Liga prvakov

Spektakel ob Kamniški Bistrici: Domžalčani proti portugalskemu velikanu odkrito po napredovanje

Domžalčani, 26. 11. 2019 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mednarodno priznana nogometna akademija NK Domžale preživlja zgodovinske trenutke v mladinski kategoriji. Po remiju s portugalskim velikanom FC Portom (2:2) v mladinski Ligi prvakov se rumenim na povratnem obračunu ob Kamniški Bistrici obeta spektakel, kakršnega slovenski mladinski nogomet še ni videl. Dvoboj v Domžalah bo v sredo ob 17. uri.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tian Pantelić je v izjemni strelski formi. Na zadnjih petih tekmah je dosegel sedem golov.
Tian Pantelić je v izjemni strelski formi. Na zadnjih petih tekmah je dosegel sedem golov. FOTO: NK Domžale

Domžalčani so najprej z goloma velikih talentov Tamarja Svetlina in Tiana Pantelića izločili romunski Viitorul, na gostovanju pri Portu pa jim je uspel nov zgodovinski podvig. Varovanci trenerja Darka Birjukova, ki že več let niza uspehe na klopi domžalskih mlajših selekcij, so na Portugalskem drago prodali kožo favoriziranim "zmajem" (2:2), zato so pred povratnim dvobojem v Domžalah, ki bo na sporedu v sredo ob 17. uri, še povsem v igri za senzacionalen preboj v nadaljnje tekmovanje. "Velika stvar za nas in za klub je bila odlična tekma in remi na Portugalskem, ampak zadeva je popolnoma jasna, da nas čaka še drugi polčas pred, upam, polnim stadionom, občinstvom, ki bo navijalo in stalo za tistimi fanti, ki so dejansko pokazali karakter in vse to, kar jih odlikuje," pred povratno tekmo na stadionu ob Kamniški Bistrici pravi Birjukov, ki mu pomagal nekdanji legendarni domžalski nogometaš Xavier Juninho.

Xavier Juninho je vrsto let odlično nastopal v domžalskem dresu, v zadnjem obdobju pa opravlja vlogo pomočnika mladinske ekipe, ki se tako dobro nosi z mednarodno nogometno elito.
Xavier Juninho je vrsto let odlično nastopal v domžalskem dresu, v zadnjem obdobju pa opravlja vlogo pomočnika mladinske ekipe, ki se tako dobro nosi z mednarodno nogometno elito. FOTO: Miro Majcen

Stroka rumeno-modrih bo imela na zahtevnem dvoboju s Portugalci v napadu močnega aduta v Tianu Panteliću, ki je pred dnevi na tekmi mladinske lige zabil dva gola in ohranil strelsko formo, skupno na petih tekmah dosegel sedem golov in je tudi po tem statističnem podatku med najbolj vročimi posamezniki v rumeno-modrem domžalskem dresu. Vroč je tudi Tamar Svetlin, ki bo prav tako nevarnost za portugalska vrata, pomemben delež pa bo bržkone moral dati tudi vratar Klemen Mihelak.

Glasujte za 24ur.com
Glasujte za 24ur.com FOTO: 24ur.com

Povratna tekma mladinske Lige prvakov:
Domžale - Porto /2:2*

* izid prve tekme

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Eco Hemp Slovenia
26. 12. 2019 20.01
Ma bravo fantje! 👌💪