Liga prvakov

Nogometni prestol Interju, zaslužkarski rekord pa Milanu

Milano, 11. 05. 2023 20.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
5

Prestolnica Lombardije je razdvojena med privržence AC Milana in Interja. A po prvem obračunu polfinala Lige prvakov, Derbyju della Madonnina, na ravni najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja, je Milano obarvano črno-modro.

Na tribunah San Sira so navijači AC Milana preglasili tiste, ki jim srce bije za Inter, a na zelenici je bila zgodba drugačna. Nerazzuri so z dvema goloma v uvodnih enajstih minutah povsem razorožili tekmeca. Edin Džeko in Henrikh Mkhitaryan sta poskrbela, da bodo vse do torkovega povratnega obračuna v Milanu nogometno 'oblast' predstavljali zvezdniki Interja oz. njihova prepoznavna črno-modra barvna kombinacija.

Edino uteho vodstvu 'rossonerov' predstavljajo prihodki, ustvarjeni s to tekmo, saj so samo s prodajo vstopnic – na San Siru je bilo natančno 75532 gledalcev – zaslužili 10 milijonov evrov. Rekord, ki ga doslej ni dosegel še noben italijanski klub. A vsak cent bi verjetno v klubu zamenjali za ugodnejši izid, čeprav vsi, ki imajo rdeče-črno srce – kupci vstopnic so bili iz kar 120 držav –, verjamejo, da Derby della Madonnina še zdaleč ni odločen.

Henrikh Mkhitaryan je dosegel drugi gol za Inter.
Henrikh Mkhitaryan je dosegel drugi gol za Inter. FOTO: AP

Sploh, če bo zaigral Rafael Leao. Motor 'rossonerov', ki je zaradi poškodbe ostal zunaj moštva in stežka spremljal dogajanje na zelenici ob robu igrišča. Navijači so prepričani, da bo do torka pripravljen za največje napore, še bolj pa po današnjih informacijah, ki so zakrožile po prestolnici Lombardije, navijače veseli dejstvo, da naj bi ostal na San Siru tudi prihodnjo sezono. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PieBaracus
13. 05. 2023 11.26
rekord je samo zato ker so cene kart poskocile v nebo,leta nazaj je stadion drzal se vec gledalcev
BELAN
12. 05. 2023 19.07
-2
Drugi teden bo jih Milan razbil....
sp9s
12. 05. 2023 12.26
-1
z leaom boste dobili prav tako po glav pa po nog milanisti
bruzor
11. 05. 2023 20.54
+0
Džeko je car!!!
BELAN
12. 05. 2023 19.08
+1