Liga prvakov

Morata nazaj v Madrid, a k Atleticu?

Madrid, 21. 01. 2019 17.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zimski prestopni rok počasi dosega vrhunec. Klubi vse resneje pogledujejo proti potencialnim okrepitvam in zdi se, da bodo v konici napada izjemnega igralca dočakali pri Atletico Madridu. Moštvo naj bi okrepil Alvaro Morata, ki je v mlajših selekcijah že nosil dres Atletov.

Alvaro Morata zelo dobro pozna razmere v Madridu. Igral je za Real Madrid, v domovini je užival, se počutil najbolje na dosedanji športni poti. In v špansko prestolnico se utegne vrniti v naslednjih 48 urah. Kot posojeni nogometaš Chelsea  in to za obdobje naslednjih šestih mesecev, pri čemer bodo imeli vodilni predstavniki zasedbe s stadiona Wanda Metropolitano, po končani sezoni predkupno pravico za odkup njegove pogodbe s Chelseajem.

Družina napadalca se je od nedelje mudila v Madridu, začela pogajanja o posoji, razplet pogovorov pa ostaja zavit v tančico skrivnosti. Jasno je le, da si Atleti neskončno želijo svežo moč v konici napada, saj jo nujno potrebujejo, da bi v španskem prvenstvu držali priključek z vrhom, po drugi strani pa med elito Lige prvakov, v izločilnih bojih poskrbeli za kakšen odmeven dosežek. Jan Oblak in druščina bi prihod takšnega igralca toplo pozdravili, v kolikor bo vse kot mora biti pa bi lahko 26-letnik debitiral v rdeče – belem dresu že v nedeljo.

Alvaro Morata je v dresu Chelseja nazadnje blestel 5. januarja, ko je v FA pokalu dvakrat zatresel mrežo Nottingham Foresta.
Alvaro Morata je v dresu Chelseja nazadnje blestel 5. januarja, ko je v FA pokalu dvakrat zatresel mrežo Nottingham Foresta. FOTO: AP

Nazadnje igral 5. januarja
Morata je v letošnji sezoni v vseh tekmovanjih skupno dosegel 9 golov, a od 5. januarja, ko je v FA pokalu dosegel oba gola za zmago nad Nottingham Forestom (2:0), ni več igral. Zanimivo pri vse skupaj pa je, da se bo, v kolikor bodo prestop pogajalci uspešno pripeljali h koncu, v konici napada Atletica pridružil Diegu Costi. Nogometašu, ki ga je v zahodnem Londonu nasledil v vrstah Chelsea.

Pri Chelseaju delajo prostor za Higuaina
Moratin prestop je postal aktualen potem, ko so stekli pogovori na relaciji AC Milan - Chelsea o nakupu Gonzala Higuaina, za katerega morajo sedaj na Stamford Bridgeju narediti prostor. Morata se je v London preselil iz Madrida in julija 2017 podpisal 5-letno pogodbo. Na prvih osmih tekmah v modrem dosegel sedem golov, nadaljevanje krstne sezone na Stamford Bridgeju pa zanj ni bilo tako uspešno. Tekmovalno leto je sklenil z 11 goli.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
21. 01. 2019 19.49
-2
Prav je, da Atletico dobi napadalca, ker je Griezmann slab.
Football777
21. 01. 2019 19.08
+6
Trend01
21. 01. 2019 17.41
+23
Po Realu, po Juvetu in spet Realu in po Chelseaju, nazaj v matični klub - še četrti velik klub kjer bo igral No. 9. A spet - s klopi. In to pri vsega 26ih letih! Ga mi je kar škoda. Ima talent, a ni moči za 90 min. Izreden igralec, hvaležen igralec. A le za vstop okoli 65-70 minute.