Liga prvakov

Neymar: Rad imam velike tekme. Komaj čakam na rdeče vrage

Pariz, 25. 12. 2018 19.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav v nogometni Ligi prvakov trenutno vlada zatišje, se mnogi že ozirajo proti osmini finala. V enem izmed najbolj zanimivih obračunov se bosta spopadla PSG in Manchester United. Takoj po žrebu so vlogo favoritov prevzeli Parižani, a rdeči vragi so medtem zamenjali trenerja in bodo zaradi tega še zahtevnejši tekmec. To je jasno tudi prvemu zvezdniku francoskih prvakov Neymarju.

Marco Verratti in Neymar
Marco Verratti in Neymar FOTO: AP
Paris Saint-Germain tudi z večstomilijonskimi vložki arabskih lastnikov še naprej lovi vidnejši uspeh v Ligi prvakov. Odkar so katarski poslovneži klub prevzeli leta 2011, se namreč Parižani še niso prebili dlje od četrtfinala. Tudi v tej sezoni jih že v osmini finala čaka vse prej kot lahek tekmec. "Zadovoljen sem z žrebom. Čakata nas dve izjemni tekmi med dvema odličnima moštvoma. Zavedamo se kakovosti Manchester Uniteda. Vemo, da imajo igralce z zmagovito miselnostjo," je povedal NeymarPSG je v minuli sezoni v osmini finala Lige prvakov klonil proti poznejšemu prvaku Realu. Tudi Madridčani lani, kot letos United, ob koncu leta niso delovali prepričljivo. Pravo formo so našli prav proti Parižanom. Podobnega razpleta si želijo tudi rdeči vragi, ki po odhodu Joseja Mourinha lažje dihajo. Zdaj upajo, da jih bo ob pomoči nasvetov Sira Alexa Fergusona, na zmagovita pota vrnil junak finala iz leta 1999 Ole Gunnar Solskjaer. "Z novim trenerjem se je spremenila nogometna filozofija. Trenutno doživljajo spremembe, a zavedamo se njihove kakovosti," med drugim pravi brazilski superzvezdnik.

Neymar
Neymar FOTO: AP

Letošnja sezona Lige prvakov bi lahko bila zadnja, v kateri bodo navijači PSG-ja videli skupaj igrati Neymarja in Kyliana Mbappeja. Francoski časnik Mediapart namreč poroča, da bodo morali francoski prvaki, če želijo ostati znotraj okvirjev Uefinega finančnega fair playa, privarčevati kar 170 milijonov evrov, sicer jim grozi celo izključitev iz Lige prvakov. Zato bodo morda Parižani po koncu sezone primorani prodati enega izmed obeh superzvezdnikov ...

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
26. 12. 2018 09.15
+8
Normalno, da ima rad velike tekme , kaj ni on super zvezdnik. Če bi si to želel nekdo iz slovenske lige , potem bi bila to velika želja.
Kollerik
26. 12. 2018 12.01
+1
"neki" Oblak si je.... in sedaj je naboljši med najbolšimi...