Liga prvakov

Klopp: Ne razumem, zakaj je na stadionih s 60.000 sedeži dovoljen prihod le 2000 ljudi

Liverpool, 25. 11. 2020 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pep Guardiola in Jürgen Klopp, stratega velikih rivalov Manchester Cityja in Liverpoola, sta v torek pozdravila odločitev vlade Združenega kraljestva, da navijačem dovoli vrnitev na stadione, kar je šef angleške nogometne lige označil za "rešilno vrv" za manjše klube.

Več videovsebin
  • Vrhunci torkovih tekem nogometne Lige prvakov, 2. del
    14:25
    Vrhunci torkovih tekem nogometne Lige prvakov, 2. del
  • Vrhunci torkovih tekem nogometne Lige prvakov, 1. del
    15:45
    Vrhunci torkovih tekem nogometne Lige prvakov, 1. del

 

Nižjeligaški klubi, ki z bogato obložene mize televizijskih prenosov in medijskih pravic premier lige dobivajo le drobtinice, so se zaradi koronavirusne krize znašli pred vprašanjem o obstanku. Brez navijačev in njihovega denarja bodo namreč težko preživeli krizo. Toda v skladu z načrti, predstavljenimi v ponedeljek, se bo do 4000 ljudi od 2. decembra lahko vrnilo na športne stadione na prostem, odvisno od epidemioloških razmer na posameznem območju Anglije. Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je potencialno omejeno vrnitev navijačev na stadione pozdravil z besedami: "Če bodo verjeli, da gre za najboljšo možno odločitev, bomo to storili, in upamo, da bo uspelo. Če se je vlada odločila, so morali prisluhniti stroki in zdravnikom." Menedžer Liverpoola Jürgen Klopp je prav tako pozdravil pozitiven razvoj dogodkov, vendar ima težave z razumevanjem logike številk in izračunov. "Težava je v tem, da se trudim, da bi zaupal kakršnim koli napovedim," je dejal. "Ne razumem, zakaj je na stadionih s 60.000 sedeži dovoljen prihod le 2000 ljudi. A vseeno je to dobra novica, dober znak. Sprejemam jo, 100-odstotno."

Jürgen Klopp in Josep Guardiola
Jürgen Klopp in Josep Guardiola FOTO: AP

Predsednik angleške nogometne lige Rick Parry je za BBC dejal, da se veseli možnosti vrnitve navijačev na stadione, sicer v omejenem številu, kar pa je "dobrodošel začetek". "Ne gre samo za denar, to je zelo dobrodošla vrnitev v normalnost, lahko gre za dobrodošlo rešilno bilko za klube, ki s težavo preživljajo krizo." Lastniki klubov premier lige so pozdravili ponedeljkovo napoved, vendar so jasno povedali, da bo le vrnitev večjih množic prinesla olajšanje za finančne težave športa. Izvršni direktor Brightona Paul Barber je dejal, da bo vrnitev majhnega števila navijačev za klube premier lige "bolj simbolična kot finančna". Barber meni, da mora biti stadion Amex v Brightonu zapolnjen najmanj 25 odstotkov, torej z vsaj 7500 navijači, da bi lahko tekme prinašale finančno preživetje. "Dobrodošla novica. Nekoliko prej, kot smo pričakovali. A to je vsekakor dober prvi korak k neki stopnji normalnosti," je dejal. "Dolgoročno za nas to ni vzdržno, bolj gre za psihološki korak do mesta, kjer želimo biti. Zame je to v tej fazi bolj simbolično kot finančno. To je bolj tisti psihološki korak k normalnemu, kar je trenutno zelo pomembno," pravi Barber.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zentrum
25. 11. 2020 12.07
+2
Ja, Klopp, a ti ne veš, da se okrog nas nabirajo oblaki z aerosoli, ki jih nato veter lahko odpihne na drugo stran stadiona in s tem povzroči nov val okužb? Kar vprašajte Tino Bregant, vam bo ona pojasnila. Če ste alergični na bullsh*, pa vam priporočam, da s seboj prinesete kakšen močan antihistaminik.
vseved123
25. 11. 2020 11.40
+7
Finančne težave klubov ? A se hecajo.V klubu je res veliko zaposlenih,ki pa seveda ne prejemajo plače 200.000 funtov na teden zato,da brcajo žogo.Čas bi bil ,da se nogometašem zmanjšajo plače,ker to ni več normalno.
Andrej Volaj
25. 11. 2020 11.31
+0
zato pa se ukvarja z nogometom 😄
abmam
25. 11. 2020 11.13
+1
Kje boš od fuzbalerja pričakoval, da bo to razumel.
Trend01
25. 11. 2020 11.10
+2
Pravijo, da mora biti "varnostna razdalja" med 1,5 in 2m (levo in desno). Torej so to 3 do 4 sedeži. Ter vsaj dve vrsti nad in pod obiskovalcem. V povprečju seveda. Torej je okoli enega zasedenega sedeža prostih 34 ali 44 sedežev (ali 3 ali 4 prosti sedeži). Seveda so tu družinski člani, ter sedeži, ki so v zadnji ali prvi vrsti. Ter stranski. Skratka tu nekje. V teh primerih, bi lahko tekmo obiskalo 1700 ali 1300 ljudi. Zaradi tistih sedežev (zadnja vrsta, prva vrsta, levo, desno), pa lože, so pač določili 4.000 gledalcev. Matematika. Ali je to prav ali, je drugo vprašanje.
Trend01
25. 11. 2020 11.15
+3
TEDO84bv0MEDO
25. 11. 2020 10.30
-2
Imamo dovolj tehnike, da bi stadioni lahko bili polni.