Liga prvakov

Werner na radarju velikanov: nemškega napadalca želi pol Evrope

Leipzig, 20. 04. 2020 13.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Leipziga so si v dvoboju osmine finala Lige prvakov s Tottenhamom prvič zagotovili preboj med osem najboljših v Evropi. Med bolj vidnimi akterji nemške ekipe je bil tudi vroči Timo Werner, ki bo bržkone naslednjo sezono začel v dresu kakšnega evropskega velikana. Inter in Milan v Italiji, Liverpool in Manchester United na Otoku, celo Real in Barca v Španiji so glavni snubci 24-letnega napadalca ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Timo Werner
Timo Werner FOTO: AP

Kot pišejo nekateri nemški mediji, pritrjujejo jim tudi italijanski ter otoški, je odkupna klavzula za Tima Wernerja točno 60 milijonov evrov, a ta velja le do konca aprila. "Po tem roku se bodo karte na novo premešale in tudi odkupna klavzula napadalca Leipziga bo drugačna. Vsekakor višja," sporoča nemški Bild, ki opozarja, da je Timo Werner med najbolj vročimi napadalci na stari celini ta hip. "Werner je v Ligi prvakov vse skupaj sedemkrat zatresel mrežo, letos se je v elitnem evropskem klubskem tekmovanju že štirikrat vpisal med strelce. Zadel je tudi na tekmi osmine finala proti Tottenhamu, ko je Leipzigu prvič v zgodovini uspel preboj v četrtfinale," se "spominja" Bild in sporoča, da je Werner zelo uspešen tudi v domačem prvenstvu. "V Bundesligi prvenstvu je z dvajsetimi zadetki na drugem mestu, na prvem kraljuje Robert Lewandowski. Brez dvoma gre za odličnega napadalca, ki ga v tem trenutku še najbolj snubijo nekateri klubi z Apeninskega polotoka." Bild poudarja, da je ta 24-letni napadalec vse skupaj v sezoni zabil 27 golov na 36 tekmah in dodal še trinajst asistenc. "Liverpool, Manchester United na Otoku, Milan in Inter v Italiji ter celo Real v Španiji so najbolj zagrizeni snubci. Barca ga ima sicer nekje tudi zapisanega, toda Katalonci so v tem trenutku najbolj ogreti za Lautara Martineza, sicer člana Interja. Zdi se, da je v tem trenutku v prednosti celo Milan, ki ne računa več na Zlatana Ibrahimovića in potrebuje vrhunskega napadalca. Plan B za rdeče-črne pa je napadalec Napolija Arkadiusz Milik." 

 

 

Leipzig se je po zmagoslavju nad Tottenhamom zanesljivo uvrstil v četrtfinale Lige prvakov.
Leipzig se je po zmagoslavju nad Tottenhamom zanesljivo uvrstil v četrtfinale Lige prvakov. FOTO: AP

Da povsem mimo Bayerna Timo Werner ne bo (od)šel, pa trdi Gazzetta Dello Sport. "Poskušal bo, čeprav z napadalci v ekipi nima težav. A vodstvo Bayerna se težko sprijazni, da tako vroč napadalec, kot je Werner, ne razmišlja o Bayernu. V tem trenutku se zdi, da je igralčeva največja želja otoški Liverpool. To je večkrat poudaril," sporoča nemški Bild, ki še omenja, da bi Timo Werner zelo rad sodeloval s trenerjem Jürgenom Kloppom. "Nekaj pa je jasno, drugi strelec Bundeslige nima težav s ponudbami."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.