Liga prvakov

Neymarjev oče in legendarni Cantona na robu pretepa v Parizu

Pariz, 09. 03. 2019 10.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ob izpadu Paris Saint-Germaina v osmini finala Lige prvakov proti Manchester Unitedu so si Parižane privoščili v večjem delu Francije, še posebej glasno pa so neuspeh ekipe iz metropole, kot vedno, proslavili v Marseillu. Zadržati se ni mogel niti rojeni Marseillčan Eric Cantona, legenda Manchester Uniteda, ki bi se skoraj stepel z očetom zvezdnika PSG Neymarja jr.

Neymar jr. z očetom Neymarjem starejšim na eni od prejšnjih tekem PSG
Neymar jr. z očetom Neymarjem starejšim na eni od prejšnjih tekem PSG FOTO: AP

Dramatičen zaključek povratne tekme osmine finala Lige prvakov v Parizu med domačim Paris Saint-Germainom in Manchester Unitedom je poskrbel za številne anekdote. Poročali smo že o tem, da naj bi poškodovani napadalec PSG Neymar jr. poskušal prodreti vse do slačilnic s slovenskimi sodniki, a so ga še pravočasno ustavili, živce je v drobovju stadiona Parc des Princes bojda povsem izgubil tudi predsednik Naser Al-Kelaifi, a to ni nič v primerjavi s prerekanjem med Neymarjem starejšim in legendo Manchester Uniteda Ericom Cantonajem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Cantona je imel kar dvojni razlog za veselje, saj je kot rojeni Marseillčan seveda zapriseženi nasprotnik Parižanov, kot legenda "rdečih vragov" pa tudi velik navijač ekipe trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja. Po odločilni enajstmetrovki, ki jo je v zaključku tekme izvedel Marcus Rashford, se je slavju na tribunah pridružil tudi nekdanji kapetan Uniteda in branilec Marseilla Patrice Evra, reči pa so nadzoru ušle, ko se je Cantona želel pomeriti z očetom Neymarja jr., Neymarjem starejšim.

Varnostna služba na preizkušnji
Posredovati so morali po poročanju radia RMC tudi pripadniki varnostne službe na Parku princev, Cantona naj bi vse skupaj začel z izzivanjem Neymarjevega očeta in še nekaterih Brazilcev, ki so ga spremljali ob odhajanju s stadiona. Besede naj bi iz sekunde v sekundo postajale ostrejše in po informacijah francoskih kolegov sta v bran rojaku stopila brat brazilskega branilca PSG Marquinhosa in prijatelji Daniela Alvesa, ki je prav tako član zadnje vrste Parižanov. 

Potem ko je Cantona "opravil" z Južnoameričani, je prišel pozdravit ekipo Uniteda v njihovo slačilnico in v hipu je nastala viralna fotografija s trenerjem Solskjaerjem in legendarnim Sirom Alexom Fergusonom (zgoraj), ki je bil v Parizu prav tako priča zgodovinskemu podvigu "svojega" kluba.

Cantona se je Neymarja jr. ostro lotil že med lanskim svetovnim prvenstvom:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Hud spopad nekdanjih soigralcev
Evra se je medtem zapletel v ostro izmenjavo besed z nekdanjim soigralcem in članom Paris Saint-Germaina Jeromom Rothenom, ki ga je kritiziral zaradi pretiranega proslavljanja pariškega neuspeha na tekmi z Unitedom. Evra, nekdanji kapetan "vragov" in tudi član Marseilla, je s suspendiranim zvezdnikom Uniteda Paul Pogbajem glasno slavil po odločilni enajstmetrovki Rashforda, Rothen pa je menil, da je s tem pokazal pomanjkanje spoštovanja.

"Povedali so mi, da je Jerome izrekel nekaj umazanih reči o meni. Temu nisem verjel, nato pa so mi pokazali videoposnetek. Tvoja nagrada bo, da te bom oklofutal, ko te naslednjič vidim," je Rothenu prek spleta odgovoril že večkrat kontroverzni Evra, ki je nazadnje branil barve West Ham Uniteda in je trenutno brez kluba. 

