Liga prvakov

Norveški nogometni fenomen: Haaland piše zgodovino tudi v Ligi prvakov

Dortmund, 19. 02. 2020 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Norveški nogometni dragulj Erling Braut Haaland je Borussiji iz Dortmunda z dvema zadetkoma zagotovil zmago v prvi tekmi osmine finala Lige prvakov (2:1). V tej sezoni eltinega evropskega tekmovanja je tako najstnik zbral že deset zadetkov, za to pa je potreboval zgolj sedem tekem, kar doslej ni uspelo še nikomur.

Več videovsebin
  • Vrhunci srečanja Borussia Dortmund - PSG
    17:09
    Vrhunci srečanja Borussia Dortmund - PSG
  • Iz 24UR: Borussia premagala PSG
    01:50
    Iz 24UR: Borussia premagala PSG

Za primerjavo: zvezdnika Liverpoola - Sadio Mane in Roberto Firmino sta za dosego desetih zadetkov potrebovala enajst tekem.

Erling Haaland je ob novih dveh doseženih zadetkih v elitni druščini postal tudi drugi najmlajši nogometaš z desetimi zadetki, naziv najmlajšega še vedno pripada Kylianu Mbappeju, ki je bil ob mejniku desetih golov sedem mesecev mlajši od Norvežana. Zato pa je Francoz za dosežek potreboval dlje časa, Haalandu pa je uspelo v zgolj eni sami sezoni. 

Norvežan niza presežke tako v nemškem prvenstvu kot tudi Ligi prvakov.
Norvežan niza presežke tako v nemškem prvenstvu kot tudi Ligi prvakov. FOTO: AP
Haaland je postal prvi nogometaš v zgodovini dortmundske Borussie, ki je zabil gol ob debiju v Bundesligi, DFB pokalu in Ligi prvakov. 

Pozornosti je bil deležen že v septembru, ko je ob svojem debiju v Ligi prvakov dosegel hat-trick na tekmi z Genkom. Tako je postal prvi najstnik po letu 2004, ki mu je ob debiju uspelo zatresti mrežo več kot enkrat. Pred tem je to uspelo še Waynu Rooneyju

Na prvih štirih tekmah elitnega evropskega tekmovanja je kot najstnik mrežo zatresel kar sedemkrat, s tem je presegel celo slovitega Raula, ki je dosegel šest zadetkov. 

Norveški nogometni čudež je v letošnji sezoni mrežo zatresel že 37-krat, od tega je na sedmih tekmah v dresu dortmundske Borussije mrežo zatresel že enajstkrat. Novo ero za črno-rumene je napovedal že ob debiju, ko je dosegel hat-trick. Mladenič, ki niza presežke v nemškem prvenstvu in elitni Ligi prvakov, pa vsemu navkljub ostaja skromen in ambiciozen. 

Takole je Haaland proslavil svoj prvi zadetek za Borussijo v Ligi prvakov.
Takole je Haaland proslavil svoj prvi zadetek za Borussijo v Ligi prvakov. FOTO: AP

Haaland: "Čaka me še veliko trdega dela" 

"Hvaležen sem za naziv najboljšega nogometaša tekme, a prepričan sem, da lahko pokažem še precej več. Na tem nivoju moram igrati še bolje, zato me čaka še veliko trdega dela," je zagotovil Haaland, ki je Borussiji zagotovil tudi zmago na prvi tekmi osmine finala s PSG. Norvežan opozarja, da bo za četrtfinalno vstopnico potrebno pokazati še dosti več: "Rezultat je dokaj nevaren, PSG je močno moštvo, ki nas lahko povsem preseneti na povratni tekmi v Parizu." 

Z desetimi doseženimi zadetki v Ligi prvakov v tej sezoni se je Haaland izenačil z Robertom Lewandowskim, s šestimi jima sledi poškodovani Harry Kane

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bizgecc
19. 02. 2020 20.03
+1
Kako to da lahko igra? Saj je ze igral za drugi klub letos
chelsea_97
19. 02. 2020 20.22
+3
ker so se pravila spremenila odkar je barcelona kupila coutinha
Iztok Draksler
19. 02. 2020 17.45
+7
dortmund ma res ...taprav filing za nogometase...dembele..aubemayang...pulišic...santcho.....in sedaj haland....no prve tri so fajn prodal..za velik denar..fajn zafrknili velike klube...cestitam jim....
Iztok Draksler
19. 02. 2020 17.41
+4
bravo fant...uzivaj v nogometu..in denarju...zasluzis si ga
PrekmurecMuraš
19. 02. 2020 15.00
+17
Odličen mladi nogometaš. Tisti "ta veliki" klubi se bodo zelo stegovali po njem v naslednjih prestopnih rokih. Borussia je sklenila odličen posel, da so ga pripeljali za dokaj mali denar
bekson74
19. 02. 2020 15.08
-4