Liga prvakov

Napoli misli resno, proti Barci s popolno mobilizacijo in novim trenerjem

Neapelj, 21. 02. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Kontroverzni prvi mož Neapeljčanov Aurelio De Laurentiis je bil spet v elementu. Po nekaj slabših rezultatih je na trenerski klopi odstavil priznanega Walterja Mazzarrija in ga zamenjal s slovaškim selektorjem Francescom Calzono. In to tik pred začetkom izločilnih bojev Lige prvakov. Napoli preboj med osem v Evropi lovi v dvoboju z Barcelono. Katalonski ponos, ki ga po koncu sezone zapušča trener Xavi Hernandez, je v zadnjem obdobju le dvignil formo in je v obračunu v vlogi favorita. Prenos tekme od 20.30 na Kanalu A in VOYO. Začnemo z bogatim studijskim delom.

UEFA LP: Napoli - Barcelona
UEFA LP: Napoli - Barcelona FOTO:

Aktualni italijanski nogometni prvak Napoli se je le 48 ur pred obračunom proti Barceloni v Ligi prvakov razšel s trenerjem Walterjem Mazzarrijem in ga zamenjal s selektorjem Slovaške Francescom Calzono. 

Prenos prve tekme osmine finala LP od 20.30 na Kanalu A in VOYO.

Seveda je imel prvo in zadnjo besedo pri tem manevru kontroverzni lastnik kluba izpod Vezuva Aurelio De Laurentiis. "Pozdravljamo Francesca Calzono in pomagali mu bomo na vse načine, saj bo zelo zapleteno pripraviti ekipo le dan pred tako pomembno tekmo, kot bo prihajajoča proti Barceloni," je svojo (nepričakovano) potezo komentiral predsednik lanskoletnih italijanskih prvakov Aurelio De Laurentiis. Calzona, ki je pri Napoliju deloval kot pomočnik trenerja med letoma 2015 in 2018 ter kot tehnični trener med 2021 in 2022, je zamenjal 62-letnega Mazzarrija. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ta je Napoli prevzel 14. novembra in ga vodil na 17 tekmah. Pred tem je sezono na klopi italijanskega prvaka začel Francoz Rudi Garcia, ta pa je šampionsko moštvo prevzel od Luciana Spallettija, ki je postal selektor Italije. 

Matteo Politano in soigralci pri Napoliju
Matteo Politano in soigralci pri Napoliju FOTO: AP

Mazzarri je na 17 tekmah dosegel šest zmag in tri neodločene izide, kar je predsednika kluba "sililo" v menjavo tik pred obračunom osmine finala Lige prvakov proti Barceloni. "Na travniku smo glavni nogometaši in ne trener, tako da se menjava na klopi, četudi opravljena zadnji hip pred obračunom z Barcelono, ne bi smela poznati pri naši igri. Sploh, ker nam bo na nasprotni strani stala Barcelona, tako da bo motiv vseh nas na najvišjem možnem nivoju," je za Corriere Dello Sport razpredal Matteo Politano, ki bo imel pomembno vlogo v napadu Neapeljčanov. 

Napoli proti Barceloni
Napoli proti Barceloni FOTO: Sofascore.com

"Polne tribune in naelektrena atmosfera. To bi bilo še kako dobrodošlo na obračunu z Barco. Takšno vzdušje nas lahko pripelje do igre presežkov. Leteli bomo po igrišču, v to ne dvomim, upam le, da bomo tudi dovolj pametni," je bil brez dlake na jeziku italijanski reprezentant, ki je nekoč nosil dres vodilne ekipe Serie A Interja. "Glede na to, da gre šele za prvo dejanje obračuna osmine finala, ne pričakujem, da se bo odločalo že v Neaplju. Za nas bi bil dobrodošel vsak rezultat, razen poraz. Verjamem, da lahko tudi Barceloni "igramo" s Katalonci," je za priznani italijanski športni časnik končal Politano.

Ferran Torres
Ferran Torres FOTO: AP

Calzona bo vsaj do konca sezone prevzel Napoli, hkrati pa bo opravljal tudi selektorsko vlogo na klopi Slovaške. Z njo se je 55-letni Italijan uvrstil na evropsko prvenstvo. Tam bo Slovaška igrala v skupini E z Romunijo, Belgijo in zmagovalcem dodatnih kvalifikacij B Lige narodov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ferran Torres: Za nas je sprejemljiv vsak rezultat, razen poraz

Barcelona v španskem prvenstvu v tekoči sezoni ne blesti. Večji del sezone držo tretje mesto, točkovno daleč od zagrizenega tekmeca Reala, šele v zadnjem času pa se je točkovno približala Gironi, ki je nanizala nekaj slabših rezultatov in izgublja korak v boju za naslov španskega prvaka. Glede na točkovni zaostanek za galaktiki bo za Katalonce prav Liga prvakov velika priložnost za odmeven rezultat in tudi osvojitev laskave lovorike. 

