovor o novi, petletni pogodbi. 

Argentinec je konec junija potekla pogodba, Barcelona pa je vseskozi poudarjala, da želi ostati v klubu. Bil je na pragu podpisa nove petletne pogodbe.

Spletna stran katalonskega velikana je v trenutkih po objavi novice "pregorela", zato je bilo težko takoj dobiti prava pojasnila. Kot poroča španski časnik Mundo Deportivo ter agencija AFP, ki povzemata to uradno sporočilo, pa je vzrok, da strani nista našli skupnega jezika, v statutu španske nogometne lige. Tako Messi kot Barcelona naj bi sicer izrazila pripravljenost za podaljšanje sodelovanja, toda podpisa pogodbe nista mogla uresničiti zaradi ekonomskih in strukturnih ovir, povezanih s špansko ligo. Zaradi takšne situacije pa je Messi sklenil, da kariere ne bo nadaljeval pri Barceloni.

Obe strani sta izrazili obžalovanje, ker je prišlo do tega, saj je bila želja tako kluba kot igralca, da bi lahko še naprej nastopal za blaugrano. "Barca se iz vsega srca zahvaljuje nogometašu za prispevek klubu ter mu želi vse najboljše v nadaljnjem osebnem in poklicnem življenju," je zapisal klub.

Statistika legendarnega Lionela Messija v dresu Barcelone
Statistika legendarnega Lionela Messija v dresu Barcelone FOTO: Sofascore.com

Kot rečeno podrobnosti o tem, zakaj do nadaljevanja pogajanj ni prišlo in kaj so te ovire, klub ni razkril. 

Messi je za blaugrano zbral 778 nastopov, največ v dresu kluba, kot najboljši strelec dosegel 672 zadetkov, z Barco pa osvojil skupno kar 35 lovorik. Največ štejejo štiri iz Lige prvakov (2006, 2009, 2011, 2015), desetkrat je bila Barca z njim španski prvak, sedemkrat pokalni zmagovalec.

Kot sporoča nemška tiskovna agencija dpa, bi lahko bili vzroki v finančnem fair playu zaradi omejitev izplačil igralcem v proračunih klubov oziroma v razmerju med prihodki in izdatki klubov. Po drugi teoriji pa je navajanje teh razlogov le uradno pojasnilo za propadla pogajanja, pravi vzrok pa bi lahko bil tudi neizpolnjene Messijeve želje pri kadrovskih okrepitvah v klubu, predvsem to, da Barca ni sklenila sodelovanja z njegovim rojakom Cristianom Romerom, še poroča časnik Mundo Deportivo. Tako se avgusta 2021 končuje zgodba Messijeve Barcelone, pri kateri je igral od svojega 13. leta, od leta 2000. V prvi ekipi je prvič zaigral oktobra 2004, vse ostalo pa je zgodovina, polna golov in rekordov. Za rdeče-modre je zbral 778 nastopov, največ v dresu kluba, kot najboljši strelec dosegel 672 zadetkov, s Katalonci pa osvojil skupno kar 35 lovorik. Največ štejejo štiri iz Lige prvakov (2006, 2009, 2011, 2015), desetkrat je bila Barcelona z njim španski prvak, sedemkrat pokalni zmagovalec.

