Liga prvakov

NYT: Finala Lige prvakov ne bo gostil Istanbul

Istanbul, New York, 29. 05. 2020 19.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po poročanju ameriškega časnika The New York Times letošnjega finala nogometne Lige prvakov zaradi pandemije novega koronavirusa ne bo gostilo turško velemesto Istanbul, temveč bo Evropska nogometna zveza finale preselila na drugo lokacijo. Med kandidati se omenja tudi Lizbona.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin (na fotografiji) se je v petek mudil v Ljubljani, kjer si je ogledal razstavo fotografij ob stoletnici Nogometne zveze Slovenije.
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin (na fotografiji) se je v petek mudil v Ljubljani, kjer si je ogledal razstavo fotografij ob stoletnici Nogometne zveze Slovenije. FOTO: Damjan Žibert

Evropska nogometna zveza (Uefa) teh navedb "ni potrdila in ne zanikala". Predstavnik za stike z javnostjo pri Uefi je na vprašanje časnika The New York Times dejal, da preučujejo več možnosti in da odločitev še ni bila sprejeta. Delovna skupina Uefe je s predstavniki državnih tekmovanj in klubov razpravljala o datumih in načinu, kako končati aktualno sezono Lige prvakov, ki je ohromljena zaradi pandemije novega koronavirusa. Evropska federacija bo po napovedih dokončno odločitev sprejela po izvršni seji Uefe, ki bo predvidoma 17. junija, pogovori Uefe z uradniki v Istanbulu pa naj bi bili končani prihodnji teden, najava časnik.

Španski mediji so špekulirali o Lizboni kot možnem novem prizorišču, kjer bi tekmovanje izpeljali pred praznimi tribunami, je v petek poročala nemška tiskovna agencija dpa. Lizbona je sicer bila skupaj z Istanbulom v ožjem izboru za prizorišče finala elitnega klubskega tekmovanja v sezoni 2019/20. Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je 23. maja v pogovoru za ljubljanski Dnevnik potrdil, da bo o organizaciji Lige prvakov v avgustu odločal izvršni odbor Uefe, katerega zasedanje so prestavili na 17. junij, saj morajo do takrat zaključiti dogovore z vsemi gostitelji evropskega prvenstva 2021.

'Ligo prvakov bomo na vsak način izpeljali v avgustu'
"S tremi mesti se še pogajamo in rešujemo nekatera pravna vprašanja. Če ne bomo našli skupnega jezika, bomo evropsko prvenstvo organizirali v devetih ali desetih evropskih mestih. Ligo prvakov bomo na vsak način izpeljali v avgustu, v igri pa je več možnosti. Ostale so nam še štiri tekme v osmini finala, potem pa so možni različni scenariji. Morda bo v četrtfinalu in polfinalu samo po ena tekma, možna je tudi organizacija zaključnega turnirja. Z igranjem na nevtralnem igrišču bi klubom zagotovili popolno izolacijo," je povedal Čeferin.

Delovna skupina, ki jo sestavljajo Uefa, Združenje evropskih klubov (ECA) in Združenje evropskih lig (EL), naj bi sprejela odločitev, da se bo prekinjena nogometna Liga prvakov nadaljevala 8. avgusta. V četrtfinalu naj bi igrali po formatu ene tekme, nato bi izpeljali še zaključni turnir najboljših štirih. Liga se mora nadaljevati s povratnimi tekmami osmine finala, po katerih bo znano, kdo se bo v četrtfinalu pridružil Atalanti Josipa Iličića, Leipzigu Kevina Kampla, Atleticu Madridu Jana Oblaka in Paris Saint-Germainu, ki so si napredovanje že zagotovili. Še dva dni prej se naj bi začela Liga Evropa, imela pa naj bi enak format tekem kot Liga prvakov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
30. 05. 2020 16.49
-1
finale bi moralo biti na stadionu real madrida....nenazadnje je real madrid ocka tega tekmovanja...
jodr
30. 05. 2020 09.45
-1
Čeferin, zakaj kompliciraš? Že julija bodo gledalci na tekmah v državnih prvenstvih najmočnejših lig. Lahko pa finale odigrate v Grosuplju.
Sisli288
30. 05. 2020 13.13
+3
v letošnji sezoni ne bo v nobeni od večjih lig gledalcev
Neprideprav
29. 05. 2020 21.50
+5
če že more bit pred praznimi tribunami......b lah u stožicah....