Liga prvakov

Messi podrl Ronaldov rekord, Conte pa že opozarja Katalonce

Barcelona, 28. 11. 2019 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Barcelona je potrdila preboj v osmino finala Lige prvakov z razmeroma zanesljivo zmago nad Borussio Dortmund (3:1), ob kateri je kapetan in prvi strelec kluba Lionel Messi zabil gol in podelil še dve podaji. To je bila zanj 700. tekma v majici Barce, okroglo številko pa je proslavil z novim rekordom.

Več videovsebin
  • Gol Lionela Messija na tekmi Barcelona - Borussia Dortmund
    01:26
    Gol Lionela Messija na tekmi Barcelona - Borussia Dortmund
  • Vrhunci sredinih tekem 5. kroga LP prvi del
    15:47
    Vrhunci sredinih tekem 5. kroga LP prvi del
  • Vrhunci sredinih tekem 5. kroga LP drugi del
    16:03
    Vrhunci sredinih tekem 5. kroga LP drugi del
  • Iz 24UR: Tekme Lige prvakov
    02:09
    Iz 24UR: Tekme Lige prvakov
Pred tekmo zadnjega kroga skupinskega dela v Milanu, kjer se bo Barcelona pomerila z Interjem (obračun si boste lahko 10. decembra ogledali na Kanalu A in VOYO), je trener črno-modrih Antonio Conte po zmagi v Pragi nad Slavio (3:1) že spregovoril o tem, kako se veseli igranja pred polnim stadionom Giuseppeja Meazze. "Zdaj ima tekma zadnjega kroga proti Barceloni smisel. Samo z zmago smo lahko ostali 'živi'. Zelo bo težko, a lahko bomo računali na 80.000 interistov, ki nas bodo dvignili do našega maksimuma," je dejal Conte. V sredo, 11. decembra, si boste lahko na Kanalu A in VOYO ogledali gostovanje Tottenhama s Josejem Mourinhom pri Bayernu.

Za vodstvo Barcelone proti Borussii Dortmund je sicer v prvem polčasu poskrbel Luis Suarez, ki so mu sodniki že nekaj minut prej s pomočjo VAR razveljavili enega od zadetkov, nato pa je sledil gol za 2:0 v režiji Lionela Messija, ki je štiri minute kasneje dosegel že svoj 613. gol za Barcelono, s katerim je podrl tudi rekord Cristiana Ronalda v Ligi prvakov, saj je zdaj dosegel gol že proti 34 različnim klubom.

Začelo se je davnega leta 2005, ko je Messi z izjemno potezo najprej "lobal" vratarja Panathinaikosa Maria Galinovića in nato ob nekdanjemu trenerju Olimpije Igorju Bišćanu pospravil žogo v mrežo na obračunu skupinskega dela na Camp Nouu (5:0). V aktualni sezoni je prvič zatresel tudi mrežo praške Slavie, v minuli sezoni pa Liverpoola, Tottenhama in PSV Eindhovna. Med njegovimi "žrtvami" so seveda tudi veliki španski tekmec Real Madrid in še številni evropski velikani: Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Paris Saint-Germain, Juventus, Inter, AC Milan, Roma in tako naprej. Na seznamu manjka Atletico Madrid, ki mu Messi kljub temu, da je bil za rdeče-bele tolikokrat usoden v španskih tekmovanjih, evropskega gola torej še ni zabil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na sredini tekmi z dortmundskimi črno-rumenimi so Katalonci pobudo v prvem in na začetku drugega polčasa unovčili še z golom za 3:0, ki ga je po eni od številnih podaj Messija v 67. minuti dosegel rezervist Antoine Griezmann. S prvim golom v Ligi prvakov za svoj novi klub je Francoz prekinil strelsko sušo, ki je trajala zadnjih šest tekem, potem ko je že v prvem polčasu nepričakovano hitro dobil priložnost zaradi vnovične poškodbe rojaka Ousmana Dembeleja. Nekdanji član Dortmunda je proti bivšim delodajalcem v solzah zapuščal igrišče po že tretji poškodbi mišice samo v tej sezoni. Skupno je to že njegova deveta poškodba v nekaj več kot dveh letih po njegovem 105-milijonskem prestopu iz Borussie leta 2017.

