Liga prvakov

Neuer pred tekmo v Parizu: Mir v glavah in ogenj v srcih

München, 12. 04. 2021 11.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Münchenski Bayern v Pariz prihaja z rezultatskim zaostankom iz prve četrtfinalne tekme Lige prvakov (prenos na Kanalu A in VOYO v torek ob 20.30). PSG je slavil v Münchnu (2:3), a Bavarci so ne glede na poraz prepričani v uspeh. Vratar Manuel Neuer je prepričan, da bo tekmec imel težave, če jih bodo spravili pod pritisk ob napadalnem nogometu.

Več videovsebin
  • Trening nogometašev PSG pred povratno tekmo četrtfinala Lige prvakov
    01:14
    Trening nogometašev PSG pred povratno tekmo četrtfinala Lige prvakov
  • Vrhunci tekme Bayern - PSG (2:3)
    08:55
    Vrhunci tekme Bayern - PSG (2:3)
Statistika tekme Bayern - PSG
Statistika tekme Bayern - PSG FOTO: Sofascore.com

V Münchnu je Paris Saint-Germain v težkih vremenskih pogojih naredil velik korak k uvrstitvi v polfinale. Parižani so zmagali na gostovanju s 3:2, v glavnem po zaslugi Kyliana Mbappeja, ki je dosegel dva gola in s svojo hitrostjo povzročal težave tekmecu. Bayern je sicer prevladoval v igri, kar je pokazala tudi statistika, imel je precej več priložnosti in tudi terensko premoč. 

A to je bilo precej premalo, zato morajo aktualni šampioni Lige prvakov v Parizu predvsem izboljšati učinkovitost, ob dejstvu, da bo še vedno manjkal prvi adut za doseganje golov Robert Lewandowski. Poljak je sicer danes že opravil prvi lažji tekaški trening, so sporočili iz kluba, a bo seveda svoje kolege na povratni tekmi spremljal le s tribune.

Bayern tudi ni navdušil na zadnji tekmi Bundeslige, saj so na domačem igrišču odnesli le točko ob gostovanju Uniona iz Berlina. Gostitelji so sicer povedli v drugem polčasu, a so gostje iz Berlina izenačili v zaključku tekme. Tudi tokrat so manjkali goli, kar je očitno kar precejšnja težava moštva v zadnjem obdobju. Vseeno v bavarskem taboru samozavesti ne manjka. 

V uspeh je prepričan tudi vratar Manuel Neuer, ki verjetno tudi ni bil preveč zadovoljen po prvi tekmi, saj je iz petih strelov dobil tri gole. "Ostati moramo mirni v naših glavah, a imeti ogenj v naših srcih. K tekmi želimo pristopiti na pravi način, z motivacijo, pravo mero odločnosti in stabilnostjo, ki jo potrebujemo proti tako hitrim igralcem, kot jih imajo. Moramo ostati mirni, igrati napadalen nogomet in jih spraviti pod pritisk. Imajo težave v obrambi. Če bomo ustvarili toliko priložnosti, kot smo jih v Münchnu, nam bo uspelo," je dejal številka 1 med vratnicama za uradno spletno stran Bundeslige.

Manuel Neuer
Manuel Neuer FOTO: AP

Kot kaže, vseeno precej pogrešajo poljskega napadalca, prvega strelca. Na tekmi s Parižani je bilo razmerje v strelih v okvir gola 12:5, v posesti žoge pa je bila prednost tudi velika, Bayern jo je imel v posesti kar 63 odstotkov časa. "Veliko stvari, ki smo jih opravili na prvi tekmi, bomo morali ponoviti, nekaj stvari pa se bomo morali lotiti povsem drugače. Moramo biti bolj natančni, tako v obrambi kot v napadu. Pristop je bil dober, vendar v zaključku napadov nismo bili dovolj natančni in naredili smo preveč napak na obeh straneh igrišča. Moramo biti osredotočeni in biti boljši. Predvsem moramo narediti velik napredek pri izkoristku priložnosti in potem bomo imeli realne možnosti, sicer bomo v težki situaciji," je dejal izkušeni napadalec Thomas Müller, strelec enega gola za Bayern na prvi četrtfinalni tekmi.

Tudi šampionski trener Bayerna Hansi Flick pred odločilno tekmo na Parku Princev pravi: "Čaka nas še ena tekma in dali bomo vse. Naš cilj je še vedno, da se uvrstimo v polfinale. Računamo, da si bomo spet ustvarili toliko priložnosti in jih tokrat izkoristili."

Povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov na Kanalu A in VOYO.
Povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov na Kanalu A in VOYO. FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
13. 04. 2021 08.43
Danes je dan resnice. SI ALI NISI. Ampak jaz mislim, DA BAYERN JE! Seveda bo tekma težka, za oba, ampak jaz verjamem v ekipo in napredovanje v polfinale. Upanje umira zadnje. MIA SAN MIA.
Mother Russia
12. 04. 2021 18.10
+2
Na koncu vedno zmagajo Nemci, pa to....
dejvid04
12. 04. 2021 17.23
+1
Če bo psg ostal brez vratarja navasa jim bo res tezko
drimtim
12. 04. 2021 17.52
+2
Tud brez trenerja bo ostal ker ne bo nobenega pokala.
motorist_mb
12. 04. 2021 13.57
+2
ehjaehja
12. 04. 2021 13.36
-6
Povratna tekma bo identična kot prva.Bayern bo napadal Psg pa z smrtonosnimi proti napadi ogrožal vratarja. Zato mislim da Bayern ne bo šel naprej. Vsekakor nas pa čaka poslastica:)
delbond
12. 04. 2021 12.48
-2
vsi, ki radi gledamo dober nogomet si želimo polfinale City vs Bayern, ampak če bi PSG ven vrgel Nemce ne bi bilo nič narobe, saj si Realovi navijači želimo, da nihče ne obrani naslova v LP
PinkoPilinko
12. 04. 2021 17.03
-1
Dooo
12. 04. 2021 17.35
+1
V sodobni LP od leta 1991 ga ni še nihče ga je la Bayern v stari izvedbi pred njim la Real Benfica Ajax!!!
PinkoPilinko
12. 04. 2021 17.38
Dany75
12. 04. 2021 12.10
+6
Bayern ne more zapravit se enkrat toliko priloznosti kot na prvi tekmi...mislim da se ni vse odloceno..ce bodo nemci imeli svoj dan in hitro zadeli, se parizanom ne pise nic dobrega....