Liga prvakov

Valverde opozarja na 'posebne' zadnje minute Manchester Uniteda

Barcelona, 15. 04. 2019 16.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pred torkovo povratno tekmo četrtfinala Lige prvakov z Manchester Unitedom sta obračun na Camp Nouu napovedala trener Barcelone Ernesto Valverde in vratar aktualnih španskih državnih ter pokalnih prvakov Marc-Andre ter Stegen. Valverde je med drugim dejal, da se strinja s kolegom Olejem Gunnarjem Solskjaerjem, ki je imel pred tekmo v Kataloniji veliko pripomb nad razporedom.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Zgodovina pravi, da Barcelona takšne prednosti ne zapravlja
    02:03
    Iz 24UR: Zgodovina pravi, da Barcelona takšne prednosti ne zapravlja
  • Nogometaši Manchester Uniteda na popoldanskem treningu preizkusili zelenico Camp Noua
    02:28
    Nogometaši Manchester Uniteda na popoldanskem treningu preizkusili zelenico Camp Noua
  • Zadnji trening Barcelone pred povratno tekmo četrtfinala Lige prvakov z Manchester Unitedom
    01:54
    Zadnji trening Barcelone pred povratno tekmo četrtfinala Lige prvakov z Manchester Unitedom

"Ne vem, kako se bodo postavili, a naša referenca so njihove štiri gostujoče tekme, od katerih so dobili tri. Morali bomo biti pozorni, vsaka ekipa bo zvesta svojemu slogu," je o torkovem obračunu, ki si ga boste lahko v živo od 20.40 ogledali na Kanalu A in VOYO, povedal Barcelonin trener Ernesto Valverde.

VERJETNOST

"United bo nabrušen, mi pa tudi," je o torkovem spopadu na novinarski konferenci povedal Barcin vratar Marc-Andre ter Stegen. "Naša prednost ni preveč velika. Ne želimo je le braniti, temveč tudi dokazati, da smo boljši. Tekma z Romo (v lanskem četrtfinalu, op. a.) je bila težka, a minilo je eno leto in ne želimo si, da se ponovi. Potrebno je gledati naprej in misliti o tem, da lahko zmagamo. Unitedovi igralci so zelo nevarni in nevaren je tudi rezultat, saj je prednost majhna."

Španski strokovnjak želi z varovanci prekiniti četrtfinalni urok, ki nad Katalonci vlada vse od njihovega zadnjega naslova leta 2015. Tudi lani je Barca prvo četrtfinalno tekmo dobila, takrat je na domačem Camp Nouu premagala Romo, a na povratnem dvoboju v Rimu izpadla (0:3).

'Ne bomo špekulirali'
"Dosegli smo gol v gosteh, a nič ni gotovega. Ne bomo špekulirali. Poskušali bomo zagotoviti, da nam ne dajo gola, a vedno bomo spoštovali naš slog. Ne bomo šli v tekmo z mislijo, da imamo prednost, to bi bilo absurdno," ostaja previden Valverde, ki ima z varovanci po zaslugi avtogola Luka Shawa s prve tekme minimalno prednost 1:0.

Valverde (na fotografiji) med ponedeljkovo novinarsko konferenco v klubskem centru Joan Gamper.
Valverde (na fotografiji) med ponedeljkovo novinarsko konferenco v klubskem centru Joan Gamper. FOTO: AP

Za razliko od gostovanja na Old Traffordu bi lahko priložnost za igro dobil tudi pomembni krilni napadalec Ousmane Dembele, ki bi lahko ob neprepričljivem Philippu Coutinhu razbremenil prva strelca Lionela Messija in Luisa Suareza. Tudi Argentinec ima na četrtfinalnih tekmah veliko neporavnanih računov, ne le s Christopherjem Smallingom, ki se ga je ostro lotil v Manchestru ‒ Argentinec v četrtfinalu LP namreč ni zadel od aprila 2013, ko je Barcelona v gosteh remizirala s Paris Saint-Germainom (2:2).

POMINUTAH

Spoštujejo Unitedovo sedanjost in preteklost
"Dembele ena možnost in lahko bi začel. Oni dan je izpolnil 60 minut, kolikor smo jih načrtovali. Pomembni bodo tisti, ki bodo začeli, a tudi tisti, ki bodo tekmo končali, ker ima Manchester United nekaj posebnega v zaključkih tekem," je nadaljeval Valverde.

"Spoštujemo duh, ki ga imajo, in tudi hitrost ter moč nekaterih njihovih igralcev. Spoštujemo jih kot ekipo, spoštujemo vse to, kar so, in to, kar so bili. Zavedamo se njihovega potenciala in morali bomo dobro zapreti prostore, da ne bodo imeli svojih možnosti. Če imajo prostor za tek, so močni."

Tudi Valverde ne razume razporeda
Trener Barce je tudi dodal, da povsem razume nedavne izjave kolega Oleja Gunnarja Solskjaerja. Junak finalne tekme LP iz leta 1999, ko so "rdeči vragi" ravno na Camp Nouu z golom Norvežana ugnali Bayern (2:1), se je namreč ostro lotil nerazumljivega razporeda četrtfinalnih tekem, ki je poleg Kataloncev in Uniteda močno ujezil tudi odgovorne pri Ajaxu in Juventusu.

"Razpored je vedno natrpan za vse ekipe, a absurdno je, da imajo štiri ekipe osem dni počitka, ostale štiri pa le šest. Logično bi bilo, da bi tisti, ki so igrali v sredo, spet igrali v sredo. Razumem Solskjaerjevo logiko," je še povedal Valverde.

PREDTEKMO

PARI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
16. 04. 2019 14.55
+1
Zadnje minute MU v LP to sezono.........
apodgra
16. 04. 2019 07.38
+3
O njegovi nogometni strategiji , bi se dalo na veliko debatirati. Objektivnost njegovi izjav nima nobene veze z njegovimi strateškimi odločitvami. Delal je in še dela napake pri številnih rotacijah in to v nepravem času. Kdo pa ne ve ,da je MU dobra ekipa , ki lahko preseneti vsako ekipo. Zato, ne moreš biti trener Barce.
Sladoljed1
15. 04. 2019 20.16
+1
Se valverde ve da je MU nevaren
Johnny_J
15. 04. 2019 20.33
+10
Valverde je zelo objektiven trener in nikoli ne skoci preden reces hop. Sicer ga pa izkusnje zadnjih dveh let drzita na realnih tleh in se ne izpostavlja s predcasnimi napovedmi.
Petarda10
15. 04. 2019 20.09
+17
Gremo Barcelona do zadnje minute!!!
Kollerik
15. 04. 2019 18.55
+9
"Posebne zadnje minute" lahko ima tudi Barca.
cripstoned
15. 04. 2019 21.16
-9
fihner
16. 04. 2019 08.08
+9
Ma glavno, da boš buljil in potem dolgovezil...
cripstoned
16. 04. 2019 14.31
-3
buljili ste 5 zaporednih sezon in dolgovezite se danes....ne mores proti meni.....hahahaah
grozjak
16. 04. 2019 14.57
-1
proti juvetu so štele prve minute v Torinu, Roma pa je zgodba, ki se bo težko še kdaj ponovila. Npr PSG-ju, pa se to redno dogaja.......
bogdajmir
15. 04. 2019 17.43
+11
Naj svoje pripombe Ole prihrani za UEFO, ta se je odločila, da morata biti razdeljena termina za City in United.