Liga prvakov

NZS s popolno podporo Uefi pri vprašanju razvoja evropskih tekmovanj

Predoslje, 19. 04. 2021 18.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometna zveza Slovenije se je odzvala na odločitev 12 velikih evropskih klubov o ustanovitvi superlige. Kot pravi predsednik Radenko Mijatović, slovenska zveza popolnoma podpira prizadevanja Evropske nogometne zveze za ohranjanje ravnovesja v evropskem nogometu.

Aleksander Čeferin in Radenko Mijatović (oba na fotografiji) med obiskom razstave NZS v ljubljanskem parku Tivoli.
Aleksander Čeferin in Radenko Mijatović (oba na fotografiji) med obiskom razstave NZS v ljubljanskem parku Tivoli. FOTO: Damjan Žibert

"Nogometna zveza Slovenije popolnoma podpira prizadevanja Evropske nogometne zveze za ohranjanje ravnovesja v evropskem nogometu. Na eni strani poznamo elitni, vrhunski nogomet, ki pa je v veliki meri odvisen od amaterskega od prizadevnega dela manjših klubov, ki so usmerjeni v razvoj in pripravo nogometašev za igranje na ravni, ki jo zahteva vrhunski nogomet," je dejal Radenko Mijatović.

Dodal je, da se bo zaradi "pohlepa nekaterih posameznikov s superligo to ravnovesje porušilo in hitro se lahko zgodi, da bo šel nogomet po poti katerega od drugih ekipnih športov".

'Moramo ostati enotni'
"In zaradi teh primerov vemo, da deljenje na različne elitne lige ni prineslo ničesar razen nekaj kratkoročnih finančnih koristi. V tem trenutku moramo ostati enotni in najostreje obsoditi takšno početje, obenem pa poskrbeti za prihodnost nogometa in vseh otrok, ki z iskrenostjo in občudovanjem v očeh gledajo svoje nogometne idole," je še ob novici o predlogu ustanovitve superlige povedal Mijatović.

V noči z nedelje na ponedeljek je 12 velikanov evropskega nogometa uradno potrdilo nastanek novega evropskega nogometnega tekmovanja –  superlige. Ustanovitelji so Real Madrid, Manchester United, Juventus, AC Milan, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Inter, Chelsea, Tottenham, Atletico Madrid in Arsenal. Prvi predsednik superlige je postal Florentino Perez iz Real Madrida, podpredsednika pa prvi mož Juventusa Andrea Agnelli in eden od vodilnih mož Manchester Uniteda, Joel Glazer. Tekmovanju, ki se bo "začelo v najkrajšem možnem času", pa se bodo pridružili še trije klubi, so ustanovitelji superlige zapisali v sporočilu za javnost.

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marjan Krajnc
20. 04. 2021 09.48
Kdo bo še gledal po svetovno prvenstvo
sinhron
19. 04. 2021 19.28
+1
Teh 12 " velikih " klubov naj igra v ligi dvanajstih med seboj , v državnih , Evropskih in svetovnih prvenstvih , pa ne morejo igrati ! Pa je stvar zaključena ! In si bodo mnogi premislili !
Petarda10
19. 04. 2021 19.23
+2
to pa res veliko steje podpora nzs hahahah
jodr
19. 04. 2021 19.20
+4
Radenko, koga in kaj ti podpiraš, je popolnoma nepomembno. Oklepaš se svojega stolčka, kot pijanec plota.
Nace Štremljasti
19. 04. 2021 19.14
+2
Čeferin treba bo začeti delati papa uefa
Lojze Novak
19. 04. 2021 19.13
+3
A jim je obljubil spet mal pod mizo, da so ga podprli? Mafija odvetniška!
Greghorian
19. 04. 2021 19.23
Ne, ampak zato ker se gre za njihovo rit. Superliga samo pomeni da bo 80% denarja ki se ga zdaj obrača, šlo 12 najvecjim klubom, zdaj se pa vsaj bolj posteno razdeli med vse. Razmisli prvo o čem sploh komentiraš.
Jože Fortuna 1
19. 04. 2021 19.00
+3
Čeferin in Radenko in Vesel NEHAL se boste MASTIT z UEFA evri ! ? Čeferin imel včeraj žalno sejo na pop tv ! ?
Greghorian
19. 04. 2021 19.27
+1
Naj se mastita, to pomeni da prinašata denar v državo in si ti na boljšem. Poglej politike, če ti je en pocivalsek pa Janša bolj koristen ko ti krade iz žepa potem rabiš pomoč.
Metalllca
19. 04. 2021 18.58
+7
Mijatović in podobni se oglašajo k so raztural Slovenski, tako klubski kot reprezentančni nogomet. Da nije tuzno bilo bi smesno.