Liga prvakov

Allegri Chelseaju sporoča: V Londonu si želimo zagotoviti prvo mesto v skupini

London, 22. 11. 2021 12.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
3

Nogometaši Chelseaja bodo odlično formo skušali potrditi tudi na torkovem domačem obračunu Lige prvakov, ko v London prihaja zasedba Juventusa. Slednji gre letos v Ligi prvakov odlično, na štirih tekmah ne pozna poraza, bianconeri so dobili tudi prvi medsebojni obračun z bluesi v Torinu. Prenos derbija skupine H bo na Kanalu A in VOYO ob 20.30.

Nogometaši Chelseaja so nazadnje izgubili prav proti Juventusu (29. septembra letos), trenutno pa so v neporaženem nizu že devet tekem (8 zmag, 1 remi). 

Nogometašem Juventusa – znova jih vodi prekaljeni trenerski maček Massimiliano Allegri, ki je v zadnjem desetletju skrbel za najodmevnejše dosežke Stare dame na domači in evropski sceni – v domači Serie A ne gre vse po načrtih, medtem ko je zgodba povsem drugačna v Ligi prvakov. Za zdaj se lahko bianconeri pohvalijo s stoodstotnim izkupičkom, tudi zmago nad branilci naslova, nogometaši Chelseaja. Zasedba iz Londona je vodilna ekipa prvenstva Premier League, v zadnjem času varovanci Thomasa Tuchla igrajo zelo prepričljivo, po reprezentančnem premoru so nazadnje vpisali poletno zmago pri Leicester Cityju (3:0). Tekma z Juventusom pomeni tudi neposredni boj za prvo mesto skupine H, ki ga za zdaj držijo nogometaši Stare dame. 

Morata in Allegri v pogovoru pred tekmo s Chelseajem
Morata in Allegri v pogovoru pred tekmo s Chelseajem FOTO: Uefa.com

Prav bianconeri so do sedaj edini uspeli zabiti gol v mrežo Chelseaja v aktualni sezoni Lige prvakov. Povedano drugače, na štirih tekmah skupinskega dela je Tuchlova četa prejela le en zadetek. In prav obramba je ključ do uspeha Tuchlovih varovancev. "Vse bolje in bolje razumemo – celotna ekipa, vključno z menoj – kje lahko tvegamo, kje lahko zamenjamo naše igralne položaje oz. jih prilagodimo," je trener, ki je preporodil zasedbo bluesov, o svojih branilcih, ki se odlično vključujejo v napad, razlagal po zadnji tekmi v Leicestru. 

"Ne postanemo pretirano samozavestni in ne počnemo norih stvari, toda imamo divji moment oz. svobodo v napadalnih akcijah," se je po zmagi s 3:0 nad lisjaki smejalo Tuchlu, potem ko se je med strelce na King Powerju vpisal tudi osrednji branilec modrih Antonio Rüdiger. Gol je prispeval tudi defenzivni vezist N'Golo Kante, piko na i pa je postavil ameriški napadalni vezist Christian Pulišić. Po izjemno dobri predstavi v Leicestru modri ne skrivajo, da v obračun z Juventusom prihajajo zelo samozavestni.

Manchester City - PSG
Manchester City - PSG FOTO:

Tudi Juventus v derbi skupine H vstopa dobro razpoložen, potem ko je Stara dama v soboto z 2:0 ugnala zasedbo Lazia. A kar lahko skrbi Allegrija, je to, da njegova četa ni uspela zabiti iz igre, oba gola sta namreč padla iz najstrožje kazni, pod oba pa se je podpisal branilec Leonardo Bonucci. Sodeč po zadnjih rezultatih, je Stara dama zaobšla manjšo krizo, v katero je zapadla konec oktobra. Juve bo namreč v Londonu lovil svojo četrto zaporedno zmago. "Gre za zelo pomembno tekmo na izjemnem stadionu," besede Allegrija pred obračunom s Chelseajem prenaša portal football-italia.net. "Kakor koli že, mi gremo v London, da osvojimo prvo mesto, v izločilne boje smo se namreč že uvrstili," visokih apetitov ne skriva karizmatični 54-letnik.

Statistični prerez obeh ekip pred torkovim spopadom (Chelsea - Juventus)
Statistični prerez obeh ekip pred torkovim spopadom (Chelsea - Juventus) FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JJLover
23. 11. 2021 15.13
Bedna tekma bo… juve bo itak igrau na nulo… ajde celsi
Kairos22
22. 11. 2021 18.58
-1
ameriški napadalni vezist Christian Pulišić! Ne se hecat no
madridista07
23. 11. 2021 15.14
+2
A se ti hecaš??? Poglej katero državljanstvo ima pa mi pol daj odgovor. Dečko niti hrvaško ne zna. 🤣🤣