TEKMA

Suarez: Vedno se poškoduje po tem, ko okreva
"Zdravniki morajo poiskati rešitev za njegove poškodbe, razlog, da se vedno poškoduje po tem, ko okreva ... Upajmo, da bo kmalu spet z nami," je o soigralcu, ki naj bi sicer živel precej nešportno, povedal Suarez. "Naš prvi cilj je bil napredovati kot vodilni v skupini, a želeli smo tudi prikazati resničen napredek v naši igri. Malce smo se sprostili v drugem polčasu in branili našo prednost, a vseeno moramo biti zelo zadovoljni."

Dembele se je tokrat poškodoval po zračnem dvoboju in si (najverjetneje) zaradi nerodnega pristanka vnovič nategnil mišico. Sezul je nogometne čevlje in v solzah čakal na pomoč, Katalonci pa še niso potrdili, kako resna je tokratna poškodba.

Glasujte za 24ur.com

Lenglet: Zdaj se lahko govorice končajo
"Škoda, ker vedno poskuša biti svež za vsako tekmo," je menil njegov rojak in branilec Barce Clement Lenglet. "Veselil se je igranja proti bivši ekipi in igrišče je zapustil v solzah, ker ima nogomet v srcu. Ko ne moreš igrati, te to prizadene," je še povedal Lenglet. "Griezmann? To je bil dober trenutek, da je dosegel gol, kar pomeni, da so zadeli vsi trije napadalci. Messi pa mu je podal, zato se lahko zdaj govorice (da se Griezmann in Messi ne razumeta, op. a.) končajo. Zdaj ne morete reči ničesar. Antoine je bil spektakularen, ko je prišel v igro in imel je več kot eno priložnost. Tu smo, da mu nudimo oporo in mu pomagamo, da se čim hitreje vklopi. Tu je, da nam pomaga."

Tolažilni zadetek za Dortmund je v 77. minuti izvrstno zabil angleški rezervist Jadon Sancho. Sledile so morda najboljše minute gostov na Camp Nouu, a jim je stari znanec Marc-Andre ter Stegen, nekdanji član lokalne nasprotnice Borussie Mönchengladbach, tako kot na prvi medsebojni tekmi v Dortmundu preprečil kaj dodatnega veselja tudi s kasnejšo izvrstno obrambo še enega strela Sancha, ki je končal v Nemčevi prečki. Trener gostov Lucien Favre je tako še naprej pod precejšnjim pritiskom, čeprav ima BVB še naprej vse možnosti za preboj v osmino finala.

