Liga prvakov

Negotova usoda klubskega svetovnega prvenstva

München, 31. 10. 2020 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
3

Katar bi moral decembra gostiti klubsko svetovno prvenstvo v nogometu, a je izvedba v tem terminu za zdaj pod velikim vprašajem. Predsednik Fife je na zadnjem kongresu potrdil, da iščejo rešitve in ta trenutek še ni znano, kdaj bo turnir izveden, po nekaterih (neuradnih) informacijah naj bi bil na sporedu februarja.

Manuel Neuer, Perišič, Tolisso, Müller in Alcantara in soigralci s pokalom Lige prvakov.
Manuel Neuer, Perišič, Tolisso, Müller in Alcantara in soigralci s pokalom Lige prvakov. FOTO: AP

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino je že na septembrskem kongresu najavil, da ni verjetno, da bi bilo klubsko SP na sporedu v predvidenem decembrskem terminu. Pandemija novega koronavirusa je namreč ustavila nogometno igro po vsej zemeljski obli in dodobra premešala tekmovalne koledarje. Že takrat je predsednik najavil, da obstajajo načrti, da bi turnir izpeljali v začetku leta 2021 in sprva so se pojavljali tudi možni januarski termini.

Kot poroča časnik Suddeutsche Zeitung, bo to zaradi pandemije novega koronavirusa na sporedu šele februarja, a časnik pri tem ne navaja vira informacije. Na turnir so že uvrščeni zmagovalec Uefine Lige prvakov Bayern München, predstavnik Oceanije Auckland City in domači al-Duhail. Manjkajo pa še klubski prvaki Azije, Afrike, Južne Amerike ter elitnega klubskega tekmovanja Srednje in Severne Amerike.

"Trenutno nimamo nobenih zagotovil in konkretnega datuma svetovnega klubskega prvenstva, tako kot je že povedal predsednik Gianni Infantino. Še vedno spremljamo situacijo in se posvetujemo z vsemi odgovornimi, preden bomo sprejeli končno odločitev," je v uradnem sporočilu zapisala Fifa.

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
31. 10. 2020 11.30
+1
Bajernu lahko kar podelijo lovoriko. Nemski stroj je korak pred vsemi ...
cripstoned
31. 10. 2020 11.00
-2
real madrid prikrajsan za novo lovoriko...skoda..
samomojemnenje
31. 10. 2020 12.16
+1
Kaj ima Real Madrid s tem tekmovanjem oz. lovoriko?