Liga prvakov

Karabag v minimalni prednosti pred povratnim obračunom v Bakuju

Ljubljana, 11. 07. 2018 19.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši ljubljanske Olimpije so kljub zelo spodobni igri skozi večji del prve tekme 1. kroga kvalifikacij za elitno Ligo prvakov v Stožicah morali priznati premoč favoriziranemu Karabagu, ki je po zadetku Guerrierja v 78. minuti slavil minimalno zmago 1:0. Čez teden dni na povratnem obračunu v Bakuju aktualnega slovenskega prvaka tako čaka zelo zahtevna naloga, če bo želel pripraviti veliko presenečenje in se uvrstiti v 2. krog omenjenega tekmovanja.

Ljubljančani so v novo klubsko sezono krenili z nekoliko spremenjeno zasedbo in novim glavnim trenerjem Ilijo Stolico, ki je že na uvodni evropski preizkušnji proti favoriziranemu azerbajdžanskemu Karabagu nakazal, kako naj bi njegova zasedba igrala v prihodnje.

Issah Abass je vnovič poskrbel za veliko neumnost in bil posledično 'nagrajen' z nepotrebnim rdečim kartonom.
Issah Abass je vnovič poskrbel za veliko neumnost in bil posledično 'nagrajen' z nepotrebnim rdečim kartonom. FOTO: Aljoša Kravanja
Čeprav se je zdelo, da bosta v ožji obrambi zaigrala izkušena osrednja branilca Branko Ilić in Aris Zarifović, je zaradi poškodbe prvega mladi srbski strokovnjak priložnost za igro ponudil novincu Marku Gajiću. Na bočnih položajih sta začela Kamerunec Macky Bagnack na desni oziroma Dino Štiglec na levi strani. V zvezni vrsti od konca minule šampionske sezone ni več dvojca Dario Čanađija - Ricardo Alves, ob Roku Kronavetru so zaigrali še Marko Putinčanin, Stefan Savić, Tomislav Tomić in Danijel Avramovski, medtem ko je v konici napada zaigral Issah Abass.

Najlepšo priložnost zapravil Abass
Gostje so v Ljubljano pripotovali z jasno željo po napredovanju v drugi kvalifikacijski krog, isti cilj so si zastavili tudi aktualni slovenski državni prvaki, ki so v dvoboj z azerbajdžanskim predstavnikom krenili odločno in pogumno, z agresivnim pokrivanjem visoko na tekmečevi polovici. Po začetnem otipavanju so prvi na srečanju zapretili aktualni slovenski prvaki prek novinca v zvezni vrsti Marka Putinčanina, ki je z roba kazenskega prostora sprožil močan strel, a je gostujoči čuvaj mreže Vagner odlično posredoval. Še lepšo priložnost so zeleno-beli zamudili v 28. minuti, ko je po lepi globinski podaji s peto Roka Kronavetra z roba kazenskega prostora ustrelil Issah Abass, ki pa je meril prek azerbajdžanskih vrat. Do konca prvega dela igre si nasprotnika nista pripravila nobene omembe vredne priložnosti in ostalo je pri začetnem izidu 0:0.

Ljubljančani so se zgledno borili, gostje iz Bakuja pa izkoristili edino pravo priložnost na tekmi za minimalno zmago pred povratnim srečanjem čez teden dni.
Ljubljančani so se zgledno borili, gostje iz Bakuja pa izkoristili edino pravo priložnost na tekmi za minimalno zmago pred povratnim srečanjem čez teden dni. FOTO: Aljoša Kravanja

Guerrier odločil zmagovalca v 78. minuti
V nadaljevanju so podobno kot na začetku srečanja bolje krenili ljubljanski nogometaši, ki si konkretnejših priložnosti za dosego zadetka niso uspeli pripraviti. Stolica je imel jasno idejo, kako ogroziti gostujoča vrata, a z osamljenim Abassom v konici napada ni bilo pravega učinka. V 78. minuti pa je prišel odločilni trenutek dvoboja v Stožicah. Quintana je odlično izvedel kot z desne strani, Wilde-Donald Guerrier pa se je najbolje znašel v kazenskem prostoru za vodstvo gostov 1:0. Ljubljančani so skušali odgovoriti preko Kronavetra v 82. minuti, a je izkušeni Mariborčan v zelenem dresu streljal čez gol. V 85. minuti si je Issah Abass privoščil neverjetno neumnost, zaradi česar je prejel rdeči karton, toda tudi gostje so v 91. minuti ostali brez Garajeva, saj je prejel drugi rumeni karton.