POSTAVI

LESTVICA

PARI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (83)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
29. 11. 2019 19.53
-7
dobro naj ima messi ta rekord...ampak ronaldo je gospod liga prvakov...5naslovov 2 razlicna kluba in najboljsi strelec tega tekmovanja....
Kollerik
29. 11. 2019 20.14
+7
Messi je dve leti mlajši in ima odigranih občutno manj tekem! Sicer pa je Hummels vse povedal.
Diebaumaister
29. 11. 2019 08.45
+11
Komaj čakam El classico, kjer bo Messi s sparing ekipo iz Bernabeua se poigraval.
cripstoned
29. 11. 2019 20.00
-4
pravi navijac barce ni tako preprican....hejteri reala samo napovedujete na koncu pa vase napovedi niso pravilne...odkar je trener zidane ima barca problem proti realu...trenutno je tudi real v boljsi formi in ima bolj kvalitetno ekipo za razliko od messija in ter stegena ki sama drzita barcelono ki je po predstavah svetlobna leta za tisto barcelono ki jo poznamo....messi gor dol ampak mladost, kvaliteta in zelja po novi prihodnosti bo na koncu prevagala in to na strani real madrida....pa ne samo na elklasiku ampak skozi celotno sezono lalige....
Kollerik
29. 11. 2019 20.13
+6
Real je v boljši formi ?....Pa povsod caplja za Barco, tako v LP, kot tudi v La Ligi. Ti pa imaš logiko....
DR.Fejsbuk
29. 11. 2019 08.40
+9
Kaj naj dodam? Hummels že ve, kajne!
apodgra
29. 11. 2019 08.21
+7
Ne veste , da ima Zapiralo dober matematik in dobiva same petke . Da dobi eno petico , mora pet-krat odgovarjati pred tablo.
apodgra
29. 11. 2019 08.22
+5
Ne veste , da je Zapiralo dober matematik in dobiva same petke . Da dobi eno petico , mora pet-krat odgovarjati pred tablo.
apodgra
29. 11. 2019 08.04
+9
Kdo razume ta tekst , mora biti dešifrator misli avtorja tega zapisa . Nič mi ni jasno ,kdo je torej boljši in v čem je boljši? Realnost pa je popolnoma druga in na žalost se Ronalda v nobenem primeru ne da primerjati z Messijem. Kljub veliki razliki v višini med obema , pa se ta prednost , njemu nič ne pozna . Koliko golov je zadnje čase zabil z glavo. V tej sezoni vsega skupaj 5 zadetkov in še to dva iz bele točke . Lepa statistika ,ki navdušuje vse njegove občudovalce .
AtleticoSLO
28. 11. 2019 19.52
+6
What is the difference between Ronaldo and Messi? Ronaldo is the best when it comes to heading the ball whereas Messi due to its less physical build is not much of a header of the ball. Messi is more of a dribbler and pass maker than poacher and goal scorer whereas Ronaldo is a poacher and goal scorer than a dribbler and pass maker . Evo to vrže ven Google...In če stric Google...tako pravi bo že res :-)
KavčStrokovnjak
28. 11. 2019 19.59
-35
To je bilo že na tekmi z BVB očitno. Leo pač ni sposoben zadet z glavo tudi z enega metra. Stric Gugl že ve. ;)
resnicaosvobaja
28. 11. 2019 20.06
+22
In stric Google pove tudi zadnji stavek Simeoneja :" Vedno bi izbral Messija" ....Jaz ga ne navajam kot referenco, ker je Argentinec , kakor tudi ne ostalih , ki so v kakršnikoli zvezi z Barcelono zato pa rad navedem vse hvalospeve , ki so povezani z ljudmi iz Real Madrida...je bolj relevantno
AtleticoSLO
28. 11. 2019 20.20
-2
Odsedaj naprej za vse prašajmo Google...resnicaosvobaja...malo zezaš Real kajne??? eeheheh
resnicaosvobaja
28. 11. 2019 20.24
+10
Preskočil pa je obrambnega igralca ha,ha,ha
fihner
28. 11. 2019 20.26
+13
Kavčar: Kolikor se spomim jedal gol v finalu LP. Stric ti je pa... saj veš.
prava resni.ca
28. 11. 2019 20.37
+13
zadel je z glavo v edinem finalu k sta si nasproti stala Ronaldo in Messi
Maxx365
28. 11. 2019 20.42
+4
peresni
28. 11. 2019 20.56
+17
Kristina ima edino več cm v višino...in tu se konča vse, s čimer bi se lahko pozitivno primerjal z bogom nogometa.
Brgolino
29. 11. 2019 07.21
+8
Messi igra nogomet najbolje od vseh z "glavo"....to je razvidno iz pticje prspektive...prav tako tudi zadeva gole z glavo,sicer bolj poredko ampak recimo zadel je v finalu LP,ko sta bila v obrambi VIdic in Ferdinand...
apodgra
29. 11. 2019 08.09
+6
Brgolino Velika prednost Messija pred vsemi drugi je v tem , da on uporablja najprej svojo glavo in šele potem svoje noge. Ronaldo vse posveča svoji moči in "bum" po žogi .Glava dela to oziroma ne dela to , kar delajo njegove noge.
DR.Fejsbuk