A prvič se je trdnost naveze zamajala že lani, ko je 34-letni Messi resno nakazal, da želi oditi kot prost igralec, a je potem ostal, ker je Barceloni uspelo uveljaviti odkupno klavzulo v višini 700 milijonov evrov. Letos spomladi je pri Barci prišlo do sprememb v vodstveni strukturi, močno zadolženi ponos Katalonije je drugič v Messijevi dobi kot predsednik spet prevzel Joan Laporta, ki ga je podprl tudi Argentinec. Navijači so to razumeli kot še en znak za skorajšnji dogovor, tako kot prihod Messijevega dobrega prijatelja Sergia Agüera, a je sledil popoln preobrat.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (277)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HOLAJ SLOVENIJA
08. 08. 2021 10.28
Mogoče je za Barcelono tako bolje. Lažje bodo zadihali ostali igralci,saj je bilo do sedaj v igri Barcelone vse podrejeno Messiju. Sedaj se bo končno sprostil tudi Griezman,ki je bil sedaj vseskozi pod pritiskom zaradi Messija.
Marko Novak 1
06. 08. 2021 19.22
-1
Šok? Kakšen šok? A zato, ker Messi ne bo več igral v Barceloni? So what..
Uporabnik2066124
06. 08. 2021 16.26
+1
Lionel Messi bo danes podpisal novo pogodbo z Barcelono, poroča dobro obveščeni portal Goal.com. Podpis pogodbe z Argentincem je hitra reakcija na finančno injekcijo, ki so jo prejeli klubi La Lige. Španski klubski nogomet se je zaradi pandemije koronavirusa znašel v hudih finančnih škripcih, zato je liga prodala del lastništva, finančno injekcijo pa razdelila med klube. CVC Capital Partners je vložil 2,7 milijarde evrov, Barcelona pa bo iz tega naslova prejela 280 milijonov.
cripstoned
06. 08. 2021 13.21
-1
vedno bolj se nagibam komentarjev storkovnjakov ko je umrl cruyf...tisti dan je umrla barcelona..mislim da to se kako drzi...v kolikor se ne poberejo po vsem tem bodo doziveli usodo milana...skoda..
Jevgenij Suhov
06. 08. 2021 12.16
+4
Pač 70-80 % ljudi več ne bo gledalo španske lige in podkupljenih belih sodnikov ala lahoz, gil manzano, hernandez hernandez...
cripstoned
06. 08. 2021 11.29
-2
ko sem govoril da se bo zgodil ta scenarij ki je danes viden pri barceloni me je vecina tukaj pljuvala kako sovrazim barcelono in messija....ampak dalec od tega...zdrav razum je govoril da bo balon messi-barcelona pocil in skoda bo zelo velika...govoril sem da bi barca in messi morala oditi vsak svojo pot 3.sezone nazaj...enako je veljalo za piqueja, busqetsa, rakitica, suareza in albo...do danes bi barcelona sestavila ekipo ki bo 100% igrala bolje kot pa je to ocitno danes...tako pa so zapravljali in zapravljali kvaliteta je pa padala...dobro messi je se nekaj lahko storil ampak proti top ekipam v laligi kot sta real in atleta ni bila barcelona prava...da o ligi prvakov in tamkajsnjih ponizanjih niti ne zacnem...seveda je tukaj delna krivda tudi messija ki je zahteval veliko denarja za svoje usluge na igriscu pa kot ekipa niso opravicevali tega...pravtako je tudi on imel veliko besede pri prihodih novih igralcev...seveda pa je glavni krivec uprava ki je pravtako zaradi imena messi dolgo pobirala milijone ce ne milijarde ...ne samo kot klub pac pa celotno mesto barcelone....zdaj pa je kar je in zato so si sami krivii...3.sezone nazaj bi morali prodati stare igralce in vlagati denar v mlade top talente ki bi danes ze bili uigrani in bi pili rezultate...tako pa 1.teden pred zacetkom nove sezone izgubis messija in se vedno ne uspes registrirati 4nove igralce za novo sezono..da o starih mackih pique, alba, busqets ki so vedno bolj nagnjeni poskodbam niti ne zaacnem....spostujem barcelono in zelim jim vse najboljse ampak prihajajo zelo tezki casi za njih...
športnik66
06. 08. 2021 10.54
+3