Na povratni obračun v Baku Ljubljančani tako potujejo z minimalnim, a dosegljivim zaostankom.     

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 1. krog, prva tekma, izid:
Olimpija - Karabag 0:1 (0:0)
Guerrier 78.

Olimpija: Ivačič, Bagnack, Gajić, Kronaveter (od 81. Brkić), Issah, Zarifović, Štiglec, Putinčanin, Savić (od 71. Črnic), Tomić, Avramovski (od 88. Boateng).

Qarabag: Vagner, Garajev, Medvedev, Michel, Madatov, Zoubir (od 90. Sadigov), Ozobić (od 63. Quintana), Rzezniczak, Husejnov, Guerrier, Dinijev (od 46. Slavčev).

Rumeni kartoni: Putinčanin; Garajev, Husejnov.
Rdeča kartona: Issah (86.); Garajev (90.).

 

 

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

94'

Konec tekme v Stožicah: minimalna prednost Karabaga pred povratnim obračunom v Bakuju

Odločilni trenutek na srečanju je prišel v 78. minuti, ko je z zadetkom minimalno zmago gostom prinesel Guerrier.

91'

Rdeči karton za Garajeva!

Po prekršku nad Kingsleyem Boatengom in prejetem drugem rumenem kartonu je zelenico v Stožicah zaradi posledičnega rdečega kartona predčasno moral zapustiti gostujoči igralec Garajev.

85'

Rdeči karton za Issaha Abassa!

Po prekršku nad Issahom Abassom na sredini igrišča je slednji po sodnikovem pisku s komolcem po obrazu udaril strelca gostujočega zadetka Guerrierja, zaradi česar je prejel neposredni rdeči karton.

78'

Guerrier zadel za vodstvo Karabaga z 1:0

Nič ni kazalo na to, da bi lahko gostje iz Bakuja povedli, a prav to se je zgodilo v 78. minuti, ko je zmedo v ljubljanskem kazenskem prostoru kaznoval Guerrier.

64'