29. 11. 2019 08.42
+6
Brgolino
29. 11. 2019 18.00
+2
Se strinjam ceprav sam nerad sploh primerjam messija in ronalda
AtleticoSLO
28. 11. 2019 19.49
+6
Pa jasno je da je Simeone postavil Messija pred Ronalda...pa ne zaradi talenta pač pa zaradi narodnosti....jaz pa tako rečem...Messi je naj na svetu Ronaldo pa samo v Evropi...sedaj pa poštudirajte kaj sem napisal.
DR.Fejsbuk
29. 11. 2019 08.51
+6
Noben resen nogometni strokovnjak ne bi postavil Ronalda niti ob bok Messiju, kaj šele pred njega!
Kollerik
28. 11. 2019 19.41
+17
"V vrhunski formi je Lionel Messi najboljši nogometaš, kar sem jih kdaj videl. Pika. " Mats Hummels, Nogomania 28.11.2019....
Kollerik
28. 11. 2019 19.54
+5
Kollerik
28. 11. 2019 20.02
+11
ps: hejter najboljšega med najboljšimi grande Lea in Barce ...kavčar ...je očitno bolj pameten, profesionalen in izkušenejši kot Hummels.....
DR.Fejsbuk
29. 11. 2019 08.52
+7
Nekaterim pogled težko seže čez naslonjalo kavča, pa če so stvari še tako očitne!
James Bond
28. 11. 2019 19.26
+6
izjava Suareza..vedno se poškoduje potem ko okreva..
resnicaosvobaja
28. 11. 2019 19.50
+7
Isto kot ...dve sekundi pred smrtjo je bil še živ...
prava resni.ca
28. 11. 2019 20.38
+1
širimresnico
28. 11. 2019 19.22
mmmmmmmnnnnnnmmm
28. 11. 2019 19.03
+6
Raketic se je včeraj trudil da bi borusija zmagala.. Pa mu ni uspelo..
resnicaosvobaja
28. 11. 2019 18.47
+25
IFFHS razglasil Messija za Best Playmaker 2019 z več točkami, kot jih ima skupaj 7 njegovih zasledovalcev, med njimi tudi dva izredna nogometaša kot sta De Bruyne in Hazard
resnicaosvobaja
28. 11. 2019 18.33
+18
Kako se hejterjem Messija na netu prevede angleška beseda Football ? Škratova dežela
blackwizard
28. 11. 2019 18.23
-13
sportko47
28. 11. 2019 18.21
+37
Messi dokazuje da je nogometni BOG , Ronalado pa da je čedalje bolj BOGi ... je že novica da ga na podelitev zlate žoge ne bo ... ker je poškodovan ! Boli ga koleno na nogi !
sportko47
29. 11. 2019 13.00
+3
Niti enga minusa ... ne morm verjet ! Kje so .. zaoialc , Crisp & company
resnicaosvobaja
28. 11. 2019 18.20
+8
Slovenija na Fifa lestvici napredovala za eno mesto po zmagi in porazu....Portugalska potem, ko je Ronaldo razbil Luksemburg in Litvo nazadovala za eno mesto
AntiFarseloncek
28. 11. 2019 18.16
-15
Naj bi za argentino tud zabil 52 reprezantancam...
resnicaosvobaja
28. 11. 2019 18.52
+20
resnicaosvobaja
28. 11. 2019 18.13
+15
34. različnim klubom v Ligi prvakov ? Ko se spomnim na Trolarja....... nisem vedel, da je v Evropi toliko drvarnic
Johnny_J
28. 11. 2019 17.45
+32
Proti 34 razlicnim klubom v ligi prvakov....kako, ce pacienti tukaj zatrjujejo, da zabija samo levanteju, leganesu, ipd. Se pa v necem strinjam s pacienti, ce nebi bilo Messija, nebi bilo nic od barce v tem trenutku. Verjamem, da bo bolje, toda trenutno je obup. Ampak ni mi pa jasno, da se pacienti tega zavedajo, da en clovek vlece voz, zaslug za to mu pa ne priznajo pacienti...tega pa ne razumem.
resnicaosvobaja
28. 11. 2019 17.55
+18
Messi ostaja Messi, Barcelona pa je vedno bolj podobna Argentini
krneki_123
28. 11. 2019 17.33
+42
Samo dokazuje znova in znova, kar velika večina nogometnih navdušencev ve, da je najboljši vseh časov. Z vsem dolžnim spoštovanjem do Ronalda, je samo sopotnik v eri Messija.
ehjaehja
28. 11. 2019 17.36
-57
Diego Simeone: Messi ne bo nikdar številka 1 c nogometu saj je to že zver Cristiano,Cristiano je praci šampion Messi brez campnoza ne zna igrati to dokazuje vsa ta leta v ligi prvakov ba gostovanjih.
Porocilo
28. 11. 2019 17.42
+27
zapiras si usta, kaj ti sam sebi filas pluse
ehjaehja
28. 11. 2019 17.44
-37
porocilo spet nov profil vidimo kdo sebu fila pluse haha patetiki🤣😂
prava resni.ca
28. 11. 2019 17.49
+35
napiši Diego simeone about Messi v gugl in boš dobu kopico izjav k govorijo ravno nasprotno. drugič preveri, da ne izpadeš večni amater
gizmo28
28. 11. 2019 20.16
+13
zapirač, a tvoj fant ve da si obseden s kristino, ej,ej, to mu ne bo všeč
Kollerik
28. 11. 2019 21.19
+9
apodgra
29. 11. 2019 08.16
+5
Zapiralo Kaj si ti še vedno životariš na tej zemeljski obli . Če si , si tega ne zaslužiš .Svoje frustracije bruhaš ,kot vulkan svojo lavo . Nekega dne, bo ta ista lava pokrila tudi tebe in iz tebe naredila fosila.