Plače nogometašev so šle tako v nebo, da je bilo verjetno vprašanje ali Messi ali Barcelona. Vemo, da je Barca močno zadolžena, za več milijard eurov...Messi jih ima že 34 let...a mu dajati še vedno po 20 ali 30 mio € letno ali ne... Moje osebno mnenje: požrti managerji uničujejo šport, zlasti pa nogomet, ko cene svojih varovancev dvigajo v nebo. S tem delajo športu nepopravljivo škodo. FIFA bi morala določiti plačni maximum.
Uporabnik2066124
06. 08. 2021 11.00
+1
Mislis verjetno UEFA (Ceferin) in ne FIFA.....
09ZarMan10
06. 08. 2021 10.48
+3
...samo stvar leta ali dveh je bila, kdaj se bosta poti največjega nogometaša vseh časov in njegove Barcelone razšli. Sedaj je malo "šokantno", ker je za navijače in nogometno javnost prišlo "kot strela z jasnega" glede na natolcevanja, da je zadeva že ne vem koliko časa dogovorjena... Verjetno so, tako Messi, kot Barcelona že naprej vedeli za nadaljnjo šahiranje... .V glavnem imam občutek, da sta se poti Barce in Lea le za nekaj časa razšle in čez nekaj let se bodo spet srečale. On je legenda svetovnega nogometa in klubska legenda. Na Barcelono ga vežejo močne vezi in samo vprašanje časa je, kdaj bo v kakšni drugi vlogi nazaj! Srečno Messiju, zaradi njega je bilo vredno gledati nogomet!!!
Banion
06. 08. 2021 10.44
-4
Ko pade staro drvo poženejo novi in tako bo tudi tukaj, ja poznalo se bo a morda bo po krizi bolje ker bodo prišli do izraza mlajši. Kdo ve kaj se je dogajalo v garderobi če kdo ni njemu pravočasno ali pravilno podal
Borut Lon?ar
06. 08. 2021 10.40
+2
No ,da vidimo, kolko gorečih navijačev Barce tukaj na teh portalih, bo ostalo z klubom. Ko je šel Ronaldo iz Madrida, ste imeli najlepše za pisat, zdaj pa ste dobili po kepi Barcelonarji.......Končno Messi, da so ti zrastla jajca.
cripstoned
06. 08. 2021 10.52
-1
kollerik, resnicaosvobaja, samomojemnenje, atahalar, johnny, vladimirkurtov, idiu3krasne in se par njih stavim da bodo zamenjali imena profilov in se vrnili kot dolgoletni navijaci bayerna ali pa celo chealsaja itd...enako kot so l.2006 presedlali iz klubov kot sta milan in united na barcelono...''navijanje'' za barcelono je pri teh osebkih ali 2-3 oseb z vec profili bila samo krinka da lahko pljuvajo po ronaldu in realu vsa ta leta...saj je bilo jasno da se bolj veselijo ko real nic ne osvoji kot pa ko je barca prvak spanije..kar se tice pa messija pa ne verjamem da ima cojo:nes da bi odsel v anglijo ali italijo...mislim da je za njega in njegov renome najbolj varna pot v francijo k psgju...tam bo najboljsi strelec lige, serijski prvak lige in denarja mu ne bo manjkalo....pa tudi liga prvakov bo z ramosom, neymarjem, mbappejem na dosegu...navijam za njegov odhod v anglijo ali italijo pa da vidimo ali je lahko tam prvak in najboljsi strelec lige kot je to storil ronaldo...ampak ker vem kako potuhnjen je messi mislim da je v glavi ze izbral psg in varne vode...
Uporabnik2066124
06. 08. 2021 11.02
+5
Ja saj pa vsak sam lahko navija za kogar koli hoce.....za klub ali igralca........... Pa ne razumem zakaj eni tu pametujete in drugim dolocate kako morajo navijati
cripstoned
06. 08. 2021 11.07
-2
svetice vse lepo in prav...ampak potem navijaj za svoj klub in spostuj ostale navijace...pricakovati to od omenjenih je nemogoce saj pljuvajo prakticno po vsakem klubu ki je boljsi od barcelone in jim pravtako zelijo vse slabo...
cripstoned
06. 08. 2021 11.08
-2
na koncu se pa vse to zgodi nic krivi barceloni...in odhod messija je se zadnji zebelj v njihovo krsto...kaj vse so pisali in upali da se zgodi realu ko je odsel ronaldo...3.sezone kasneje so dobili karmo in zdaj bomo videli kje bo barcelona brez messija...ze z messijem jih 3 sezone ni bilo nikjer...
Uporabnik2066124
06. 08. 2021 11.16
+4
Cristo......ja saj ti tako trenutno navijas kot druge obtozujes.......