Taktičen boj brez pravih priložnosti

Po tem, ko so zmaji v 28. minuti prvega polčasa zapravili najlepšo priložnost v dozdajšnjem delu tekme, ko je bil pri zaključnem strelu nenatančen Abass, v nadaljevanju spremljamo taktičen boj na sredini igrišča brez izrazitih priložnosti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (177)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bullschevik
12. 07. 2018 17.17
-2
A zdej Zdovc že fuzbal trenira.
Martina Holesek
12. 07. 2018 12.03
+4
Olimpija, še dolgo ne bo Mariboru , do kolen segala, ker denar ne naredi moštvain kupljeni igralci se ne bodo borili s srcem, ampak jim bo samo do tega kolko bodo pokasirali.Maribor pa že dolgo vlaga v domače igralve to se pa pozna tudi na igrišču.Čeprav ja njihova gonilna sila trenutno Tavares so pa drugi složni z njim, tako da mislim, da tudi Maribor še nadaljuje svojo zgodbo.
aki10
12. 07. 2018 12.39
-1
KranskyJanez
12. 07. 2018 10.17
+6
ni glih neki ta s.rpska olimpija
Ve?ni optimist
12. 07. 2018 09.34
+3
Še dobro, da je bila tekma ANG - CRO, da so popolnoma zasenčili in omilili ubogo olimpijo. POP TV je dal ta članek, v ozadje, ... še dobro
aristotel
12. 07. 2018 09.23
+23
Kot sem predvidel pred tekmo Olimpija nima možnosti zakaj,ekipa se gradi na dolgi rok ne pa da se sestavi vsako sezono na novo potreben je čas,potrpljenje,kemija,uigranost..dokler se bodo igralci samo preprodajali ne bo uspeha a to ni cilj vodstva Olimpije,njihov cilj je preprodaja..žal! Maribor dela tako kot se mora delati pametno da daljši rok ki edini lahko prinese uspehe in.
IzbrisanIZportala
12. 07. 2018 09.39
+11
IzbrisanIZportala
12. 07. 2018 09.19
+7
Imam en predlog za AKI10 in SNORKI123, ...... dajta te vajino dolgo napisano butasto besedilo skopirat na pošto od Mande - garantirano začne OLIMP bolje igrati že naslednjo tekmo !!! muahahahahaha ... otroci, pojdite spat !!!
SAKITUMI
12. 07. 2018 09.15
+21
NOVI DRESI PA TO..... POLNE TRIBUNE, "ZVESTOBA" NAVIJAČEV....RES PRVAKI NA NIVOJU... V PRIHODNJE BI BILO FAJN, DA NOVINARJI NE PIŠETE V TAKIH SUPERLATIVIH, DOKLER SE NE POKAŽE NA TERENU KAJ ZA POHVALIT.....
tron3
12. 07. 2018 09.08
+9
V Bakuju dobijo ta zelen petardo.
zabuko
12. 07. 2018 12.47
-2
Ne vem po čem to sklepaš, kaj je Karabag kaj pokazal? Srečno so dali gol, to je pa tudi vse.
Franc Petrovi? 1
12. 07. 2018 08.56
+17
Ja,kaj še ta nesramni Abass dela v Ljubljani,samo sramoto,tako se ne igra in obnaša za zeleni dres,pa čeprav sem navijač vijoličastih,nagnat ga med svoje rojake.
snorki123
12. 07. 2018 08.54
-9
Takole bom rekel. Absolutno si nismo zaslužili zgubiti. Bili smo dobri. Imeli smo šanse. Karbag si res ni ustvaril niti pol priložnosti, kaj šele res kakšno konkretni priložnost. Smo pa preveč igrali po zraku. In podajali nazaja. Zakaj? Tako, kot je rekel aki, preveč smo jih spoštovali in šli bojezljivo v tekmo. Moram reči, da so me okrepitve pozitivno presenetile. Bagnack je dober, čeprav je naredil par napak. Gajić in Putinćanin tudi. Avramovski je...tip je šel na posojo v Vojvodino in ni tam nič igral. In potem pride nazaj in igra v prvi postavi. Kaj? Vzdušje je bilo dobro, ampak ko je Stolica menjal so bili žvižgi kar glasni. Saj...upravičeno. Pozne menjave, in Krono da iz igre ki je bil zelo razpoložen. Issah bi moram v prvem polčasu tisto zadeti ampak ni, ker je Issah. Še bolje, da ga ne bo v Bakuju. Bo Haris dokazal, da je boljši napadalec kot Issah. In še vedno verjamem, da lahko gremo naprej.
