Liga prvakov

Mourinho delil nasvete Lampardu pred tekmo v Istanbulu

Istanbul, 13. 08. 2019 11.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Uefin superpokal je običajno stvar prestiža, tokrat bo prisotno tudi precej rivalstva, saj se bosta pomerila angleška tekmeca Liverpool in Chelsea. Londončani so doživeli hud poraz v Premier League, zato je Jose Mourinho ponudil nekaj nasvetov trenerju Franku Lampardu, kako naj sestavi moštvo.

Frank Lampard
Frank Lampard FOTO: AP

Frank Lampard je šele dobro začel svojo trenersko pot na klopi Chelseaja, a je že hitro doživel hladen "tuš". Nekdanji angleški reprezentant in igralec Chelseaja je v 1. krogu Premier League doživel hud poraz proti Manchester Unitedu (4:0). Nič kaj dober obet pred sredino tekmo Uefinega superpokala. Tekmec bo evropski klubski prvak Liverpool, ki je na začetku angleškega prvenstva gladko odpravil Norwich (4:1).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dvoboj zmagovalca Lige prvakov in Lige Evropa (prenos ob 20.40 na Kanalu A in VOYO) bo v sredo zvečer v Istanbulu, Chelsea pa bo potreboval precej boljšo igro, če želi presenetiti velikega favorita. Tudi stavnice govorijo v prid Jürgena Kloppa in njegovih redsov, Lampard pa bo potreboval kakšno spremembo v moštvu. Morda bo poslušal nasvet Joseja Mourinho, ki kot gost v televizijskih oddajah rad na široko deli nasvete svojim trenerskim kolegom.

V Turčiji se bosta pomerila Liverpool in Chelsea.
V Turčiji se bosta pomerila Liverpool in Chelsea. FOTO: AP

Portugalec je prepričan, da bi moral Lampard v postavo vrniti Marcosa Alonsa, Olivierja Girouda, N 'Gola Kanteja in dati priložnost Christianu Pulisicu. "Chelsea je bil premehak, manjkalo je kompaktnosti v obrambi in niso bili dovolj agresivni, pa tudi preveč prostora je bilo med linijami. Če lahko Kante igra 30 do 35 minut, mora začeti tekmo, pa čeprav vse skupaj traja le eno uro," je dejal Mourinho, ki svetuje postavitev 4-4-1-1 in naslednjo postavo: Kepa, Azpilicuteta, Christensen, Zouma, Alonso, Pedro, Kante, Jorginho, Pulišić, Kovačić, Giroud.

"Moštvo potrebuje več izkušenih igralcev na terenu. Dobra moštva se vedno branijo kompaktno, gre za osnovne principe igre. Moraš se braniti kompaktno, Chelsea ni bil niti blizu temu, zato je imel United lahko delo," je še na to temo povedal Mourinho.

tekma

Liverpool - Chelsea
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lampsy8
13. 08. 2019 15.46
+11
Prosim malo preglejte iz kje je ta izjava vzeta. Niso te "nasveti" za tekmo proti Liverpoolu, temveč je Mourinho komentiral tekmo, ki jo je Chelsea odigral proti Unitedu 2 dni nazaj.
resnicaosvobaja
13. 08. 2019 16.33
+6
resnicaosvobaja
13. 08. 2019 15.42
+8
Zdi se mi, da je zadnji dve UEFA superpokalni tekmi obe izgubil ...eno proti Guardioli in eno proti Zidanu, tako, da je zagotovo poln nasvetov, kako ne igrati....