Liga prvakov

Obetajo se kazni: Atletico, City in Barca pod drobnogledom Uefe

Madrid, 16. 04. 2022 11.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po povratnih tekmah četrtfinala Lige prvakov in Lige Evropa se nekaterim klubom obetajo sankcije, poroča Marca. Atletico Madrid in Manchester City sta se pod drobnogledom znašla zaradi skorajšnjega pretepa igralcev med in po tekmi. Na obračunu med Barcelono in Eintrachtom iz Frankfurta pa je Uefo zmotila prisotnost več tisoč gostujočih navijačev v sektorjih, kjer bi morali biti domači privrženci.

Navijači Eintrachta iz Frankfurta so v četrtek preplavili tribune Camp Noua.
Navijači Eintrachta iz Frankfurta so v četrtek preplavili tribune Camp Noua. FOTO: AP

180 minut obračuna med Manchester Cityjem in Atleticom iz Madrida ni postreglo z veliko nogometnimi užitki. So pa na svoj račun prišli tisti, ki cenijo borbenost in brezkompromisnost. Posebej so bile strasti razgrete v zaključku povratnega obračuna v Madridu, ko so varovanci Diega Simeoneja tudi z umazanimi prijemi poskušali izsiliti podaljške. Pri tem je nase najbolj opozoril osrednji branilec Felipe, ki je z grdim prekrškom, zaradi katerega je bil upravičeno izključen, zakuhal množičen spopad nogometašev obeh ekip. Felipe je takrat podrl in nato še nalašč brcnil Phila Fodna, ki ga je nato skušal z igrišča odvleči Stefan Savić.

Gostje so do konca tekme zdržali brez prejetega zadetka za uvrstitev v polfinale, v tunelu po tekmi pa so se strasti znovavnele. Ko je Šime Vrsaljko skušal priti do nogometašev Cityja, je morala posredovati celo policija. Marca tako na svoji spletni strani poroča, da se je pod drobnogledom Uefe znašlo kar nekaj igralcev iz obeh taborov. 

Če bodo sledile sankcije, se jim obeta celo prepoved nastopanja, a še ni jasno, za koliko tekem. Kazni bi lahko za nogometaše Cityja v veljavo stopile že za polfinalni tekmi z Realom, medtem ko bodo morali Atleti svoje odslužiti na začetku prihodnje evropske sezone. 

Takole so zavrele strasti v tunelu po tekmi Atletico - City:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dan kasneje sta se v Barceloni pomerila domača Blaugrana in Eintracht iz Frankfurta. Nemci so do napredovanja prišli brez incidentov na zelenici, je pa Uefo očitno močno zmotilo dogajanje na tribunah, na katerih je bilo po nekaterih informacijah celo 30 tisoč navijačev Eintrachta, čeprav je njihov klub uradno dobil le pet tisoč vstopnic za gostujoči sektor. 

Pri Barceloni naj bi pred letošnjo sezono prodali od 60 do 65 tisoč letnih vstopnic. Da je bilo lahko na tekmi toliko navijačev gostujoče ekipe, so morali nekateri imetniki letnih vstopnic te prodati gostom, zaradi česar je po poročanju Marce njihov klub sedaj pod drobnogledom Uefe. Kakšna kazen, če sploh, čaka Blaugrano, prav tako ni znano. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
17. 04. 2022 12.08
+1
Umazano kolesje najbolj skorumpiranega kluba na svetu se spet suče, kot že toliko krat. Treba bo na postranski, umazan način čim bolj naškoditi MC ju pred tekmo z ljubljenci sodniške zveze in bogatih buržujev...
Nimasmisla
17. 04. 2022 11.33
+4
nebel
16. 04. 2022 13.11
+8
Očitno je Čeferin na čelu. Se že dogaja kot pri nas. Samo še kasiranje in nič lastnega dela v preprečitev ali izboljšanje. Kazen ni izboljšanje. Je samo služenje enih na račun drugih.
Robinson
16. 04. 2022 12.38
+0
UEFO ni zmotilo dogajanje v Barceloni ampak je zmotilo Špance in ranilo njihov ponos. Nemci so prišli pošteno do kart. Nemci in klub Barca niso krivi, da so Španci počasni pri nakupu kart.
MesOjediPinGvin
16. 04. 2022 12.46
+11
Kako kupiš 30.000 kart, če jih je na voljo 5.000? Očitno so jih domačini prodajali Nemcem. Verjetno pa so v Španiji živeči Nemci tudi dodali svoje, če imajo špansko državljanstvo...