IzbrisanIZportala
12. 07. 2018 09.11
+4
Spet neko sranje ... kot prvo, Karabag je sem prišel - kot gost, v prvi vrsti NE IZGUBITI - in dobil je več kot je sprva želel. Dol bo OLIMP vesela da jih dobi manj kot 5, ... a ti upaš na nadaljnno uvrstitev. Dej polij se s kropom !!!
snorki123
12. 07. 2018 09.31
-1
Pojdi ven se malo nadihat. Napet si. Zelo.
aki10
12. 07. 2018 08.42
-2
90% folka, ki pluva in se smeje Olimpiji zarad poraza sinoči tekme sploh gledal ni. Tko da se s takimi komentarji niti 1% ne obremenjujem.. Olimpija je včeraj bila vsaj enakovreden nasprotnik proti eni zelo dobro uigrani ekipi, ki zadnja 4 leta zapored vedno igra skupinski del ali EL ali LP in ki je lani 2x remizirala z Atleticom! Ste mislili, da igramo z nekimi amaterji? Ta Qarabag ma proračuna kot OLI in MB skupaj, pa smo se boril. Pozna se neuigranost in to je to. Preveč smo s spoštovanjem do nasprotnika šli v tekmo, nismo si upal napadt konkretno. Vsakič ko smo mal bol konkretneje pogledal proti golu smo si ustvarili neko (pol)priložnost. Se pravi, da se da, sam mal več poguma in uigranosti je potrebno. Stolici pa zamerim, da je iz igre povlekel Savića in Krono, ki sta bila med vidnejšemi, držal pa je Avramovskega (sploh ne vem kva ta dela v klubu) in Putinčanina, ki so mu na koncu pošle moči in je delal napake. Po mojem mnenju bi moral namest Avramovskega v igro poslati Črnica in namest Putinčanina not Brkića. Pa bi tako v sredini Krona in Brkić lahk kaj sčarala, gor bi mel pa 3 hitre igralce. Pol pa še Abass... brez besed. Ni čudn, da ga noben klub noče, če je tamal enostavno omejen.. Gol smo pa itak dobil tko kot ga sam mi lahk v Evropi.. kontrolo imaš, nasprotnik si ni pripravil ene same šanse in pol slučajno pride njihov do žoge, jo slabo udari in gre 3 igralcem med nogami.. skotali se v gol.. pač tragikomedija... V Bakuju bo potrebno narest dobro rošado v ekipi, sploh upam, da Avramovskega ne vidm več v prvi, moral pa bo igrat ali z Vombergarjem ali s Kaludjerovićem, ker nas je Abass pojačal s tem kartonom. Na glavo pa kar bo... PS: dobra stvar je ta, da v primeru poraza gremo igrat EL :D LP
Optimisty
12. 07. 2018 08.46
+2
Se strinjam. Včeraj sem bil zelo zadovoljen z igro naših edino s trenerjem in njegovimi menjavami ki so nas pokopale..avramovski ven in abas isto.. Igramo spet z enim napadalcem in to je brez veze...
snorki123
12. 07. 2018 08.47
+1
Aki Kaludjerović in Vombergar nista registrirana za Ligo Prvakov, tako da imamo samo Harisa Kadrića kot pravega strikerja. Issah je...nevem. On ni zmožen igrat v Evropi. Žal. Ne more. Se pa strinjam z napisanim 100%.
IzbrisanIZportala
12. 07. 2018 08.53
+14
Dej ne nabiji .... kaj ste tako UTOPIČNO OPTIMISTIČNI - če je nekaj gnilo je gnilo - ne more bit drugače !!! - dejte to 1x za vselej razumet !!! Olimpija ni klub z neko konstanco igranja, Olimp je klub - PRALNICA DENARJA in delanja norca iz navjačev - Olimp ni MB, kjer je nogomet čast in navijači so spoštovani - dobesedno 13 igralec. Dokler ne bo Manda s svojimi kufri denarja vred spoku iz LJ - vse dotlej OLIMP ne bo nogometni klub v pravem pomenu besede.
snorki123
12. 07. 2018 08.57
-10
Tvoj avatar zgleda, kot iz leta 2004. Samo toliko, da veš. Ker pomoje, si ti otrok izjavadneva. Si ja.
IzbrisanIZportala
12. 07. 2018 09.22
+4
... ja ti že veš ... a si se sploh rodil že leta 2004 .. ???
snorki123
12. 07. 2018 09.29
-4
Presodi po mojih komentarjih. Je več kot očitno...
aki10
12. 07. 2018 10.03
-2
