Liga prvakov

'Mestne oblasti poskrbele, da je bližnjih srečanj spursov in redsov čim manj'

Madrid, 01. 06. 2019 10.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
12

V španski prestolnici je vse pripravljeno za veliki dogodek, ko se bosta na stadionu Wanda Metropilitano za najbolj prestižno klubsko nogometno krono na svetu udarila Tottenham in Liverpool. Organizatorji morajo le še s čim manj sitnosti in incidentov "pripeljati" armadi navijačev obeh klubov na stadion. Zaenkrat večjih neprijetnosti med navijaškima skupinama ni bilo, a previdnost ni odveč. Poskrbljeno je, da je bližnjih srečanj redsov in spursov čim manj.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Pred začetkom finala Lige prvakov
    03:59
    Iz 24UR: Pred začetkom finala Lige prvakov
  • Iz 24UR: Janez Usenik o finalu Lige prvakov
    01:56
    Iz 24UR: Janez Usenik o finalu Lige prvakov
  • Iz 24UR: Tomaž Lukač o finalu Lige prvakov
    01:14
    Iz 24UR: Tomaž Lukač o finalu Lige prvakov
  • Iz 24UR: V Madridu poostrena varnost
    04:30
    Iz 24UR: V Madridu poostrena varnost
  • Iz 24UR: Tottenham ali Liverpool?
    03:10
    Iz 24UR: Tottenham ali Liverpool?
  • Iz 24UR: V drobovju madridskega stadiona
    02:43
    Iz 24UR: V drobovju madridskega stadiona
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Plaza Mayor, Puerta del Sol, Plaza de Callao in Plaza de Oriente so vse od četrtka domovanja navijaških skupin Tottenhama in Liverpoola. Madridske mestne oblasti so poskrbele, da je čim manj srečanj med spursi in rerdsi, aktivnosti so postavljene tako, da so vsak na svoji strani Madrida.

"Navijaški coni sta umeščeni daleč stran druga od druge. Sicer navijači Tottenhama in Liverpoola niso ravno na bojni nogi, med njima ni pregovorne sovražnosti, a nič se ne prepušča naključju. Dela se na tem, da je bližnjih srečanj čim manj," je povedala Teresa, ki skrbi za animacijo navijačev Liverpoola.

"Fantje, v glavnem gre za moško populacijo so se doslej vzorno obnašali. Večjih incidentov ni bilo. Tisti, ki so pregloboko pogledali v kozarec, so se sami odstranili s prizorišča, oziroma so odšli počivati in niso iskali težav," je dejala 34-letna Madridčanka in povedala, da za dobro počutje privržencev Tottenhama skrbi njena kolegica iz turistične agencije Lina.

VERJETNOST

Madridske mestne oblasti so poskrbele, da je stikov navijačev Liverpoola ....
Madridske mestne oblasti so poskrbele, da je stikov navijačev Liverpoola .... FOTO: AP

Liverpoolovim navijačem je pred tekmo kot zbirališče na voljo Plaza Felipe II, kjer se bodo zbrali nekaj ur pred tekmo in skupaj odšli proti stadionu Wanda Metropolitano, kjer se bo zvečer zgodil veliki nogometni spektakel. "Na trgu jih ves čas "gleda" kip Salvadorja Dalija, okrog pa je vse polno lokalov, kjer si pridno gasijo žejo. Žejni pa so, to je treba reči," nam je z nasmeškom dejala Teresa, ki upa, da so navijači vzeli na znanje, da je ob večjem popivanju zelo zaželeno poiskati primerno senco, v Madridu je namreč te dni ves čas nad 30 stopinj. "Angleži niso vajeni takšne vročine. In če imajo pod kapo pivo preveč, se hitro lahko zgodi kakšna neprijetnost."

.... in Tottenhama čim manj
.... in Tottenhama čim manj FOTO: AP

Na drugi strani Madrida je poskrbljeno za navijače iz Londona. "Kot vem, so zavzeli Plaza de Colon, kjer se šopirita spomenik Krištofa Kolumba in velika španska zastava. Na žalost navijačev spursov pa je v tem delu manj sence in tudi manj lokalov, tako da se morajo znajti po svoje." 

Na srečo je prometna povezava z mestnimi avtobusi podzemno železnico, ki pelje vse do stadiona, odlična. "Iz ust številnih lastnikov lokala prihaja grožnja, da bodo že kakšno uro pred tekmo zaprli lokale, saj se bojijo huliganov oziroma tistih navijačev, ki so v Španijo dopotovali brez dragocenega papirčka - vstopnice za spektakel na Wanda Metropolitanu. Navijaške cone se bodo zaprle tri ure pred začetkom tekme in takrat nastopi najbolj kočljivo obdobje," poudarja Teresa in upa, da bodo navijači obeh klubov mirno sprejeli dejstvo, da jih bodo "takrat vrgli iz lokala". 