"Že pri prvi oviri nas čaka zahtevno delo. Napoli je še posebej na domačem stadionu zelo nevaren tekmec," je v pogovoru za El Mundo Deportivo prepričan 23-letni napadalec katalonskega ponosa Ferran Torres, ki je vesel, da je ekipa v zadnjem obdobju močno dvignila tekmovalno formo, kar se pozna tudi na rezultatih. S predstavami sicer Barca (še) ne navdušuje, a rezultati so tu ... "Za Ligo prvakov bomo še posebej našpičeni. Vemo, kaj prinaša takšna tekma, in želimo si dobro izhodišče pred povratno tekmo v Barceloni," nadaljuje Torres, ki verjame, da Barca pod Vezuvom ne bo izgubila. "Sedaj, ko gol v gosteh ni več tako pomemben, se mi zdi, da je oziroma bo najvažneje, da v Neaplju ne izgubimo. Čeprav je jasno, da ne bomo igrali na remi, saj je to skorajda nemogoče. Lovili bomo zmago, a bomo zadovoljni z neodločenim razpletom," je bil v izjavi za katalonski El Mundo Deportivo neposreden Ferran Torres, ki bo predvidoma tekmo začel s klopi. 

Izid, Liga prvakov, osmina finala, prva tekma:           
Napoli - Barcelona (20.30, Kanal A in VOYO)

Liga prvakov na Kanalu A in VOYO
Liga prvakov na Kanalu A in VOYO FOTO: Kanal A
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
21. 02. 2024 21.31
+1
Napoli slabši kot sem mislil, dosti slabši. Barca nadzira potek igre, vendar zadetka ni.
mmickica
21. 02. 2024 15.51
+3
Mislim, da bom danes gledala tekmo povsem neobremenjeno. Vsega hudega so me ze navadili v zadnjem casu, tako da je lahko samo boljse, slabse ne gre vec.😄
zapiramvamustaaa
21. 02. 2024 17.34
-3
Mmickica to pa maš prav.Dvomim da je lahko hujše kot na tisti tekmi z Villarealom3:5😅
mmickica
21. 02. 2024 18.43
+1
igyyp
21. 02. 2024 13.32
+3
Bom tako 50:50, Barco ni za odpisat, sam Napoli pa dobro igra vidimo.
viking76
21. 02. 2024 11.38
+4
Imam občutek, da mi bo, kot navijaču Barce, danes zelo težko.
seloveroni
21. 02. 2024 13.43
+2
Zanimvo, jst imam pa že celo sezono slab občutek, danes se mi pa zdi, da bi se lahk nekako izšlo.
HALAcR7
21. 02. 2024 11.38
-11
Vse je odvisno od 12. igralca barce sodnika,,kako bo raspolozen in kaksen pritsk bo da poriva koruptelono naprej,,če bo povedel Napoli,lahko pričekujemo penal ali podaljšek do 98minute vsaj
MesOjediPinGvin
21. 02. 2024 17.02
+6
Smo videli zadnjič Real, ko ni imel svojega pajdota. Carvajal v 20ih minutah dva rumena. Tekmo prej je pa skoraj noge lomil, pa enega rumenega ni dobil.
Jevgenij Suhov
21. 02. 2024 11.37
+13
dežurni smetljivci in smetarji že delajo na polno, a ne halar,kripsl & co?
zapiramvamustaaa
21. 02. 2024 09.50
-9
Danes se Barca poslovi tudi če je še povratna tekma.Res da je Napoli v mizerni formi a vemo da Barca je letos kadar ji sodniki ne pomagajo na nivoju NK Šoštanja:))
viking76
21. 02. 2024 11.39
+12
cripstoned
21. 02. 2024 09.40
-2
ko gledaš kako igrajo ekipe v tem tekmovanju in ko primerjaš igro koruptilone ti je takoj vse jasno...koruptilona bi morala igrati nogomet ob četrtkih...ampak ker je laporta hodil v ljubljano na kosila k ceferinu je letos dobil najlazjo skupino in pomoč sodnikov (porto) da so prisli do ti kjer so...to pa vse zaradi novih vlagateljev ki ne smejo izgubiti svojega vložka...ko vidiš pa dejansko samo igro pa ti je vse takoj jasno...danes lahko resi samo čudež xavijev cirkus...dobro tudi napoli ni na nivoju ampak vseeno mislim da bo napoli zmagal z dvema goloma razlike..vsekakor pa bo druga tekma dosti bolj zanimiva...porto-arsenal...od te tekme pričakujem veliko in tudi o tej tekmi bi se moralo pisati bistveno vec...
MesOjediPinGvin
21. 02. 2024 17.03
+5
Katero ligo ti gledaš, da imaš koruptilono notri? Royal Vardrit liga??
Matej Krašovec1
21. 02. 2024 09.05
+7
vodilna ekipa italijanske lige ???ha hahaaa
21. 02. 2024 08.46
-1
Zmaga Napolija danes! Edino kamor bodo lahko katalonci šli je edino Na POLI v Neapelj😂🙌
Jevgenij Suhov
21. 02. 2024 09.00
+3
HALAcR7
21. 02. 2024 11.41
-15
Halar je eden edinstven,,Halaru se neda pisat iz drugih profilov kot vam frcelonarjem,Halar ima starejši profil kot imaš ti in ostali frcelonarji let,,tako da tiho