'Pazi se!'
"To niso prazne grožnje. Veš, da se bova sčasoma srečala. Vedno si bil slan ku**c. Spomnim se, ko so ti dali v L'Equipu oceno pet, drugi najini soigralci pa so dobili sedem, ker pa si imel takšno paranojo pred ocenami, si poklical novinarja in ga vprašal: 'Zakaj mi nisi dal sedmice?' Pos**nec! Nehaj govoriti sr**je, nehaj lagati. Pazi se, saj si bova sčasoma prečkala poti. Prepričan sem, da bova," je nekdanjemu soigralcu iz Monaca, skupaj sta igrala tudi v finalu Lige prvakov, še zabrusil Evra.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Vso tekmo je bil tam nek tip, ki je bil zelo lepo oblečen, sedel je za mano in Paulom (Pogbajem) in se drl 'Ici c'est Paris' (tu je Pariz, op. a.). Ves čas je gledal vame. Ničesar nisem rekel, dokler se ni tekma končala, nato sem posnel videoposnetek, na katerem sva s Paulom kričala 'Ici c'est Manchester' kot maščevanje. Francoski mediji mislijo, da sem državni sovražnik, ker navijam proti PSG. Protesti rumenih jopičev? Moja krivda. Izpad PSG? Moja krivda. Francoski mediji so preveč osredotočeni na moje proslavljanje, a ni mi mar."

Rothenove besede, ki so nekdanjega reprezentanta tako ujezile, pa so se glasile: "Pojdi slavit v Unitedovo slačilnico. Spoštuj ljudi na stadionu, ne skači od veselja in spoštuj ljudi, ki plačajo, da lahko pridejo na takšne tekme. Jeb**o prekleto, tega ne moreš storiti."

TEKMA

OCENE

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
09. 03. 2019 20.11
+10
King Cantona zmaga Haaaaaaahahahhaha. Neymarjev fotr pa naj malo pazi, če si še ni ogledal posnetka kung fu Cantona.
cripstoned
09. 03. 2019 15.24
-20
v casih ko je cantona igral nogomet razni neymarji in messiji ne bi prisli do izraza ker bi bili vec na tleh kot pa bi igrali...v modernem nogometu je zadeva povsem drugacna...nogometasi so postali premehki in simulirajo ob vsakem dotiku...takrat bi ravno zaradi simuliranja fasali par komadov po nogah da jim ne bi vec niti na misel padlo simuliranje....no zraven lahko pristejemo se medije ki grobe igralce oznacijo kot morilce...slepci pa nasedejo...in tukaj jih je veliko....se posebej tisti ki se imajo za navijace barce v bistvu so pa samo hejteri real madrida....hahahaah
resnicaosvobaja
09. 03. 2019 17.32
+16
V časih ko je igral Cantona tudi razni Cripsiji in Zapirači ne bi mogli podati komentarjev brez batin
tekač
09. 03. 2019 15.16
-3
MU je vse povedal na igrišču. Angleži nebi smeli biti prostaki in morali bi ostati gentelmani. Škoda za tako poceni zapravljen ugled obeh klubov....
LightningBolt
09. 03. 2019 14.29
+3
Definbahija
09. 03. 2019 13.55
+20
Eden redkih Francozov ki so bili spoštovani v Angliji. Si ne predstavljam, da se bi legendarna sedmica in ''great actor'', kot ga imenuje Cantona, srečala na igrišču- piši mašo v čast Neymarja če bi preživel.
Iniesta
09. 03. 2019 13.31
+2
Skomina je kriv ...
HEMERA
09. 03. 2019 20.19
-12
Skomina nima pojma o sojenju. Primeren je hvečjemu za 3 slovensko ligo. Če ne bi bilo Čeferina ne bi nikoli sodil v ligi prvakov. Njegov klub je izpadel, zato se je znesel nad Francozi. Tak človek ne bi smel sodit lige prvakov, saj je sam povedal da mu je Real najboljši klub. Seveda bo sodil v škodo vseh, ki lahko kdaj porazijo Real. To je tipična slovenska korupcija. Naveza Čeferin in Skomina
janezpodre
09. 03. 2019 21.15
+8
dej no mir kekec, Real lohka nabije Aluminij
kaslc 1
09. 03. 2019 12.33
+16
jokice ponetane
janezpodre
09. 03. 2019 12.28
+25
Lep angleški paradoks je, da je bil Kantona, kot predstavnik osovraženih žabarjev, svojčas bolj popularen kot kraljica.
Bol?ev Pepe
09. 03. 2019 12.06
+17
Filip Flisar ni edini...