Fuzbaler
06. 08. 2021 11.19
+2
Cripsi to je hinavsko. Glej na obe strani. Koliko navijacev uniteda je postalo realovih in nato juventosovih...pač to je učinek Crja in Messija. Če govorim o mojem imenu bom navijač Barce, pa če bomo v 5. ligi... Lahko pa rečem, da sem ogorčen nad vodstvom kluba, prejšnim in zdajšnim.
09ZarMan10
06. 08. 2021 11.56
+2
Barcelona je bistveno večja od Messija. Messi jo je samo naredil še večjo. Po Cruyf-u je prišel Maradona, nato Deco, edini pravi Ronaldo, Ronaldinho, Messi, vmes so se vrstile še druge legende, ki so zaznamovale Barco. Sedaj je nastal prostor za novo, pravo legendo in prepričan sem, da bo slej kot prej zacvetela. Barca ni navaden klub, Barca je način igranja nogometa, način nogometnega razmišljanja, Barca je, vsaj zame bistvo dojemanja in užitek spremljanja nogometa in prepričan sem, da bo tako tudi ostalo. Srečno Messi, vendar Barca gre naprej!
Uporabnik2066124
06. 08. 2021 12.21
+3
Jajo........messi je vec kot barcelona, tako kot je rossi vec kot motogp ali jordan vec kot bulsi ali nba................ Pac taki igralci so pomembnejsi od klubov, ce si eni to priznate ali ne
Konan
07. 08. 2021 09.28
+1
Vedno bom podpiral Messija kjerkoli bo, in pa Barcelono seveda, moja stvar za koga navijam bela podlasica
Pejnovrt
06. 08. 2021 10.38
-3
Barca bo vse naredila da Messi podpiše ker za njih je to trenutno propad kluba
Pejnovrt
06. 08. 2021 10.36
+6
Uf če Messi gre v teh teških časih je to potop za barcelono.. Zgubili bojo pol navijačev in tudi vrednost kluba bo padla, pufi še večji...
Thor
06. 08. 2021 10.18
+0
bravo messi vse si dal za barco zdaj pa še zasebe dobro pogodbo za v penzijon
NB777
06. 08. 2021 10.13
-7
Če bi Messiju bilo mar do kluba bi to povedal že prej da bi lahko Barcelona od njega vsaj nekaj iztržila , se vidi da se mu gre samo za denar, na koncu bo pa kot prost igralec prestopil. Real še je iztržil vsaj 100 miljonov za Ronalda...
HALAcR7
06. 08. 2021 09.49
-5
bartomeu je kriv,la liga,barca,trava veter,,,mesii nemore biti nikoli kriv on je lojalen,,za 155 milijonov,,ko so hoteli prepoloviti plačo,,adio amore,,,,,in zdaj gre seveda v oljnat klub z no limit denarjem,,,,,frcelonasti psgejevi navijači
obožeobože
06. 08. 2021 09.41
+2
Čas je že bil da pokaže svoje znanje v drugem klubu! Ker leta bežijo in Barca nima denarja da bi ga razmetavala je prišlo do odhoda Lea. Po končani karijeri se bo zagotovo vrnil v Barco kot trener ali funkconar....
Vladimir.Krutov
06. 08. 2021 09.37
+5
Messi še ni podpisal za nikogar....se pravi še vedno je prost in lahko podpiše za kogarkoli....tudi za barco.....do konca avgusta je čas....malo počakajmo....pa bomo videli kateri navijači se bodo veselili...
kojnusar
06. 08. 2021 09.26
-6
me niti malo ne briga za tega preplacanca. se malo, pa je konec z njim. se malo...😁😁😁 samo za dnar mu gre...
Nimasmisla
06. 08. 2021 09.25
Po slovensko Barcelona v stečaj država jim pufe odpiše in jovo na novo
Uporabnik2066124
06. 08. 2021 09.26
Katera drzava.......? A so pri drzavi pufe vzeli.......?
mackon08
06. 08. 2021 10.09
+1
strela z jasnega Nimaš pojma kaj pomeni Barcelona za Catalonijo. Če bi bilo potrebno bi Katalonci zbrali denar pa kakršna koli cifra bi bila. Za Barcelono se ni za bat.
Uporabnik2066124
06. 08. 2021 10.17
Mackon............marsikateri katalonec ze veliko let letno nameni po 500 eur in vec za ta klub......... Lastnistvo, vstopnice.............. pa so v tako velikem pufu, da njihov denar nic ne resi bistvenega
Fuzbaler
06. 08. 2021 09.21
+5
Najbolj smesno je, da Barca v tem trenutku ne more registrirati niti novih igralcev, Depaya, Aguera, Garcie in Emersona...adijo pamet.
User416781
06. 08. 2021 10.17
+0
Fuzbaler
06. 08. 2021 11.20
+1