Liga prvakov

Misterij stav na Angleže nazadnje le pojasnjen

Ljubljana, 18. 05. 2023 09.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Tina Hacler
Komentarji
3

"Ali sem jaz edini, ki nosi Cityjev dres?" nejeverno vpraša Michal, ko se ozira naokrog. Stavnice so namreč v sredo zvečer kazale, da je polovica gostov stavila na uvrstitev Real Madrida v finale Lige prvakov, druga polovica pa na uspeh Manchester Cityja. A ko je angleški klub zabijal gole enega za drugim, je v sicer polnem lokalu vladala precejšnja tišina, nihče ni skakal pokonci. Šele natakarica Pika ob koncu razreši skrivnost kislega vzdušja.

Kot je že v navadi, v znanem ljubljanskem športnem baru pred začetkom nogometne tekme pobirajo stave. Nihče nič ne vplača, gostje se le simbolično opredelijo, kdo bo ta večer boljši. V sredo je bil list papirja dodobra popisan, saj sta bili polni tako terasa kot notranjost Lepe žoge. Navijaška tabora pa sta bila na papirju razdeljena na pol – približno enako dolga sta bila oba stolpca.

Popisan stavniški list.
Popisan stavniški list. FOTO: 24ur.com

"7:3?! Mar igrajo rokomet?" se sprašujeta Jure in Zdravko, ko opazita zapisano najvišjo stavo. Največji optimist je namreč stavil, da bodo Angleži Špance ugnali kar za štiri gole, sami jih bodo zabili sedem, nasprotniki pa "le" tri.

Tudi onadva sta stavila na City. "Zaradi Pepeta, mu privoščiva, toliko časa se že trudi. Pa res ima dobro ekipo," izpostavita slavnega trenerja Josepa "Pepa" Guardiolo. "Real ima že dovolj pokalov, treba je malo razporediti to," sta prepričana. "In ubogi Arabci vlagajo milijarde, pa nič od tega, morajo tudi oni malo zaslužiti. Če oni odidejo, ne bo več nogometa v Evropi," se v smehu pošalita še na račun lastniške strukture v klubskem nogometu.

Jure in Zdravko.
Jure in Zdravko. FOTO: 24ur.com

Prav Guardiola je s svojim prihodom na klop Cityja prevzel tudi Michala. Slovak je sicer navijač Barcelone, od leta 2017 pa stiska pesti za angleški klub. Oblečen je tudi v svetlomodri dres Manchester Cityja. Spakiral ga je v kovček, ko je odpotoval iz Bratislave v Ljubljano.

S prijateljem Samuelom sta obiskala drugega Michala in njegovo soprogo Dajano, ki v Sloveniji živita že več kot pet let, ukvarjata pa se z razvojem nepremičninskih projektov. Četverica prijateljuje še iz srednje šole, načrtovali so obisk dirke formule 1 v Imoli, ki pa je tik pred zdajci odpadla zaradi dežja. Za podaljšan konec tedna se vseeno odpravljajo v Italijo, saj imajo v Bologni pač že rezerviran hotel.  

Slovaško omizje na nasprotnih navijaških bregovih.
Slovaško omizje na nasprotnih navijaških bregovih. FOTO: 24ur.com

Del prvotnega načrta je bil tudi skupni ogled povratne polfinalne tekme Lige prvakov, čeprav so prijatelji na nasprotnih bregovih. Slovaški Michal torej navija za Man City, "slovenski" Michal in Samuel pa sta oblečena v Realove barve.

Nekoliko bolj k Cityju se nagiba tudi Gracian, ki prihaja iz Poljske. V Ljubljani je poslovno, receptor v hotelu pa mu je na listek izpisal imena treh lokalov, kjer si lahko ogleda tekmo. Zdaj sedi pri točilnem pultu in spremlja dogajanje na zelenici stadiona Etihad. Pravi, da mu je sicer precej vseeno, kdo zmaga. Sam namreč navija za Barcelono, ker tam igra njegov rojak Robert Lewandowski, ker pa je Real veliki tekmec Barcelone v španskem prvenstvu, nad Madridčani pač ni najbolj navdušen, razloži.

Poljak z receptorjevim listkom.
Poljak z receptorjevim listkom. FOTO: 24ur.com

Španski klub pa je ukradel srce Urošu, ki je prišel oblečen v dres napadalca Vinciusa Juniorja, nosi tudi Realovo kapo. Ampak vseeno priznava, da je nasprotnik tokrat precej boljši.

Uroš v Realovi opravi.
Uroš v Realovi opravi. FOTO: 24ur.com

V 73. minuti je slovaški Michal precej zadovoljen. "City vodi z 2:0, točno tako sem tudi stavil. Upam, da torej ne bo več nobenega gola," je zadovoljen. Ampak že čez dve minuti pogleda proti nam, zaploska in hkrati zavije z očmi. Še en zadetek v mreži Reala. "Torej sem izgubil stavo," skomigne z rameni, vseeno zadovoljen.

Čudno pa se mu zdi, da je on praktično edini, ki se veseli. Glede na stavni list papirja bi morala v zrak skakati polovica lokala. "Veliko teh, ki je stavilo na City, je potem povedalo, da so to naredili zaradi vraževerja, ker niso hoteli uročiti svojega kluba, torej Reala," nazadnje razloži Pika, ki je pred 21. uro pridno hitela od mize do mize in vpisovala stave.

V prvi minuti sodnikovega dodatka se je zabil še četrti žebelj v Realovo krsto. Največji optimist na stavnici je nazadnje glede razlike v golih res imel prav, zmotil se je le glede njihovega števila. Kljub več deset vpisanim stavam se je izkazalo, da na rezultat 4:0 ni stavil nihče, zato so steklenice iz zaboja piva, ki bi ga dobil zmagovalec, na koncu razdelili med goste. Za navijače Reala pa je bila to slaba tolažba.

Prvo polfinalno tekmo, ko je upanje še tlelo, saj se je končala z remijem, si je v španski prestolnici ogledal tudi Robert Kuzmič, predsednik NK Mura: "Bilo je fenomenalno, ves Madrid živi za ta klub," opisuje. Tja je odšel s prijatelji, s katerimi se odpravlja tudi na finale Lige prvakov, ki ga bo 10. junija gostil Istanbul, vstopnice imajo že kupljene.

"Gledali smo en dober polfinale, s tem, da je bil City izrazito boljša ekipa predvsem v prvem polčasu in je tudi zasluženo zmagal. Realova igra tokrat ni prišla do izraza, tudi posamezniki niso imeli svojega dneva, to tekmo bo moral Real žal čim prej pozabiti. City gre v finale kot veliki favorit, je pa treba biti previden, kajti finale je le finale, tudi Italijani imajo svojo taktiko in City se bo moral precej potruditi, da bo prišel do tako želene lovorike," je razmišljal po koncu tekme.  

Murin Robert Kuzmič.
Murin Robert Kuzmič. FOTO: 24ur.com

Čez tri tedne bo vse jasno, obračun za evropsko krono boste lahko spremljali na naši televiziji, tako kot vse druge vsebine, povezane s tem najprestižnejšim klubskim nogometnim tekmovanjem.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Snake159
18. 05. 2023 15.52
+0
halooo kakšna novica je pa to? To je vredno novice?
Wookie55
18. 05. 2023 14.26
+3
Raje bi ga vprasali kolko mu arabec placa da oblece ta plavi dres
Štanjkol
18. 05. 2023 17.47
+0
Toliko kot tebi Perez da neumnosti kvasiš LOL