Liga prvakov

Nova zmaga za PSG: Di Maria podaljšal še za eno sezono

Pariz, 12. 03. 2021 19.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Le nekaj dni po napredovanju v četrtino finala Lige prvakov je PSG svojim navijačem sporočil novo dobro novico. Eden prvih zvezdnikov kluba Angel Di Maria je pogodbo podaljšal za eno leto in bo tako član Parižanov vsaj do konca prihodnje sezone.

Kot so sporočili na uradni spletni strani kluba, je Angel Di Maria, ki bi se mu pogodba iztekla konec te sezone, podaljšal še za eno leto. V novem dogovoru pa ima tudi možnost +1, kar pomeni, da ga bo lahko še enkrat podaljšal za eno sezono. 

Večkrat je v dresu PSG-ja soigralcem za zadetek podal le legendarni bosanski nogometaš Safet Sušić, ki so ga navijači pred časom izbrali celo za najboljšega igralca v zgodovini kluba.

Argentinec se je na Park princev preselil leta 2015 po neposrečeni epizodi na Old Traffordu pri Manchester Unitedu. Skupno je za Parižane zbral že 248 nastopov, ima pa 87 zadetkov in kar 99 asistenc, s čimer je osmi strelec in drugi najboljši podajalec v zgodovini kluba. 

33-letnik je s PSG-jem doslej osvojil štiri naslove francoskega prvaka, po štirikrat pa je bil tudi francoski pokalni in superpokalni zmagovalec. Na tako želeno lovoriko v Ligi prvakov s Parižani še čaka. Lani ji je bil blizu, ko jih je šele na zadnji stopnički zaustavil Bayern, tudi letos pa PSG izgleda kot eden najresnejših kandidatov za to prestižno lovoriko. V osmini finala je na krilih Kyliana Mbappeja s 5:2 izločil Barcelono.

Di Maria je sicer v tej sezoni doslej zbral 27 tekem, pet zadetkov in 12 asistenc. Na prvi tekmi z Barcelono ga zaradi lažje poškodbe ni bilo v kadru, na povratni pa je v igro vstopil v 59. minuti, kar nakazuje, da se počasi vrača v polni pogon. 

Prenosi povratnih tekem osmine finala Lige prvakov.

Zadnje povratne tekme osmine finala Lige prvakov bodo na sporedu v torek in sredo. V torek bomo na Kanalu A in VOYO prenašali obračun madridskega Reala in Atalante našega Josipa Iličića. Dan kasneje pa bo na delu še en Slovenec, in sicer bo Jan Oblak z Atleticom skušal nadoknaditi zaostanek s prve tekme, ki jo je Chelsea na tujem dobil z 1:0. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
12. 03. 2021 21.40
+4
Di Maria in Navas, dva odlična igralca in dve veliki napaki Reala.
Nimasmisla
12. 03. 2021 21.36
+0
Ja kam bo pa šel
Petarda10
12. 03. 2021 21.12
+4
zakaj je to zmaga?
Quaresma7
12. 03. 2021 21.10
+4
dobra poteza PSG-ja... koristen igralec