Liga prvakov

Modrić brez ovinkarjenja: Ne prihajamo se branit

Liverpool, 13. 04. 2021 19.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K., N.M.
Komentarji
2

Pred zadnjim treningom na Anfieldu sta z mediji spregovorila vezist madridskega Reala Luka Modrić in trener Zinedine Zidane. Hrvaški zvezdnik je pritrdil nedavnim besedam Zidana o precejšnji utrujenosti v vrstah španskih prvakov, ki pa po besedah 35-letnega Zadrčana ne sme biti izgovor.

Več videovsebin
  • Trening Liverpoola pred povratno tekmo četrtfinala LP
    00:48
    Trening Liverpoola pred povratno tekmo četrtfinala LP
  • Trening Real Madrida na Anfieldu pred povratno tekmo četrtfinala LP
    00:39
    Trening Real Madrida na Anfieldu pred povratno tekmo četrtfinala LP
  • Iz 24UR: Povratni obračun četrtfinala Lige prvakov med Liverpoolom in madridskim Realom
    02:00
    Iz 24UR: Povratni obračun četrtfinala Lige prvakov med Liverpoolom in madridskim Realom

 

Real Madrid je že v Liverpoolu, kjer se je nastanil v hotelu s pomenljivim imenom Titanic. Še nekaj olja na ogenj vraževerja priliva dejstvo, da bodo na Otoku ravno na dan povratnega obračuna četrtfinala Lige prvakov na Anfieldu obeležili 109. obletnico ene največjih pomorskih tragedij. Toda Madridčani v Liverpool, kjer je bil Titanic tudi registriran, prihajajo sredi izjemno uspešne "plovbe", ki vključuje tudi nedavno zmago nad večnim tekmecem Barcelono v španskem prvenstvu (2:1) in seveda zmago na prvi tekmi proti Liverpoolu (3:1). 

"Pričakujem zelo naporno tekmo, v kateri bomo morali biti na ravni, ki pritiče temu tekmovanju," je na Anfieldu dejal vezist Luka Modrić. "Moramo storiti tisto, kar smo storili na prvi tekmi, se braniti in napadati kot ekipa. Gremo na zmago, ne prihajamo se branit. Vsaka tekma je svet zase, težko je odigrati dve enaki tekmi proti istemu tekmecu. Moramo se zelo dobro braniti in zelo dobro napadati kot ekipa," je nadaljeval kapetan hrvaške izbrane vrste.

Modrić (spodaj levo) in trener Zinedine Zidane med treningom Reala.
Modrić (spodaj levo) in trener Zinedine Zidane med treningom Reala. FOTO: AP

"Dobro smo, res smo zelo iztrošeni, toda moramo zdržati. Trdo smo delali devet mesecev, da bi lahko bili tukaj, tako da se ne smemo pritoževati nad utrujenostjo ali ne vem čim. Moramo nadaljevati z delom in ostati profesionalci. Upam, da bo na koncu ves ta trud nagrajen," si je zaželel.

Statistika pred tekmo Liverpool - Real Madrid.
Statistika pred tekmo Liverpool - Real Madrid. FOTO: Sofascore.com
Zidane je dejal, da Real na Anfieldu ne namerava začeti tekme z mislijo po nadziranju rezultata. Ni še želel potrditi, koga bo postavil na mesto desnega bočnega branilca, kjer je "kraljevi klub" nazadnje ostal še brez poškodovanega Vazqueza. "Ekipa vedno stopi tukaj, ko je težko, to kaže na njen karakter," je povedal Zidane in, med drugim, še dodal: "Veliko se nam je že zgodilo, veliko igralcev ni z nami. A na tekmo se bomo pripravili s tistim, kar imamo. Potrebovali bomo vse, če bomo želeli napredovati. Pomembno je biti pripravljen na tekmovanje. Ne bomo štedili z močmi, sem smo prišli zmagat in to bomo poskusili storiti. Govorili smo že o tem, že po prvi tekmi in obračunu z Barcelono je bilo vloženega veliko truda. A tega smo vajeni. "

'Težave nas še bolj povežejo'
Odigral je že 2946 minut v tej sezoni, v tem pogledu je na šestem mestu na klubski lestvici, pred njim pa so zgolj Thibaut Courtois, Raphaël Varane, Ferland Mendy, Casemiro in Karim Benzema. Na "el clasicu" se je za nameček poškodoval tudi univerzalni krilni nogometaš Lucas Vazquez, medtem ko trenerju Zinedinu Zidanu še vedno ni na voljo kapetan Sergio Ramos, ki se je zdaj za nameček še okužil z novim koronavirusom. 

"Poškodba Lucasa je imela na nas velik vpliv. Upam, da si bo hitro in dobro opomogel. Težave nas še bolj povežejo, potrebujemo vse igralce na visoki ravni. Veliko je poškodb, a ne moremo se pritoževati, saj se tudi nikoli nismo. Za**ano je imeti toliko poškodovanih," je bil jasen Modrić, ki so ga povprašali tudi o oceni lastne forme, potem ko je s Tonijem Kroosom požel že veliko pohval v zadnjih tednih oziroma mesecih.

Kroos med najljubšimi soigralci v karieri
"Zadovoljen sem, ker pomagam ekipi in počutim se zelo dobro. Moram nadaljevati tako, a ni pravi trenutek za primerjave z drugimi sezonami. Veliko let že igrava skupaj (s Kroosom), lahko rečem, da je med igralci, ob katerih sem se v karieri počutil najbolje. Uživam v igranju z njim, zelo dobro se razumeva in bomo videli, kako dolgo bova še lahko uživala eden z drugim," je ostal skrivnosten Hrvat.

Spet ni šlo niti brez vprašanj o zanimanju Reala za usluge francoskega napadalca Paris Saint-Germaina Kyliana Mbappeja, ki je v očeh Modrića "top, top".

"Mbappe? ne vem, kaj naj ti rečem, veliko je informacij o tem, kateri igralci bodo prišli. Ne morem o tem. Mbappe je velik igralec, to je pokazal, dobri igralci pa so dobrodošli, a o tem zdaj ni korektno govoriti. A kot igralec je 'top', 'top', med najboljšimi na svetu," je povedal Modrić.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Razumnež
13. 04. 2021 20.02
-3
Mordič gor, Modrič dol.... če ni Modrič je pa Luka.... pa kdorkoli naj bi to že bil, ne?.... Če želite kakšen pameten članek napisat o nogometu bi lahko kakšnega o slovenski ženski nogometni reprezentanci, ki je danes premagala Slovaško.
Walter Pravicek
13. 04. 2021 20.04
-5
A BO TALE MODRIĆ,KI JE LAGAL NA SODIŠČU,KO SO BOSANSKEMU HRTVATU SODILI V ZVEZI Z DINAMOM ŠE PRŠU KAJ K PURGARJEM,DA GA OGLOBIJO?