Mestni velikaši iz Madrida so v zadnjem hipu zaradi varnosti odpovedali javno spremljanje finala LP.
Mestni velikaši iz Madrida so v zadnjem hipu zaradi varnosti odpovedali javno spremljanje finala LP. FOTO: AP

Brez skupinskih ogledov na javnih mestih
Mestne oblasti so iz varnostnih razlogov odpovedala oglede na javnih mestih. Razlog so predvsem tisti navijači, ki so v Madrid dopotovali brez vstopnice za tekmo in so (bodo) v Španijo prišli "iskati težave".

"Sprva je sicer kazalo, takšna je bila napoved mestnih oblasti, da bodo organizirani skupinski ogledi na velikih zaslonih, toda v četrtek dopoldan je le prišla uradna vest, da je vse skupaj odpovedano," piše madridski AS.

Liverpool - Tottenham
Liverpool - Tottenham FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

igyyp
01. 06. 2019 18.55
-1
Malo neumen članek saj so prišli, upam, tekmo gledat, ne pa kdo bo zmagal med navijači, in pol madrida razbit. Naj pa zmaga boljši. Uživajte vsi navijači! 😃😆😀
User792410
01. 06. 2019 15.47
+8
Piše: GREŠ STAVIT? Odgovor: NE GREM!!! Sicer pa naj ob tej priložnosti spomnim na napoved superračunalnika ob izločilnih bojih lige prvakov. //Po njihovih izračunih naj bi Juventus s skupnim rezultatom 3:1 izločil Ajax, v polfinalu pa naj bi se pomeril z Manchester Cityjem, ki bo izločil Tottenham 4:2. Drugo polfinale pa naj bi tvorila Barcelona in Liverpool. Katalonci naj bi prav tako s 4:2 izločili Manchester United, medtem ko naj bi bili najbolj prepričljivi Redsi, ki bodo Porto izločili kar s 5:1. Oba polfinalna obračuna naj bi bila nato zelo tesna, poslovila pa se bosta oba preostala angleška predstavnika. City bo moral priznati premoč Juventusu s 3:2, medtem ko bo v nekoliko bolj strelsko razpoloženem obračunu Barcelona izločila Liverpool 4:3.// Torej oba velika favorita tega super računalnika sta pogorela v osmini, oz. v pol finalu in nekakšen logičen zaključek bi bil, da je nogomet izjemno nepredvidljiva igra pri kateri so vnaprejšnja napovedovanja zmagovalcev zgolj in samo špekulacija, še posebno, če gre za tako izenačene ekipe kot so te, ki se jim je uspelo uvrstiti v zaključne boje! Sicer j moj favorit za končno zmago že od samega začetka Liverpool, toda po izjemnem povratku Tottenhma proti Ajaxu in vrnitvi Harrya Kanea v ekipo ni prav nič samo po sebi umevno, kajti žoga je okrogla.
Kruh+sol!
01. 06. 2019 15.18
+6
Kruha in iger!
tedoVV2HCmedo
01. 06. 2019 14.37
+7
Katastrofa, grozno!!! Že 2 uri ni bilo novega članka o tej tekmi!! To je za znoreti :)
Sortegilio
01. 06. 2019 14.31
-9
Liverpool ima boljše Igralce, Tottenham pa boljšega trenerja.
tron3
01. 06. 2019 14.04
+3
Zemoti so pa mal podkurl nezaželjenim.
tron3
01. 06. 2019 14.07
+8
Dejte že nehat delat reklamo z slovensko stavnico, ki je sekret od sekreta.
klenoo
01. 06. 2019 14.01
+0
backdraft
01. 06. 2019 13.22
+7
ne dovolite komentirat pozar v migrantskem centru v bihacu! ne dovolite Slovencem, da povejo svoje mnenje, ker vas medij manipulira z resnico!!! pop tv ste slovenci ali prodani slovenci?
MladostNiNorost
01. 06. 2019 13.35
-9
a te skrbi za njih kakor druge ljudi, ali se zgrazas nad njimi? ubistvu je odgovor znan, ane? ta clanek pa pusti na miru :)
Hrenko
01. 06. 2019 13.51
+5
Vemo, da levičarska klika nadzoruje vse medije. Cenzura v 2019, kot da smo v srednjem veku. Sicer pa ja, napiši raje kaj o fuzbalu, pusti tiste prebežnike, bomo se jih že nekako otresli, ko pridejo.
tedoVV2HCmedo
01. 06. 2019 14.13
+3