Liga prvakov

Mourinho in Ronaldo drug proti drugemu: hladni odnosi vse od polfinala Lige prvakov z Barco

Torino, 22. 10. 2018 11.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Cristiano Ronaldo, ki je pred sezono iz Reala prestopil k Juventusu, se bo v torek zvečer, prenos na Kanalu A in VOYO od 20.45, vrnil na stadion, kjer je tlakoval pot med nogometne zvezdnike. Na drugi strani pa ga na klopi Manchester Unteda seveda ne bo pričakal "drugi" oče Alex Ferguson, pač pa kontroverzni rojak Jose Mourinho, s katerirm že leta nista v najboljših odnosih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo FOTO: AP
Portugalca Jose Mourinho in Cristiano Ronaldo, tako pišejo španski (in italijanski) mediji, že nekaj let nista v toplih odnosih, postrani naj bi se gledala že dobri sedem let, oziroma od dvoboja polfinala Lige prvakov proti Barceloni, ko so Katalonci s skupnim izidom 3:1 tlakovali pot v veliki finale najbolj prestižnega klubskega nogometnega tekmovanja na svetu. Real je takrat spet ostal pred vrati finala Lige prvakov, Ronaldo in Mourinho pa sta preko medijev obtoževala drug drugega kot krivca, da se Madridčani niso uvrstili v finale na londonski Wembley. "Ronaldo, ki na dveh tekmah proti Barceloni ni dosegel gola, Katalonci so takrat po dveh golih Lionela Messija že na prvi tekmi v Madridu bolj ali manj odločili potnika v finale, na povratni tekmi je bilo 1:1, gol za galaktike pa je zabil Marcelo. Ronaldo v teh dveh tekmah ni bil pravi, a je za to s prstom pokazal na rojaka Mourinha, češ da je zaukazal preveč obrambno taktiko na tekmah z Barco," se AS spominja maja 2011, ko je bil na sporedu dvoboj nogometnih titanov v polfinalu Lige prvakov.

Cristiano Ronaldo in Jose Mourinho
Cristiano Ronaldo in Jose Mourinho FOTO: AP
"Ti skrbiš le za svojo osebno statistiko," je takrat preko medijev sporočal Mourinho in Ronalda celo javno spraševal, "če se mu zdi, da je boljši od Angela Di Marie." Ob ostrih puščicah, ki sta si jih preko medijev spuščala Mourinho in Ronaldo, je "ta kratko" seveda potegnil nogometaš, ki je za kazen obsedel na klopi na tekmi Primere Division proti Zaragozi. "Ne pljuvam v skledo, ki me hrani. Ne bom nič rekel. Videli pa ste, kako smo igrali prvo tekmo v Madridu. Kot da ne bi bili Real, kot da smo nek palček, ki se zgolj brani proti velikanu Barceloni," je takrat govoril Ronaldo, ki v tej sezoni zabija in asistira v dresu Juventusa. Prav gotovo bo Portugalec zelo motiviran na Old Traffordu. "Čeprav je Manchester United v njegovem srcu, predvsem zaradi "očeta" Alexa Fergusona, pa bo, če ne zaradi drugega pa zaradi Mourinha, naredil vse, da rdeče vrage potopi na njihovem dvorišču. Obeta se zares zanimivi dvoboj v Ligi prvakov," pa piše Gazzetta Dello Sport in napoveduje, da Mourinho in Ronaldo ne bosta ravno objeta zapuščala travnika Old Trafforda po koncu tekme ...

Manchester United - Juventus in Barcelona - Inter
Manchester United - Juventus in Barcelona - Inter FOTO: 24ur.com

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kebbab
23. 10. 2018 13.07
+0
Nocoj bo Muri spet zgubil
apodgra
23. 10. 2018 07.32
+2
Dva lepotca nogometnega cirkusa. Eden večji samovšečnež , kot drugi. Oba sta Portugalca z močnim temperamentom in slabimi živci. Naj mi urednik tega portala razloči , v čem se bosta pomerila . Ne vem od kdaj Maurinho igra oziroma brca žogo.
Kolosej6
22. 10. 2018 21.31
+1
nepozabno kak je barcelona razbila rm v ligi prvakov
Kollerik
22. 10. 2018 22.33
+0
botihh
22. 10. 2018 15.54
+7
Penaldek joče da so zgubli kr so se sam branli a na prvem el klasiku tisto sezono so pa probali napadat pa ga glih tok ni blo nikjer pa še petardo so takrat pojedli :)
CUORE MILANO
22. 10. 2018 14.40
+17
Kako da nista prijatelja? Poglejte naslovno sliko, kje ga boza Muri. Hec... Mourinho je itak vase zagledani be..., ki ne priznava lastnih napak. In sedaj se kuha v zosu, katerega si je nakopal sam. Zopet bo pustil pogorisce za sabo, zopet velik klub popolnoma skregan med sabo. Njegove taktike pa izzarevajo to, kar v resnici cuti globoko spodaj........strah!!!!!