Snorki, Vombergar se je poškodoval in zato ni bil prijavljen. Za naslednjo tekmo bodo 100% prijavili enega od teh dveh.
snorki123
12. 07. 2018 10.19
+1
Aki ne. Ilič se je poškodoval, zato smo prijavili Bagnacka namesto njega. Imamo samo 3 tujce max lahko v ekipi, zato je Vombergar odpadel. In to zdaj velja za naslednje kvalificijske tekme. Ne moremo jih kar prijaviti kadar nam paše. Samo Kadrića imamo za naslednji teden.
Eastman
12. 07. 2018 10.35
-1
''Žal mi je predvsem Vombergarja. Dva dni pred tekmo smo ga imeli prijavljenega, a nas je poškodba Branka (kapetana Branka Ilića, op. p.) prisilila v to, da smo morali na seznam dati še enega branilca. Morali smo se tudi prilagoditi B-seznamu Uefe, saj nismo imeli dovolj vzgojenih igralcev iz našega kluba. Čakali smo Branka. Če bi bil sposoben za igro, bi bil Vombergar na seznamu,'' je pojasnil Stolica in poudaril, kako je Olimpija večji del srečanja gospodarila na igrišču nad tekmecem, ki ima večjo tradicijo in izkušnje igranja takšnih evropskih tekem.
Bullschevik
12. 07. 2018 17.26
+2
Kako bi lahko bili uigrani, dobre proda kupi pa šrot. Navijači naj odkupijo klub in furajo svojo politko kot v Angliji a kaj ko jih je le petdeset.
zabuko
12. 07. 2018 08.41
+7
Ne vem, kaj ta Stolica dela v LJ? Je prišel eksperimentirat ali kaj? V vašem članku je napisano, da je Dino Štiglec igral na levi. Ko je Olimpija imela žogo, je bil več na sredini kot na levi strani, katera je bila večino časa prazna, Dino pa kot rezervni organizator igre. Pa vsi vemo, kako je Dino spreten z žogo in kakšne podaje ima ob pritisku. Katastrofa. Nad Putinčaninom je žoga vsaj trikrat naredila prekršek, saj se je spotaknil takrat, ko sta bila z žogo popolnoma sama, Stolica pa po tem menja Kronavetra. Avramovski je bil dober za število, povsem nenevaren, na klop pa Savič. Da na sredini ni deloval dobro pa govori tudi podatek, koliko povratnih žog je dobil Ivačič, pa Tomič ni bil slab. Verjetno zaradi eksperimenta Stolice. Miškič in Kapun pa na klopi. Res ne razumem, kaj ta še dela v LJ, Biščan je profesor za njega.
rofo
12. 07. 2018 08.15
+5
Res brezveze vse skupaj,igrajo kvečjemu lahko le v slovenski ligi,namesto da bi Biščan ostal s približno istimi igralci kot je osvojil prvenstvo.Mislim da bi bila slika sinoči precej drugačna,tako pa......,pa pa.
IzbrisanIZportala
12. 07. 2018 07.29
+25
Ne razumem nekaterih - da so šele včeraj dojel in spoznali da OLIMP ni zmožna a ma ništa naredit .... to je en umetni srbski klub ki zaposljuje fudbalere v SLO da lahko dober zaslužijo, za klub kot institucijo pa se jim hebe.
marjank
12. 07. 2018 07.28
+8
Milane,Milane kdje ti je kompas?Srski novi igrači nisu ni za Ankaran!Nemamo dobrog napadača!Stolica neće dugo,nadam,se!
Nimasmisla
12. 07. 2018 07.14
+8
že videno nič novega
IzbrisanIZportala
12. 07. 2018 07.10
+8
Hahahaha OLimp , .. se vozim mim Stožic pa tko neki smrdi ..... kaj je ta Olimp gnila. Če bodo letos vsaj 4. v SNL bodo lohk veseli .... hahahahaha GD jim paa ploskajo za poraz in gnilo igro hhahahahaha, .... namest Mando nagnat in jit v slačilnico vsakega posebej zmasirat po domače .....
srbija777
12. 07. 2018 08.12
-8
A ti sefe iz cmaribora v Ljubljano v sluzbo hodit
Sashp13
11. 07. 2018 22.58
+20
Jutri menjava trenerja v stozicah, ce ne jutri pa cez teden dni ko olimpija izpade iz kvalifikacij za LP..
FCL
11. 07. 2018 22.56
+18
Ah konc je to...isto kot lani.
zajebant2
11. 07. 2018 22.53
+19
V ljubljani je najlepša tabla za maribor