Liga prvakov

Oblak: Liverpool je v odlični formi, mi prav tako, tako da nas čaka zanimiva tekma

Madrid, 18. 10. 2021 11.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
7

Atletico Madrid in Liverpool se bosta v torek z neposrednim prenosom na Kanalu A in VOYO ob 20.30 udarila za (trenutno) prvo mesto skupine B aktualne sezone Lige prvakov. "To je zelo pomembna tekma za nas," je pred obračunom jasen slovenski vratar v vrstah španske zasedbe Jan Oblak. "Mislim, da je ekipa v dobri formi," je še sporočil v pogovoru za klubsko televizijo.

Jan Oblak je na zadnji tekmi med Atleticom in Liverpoolom paral živce nogometašem iz mesta Beatlov.
Jan Oblak je na zadnji tekmi med Atleticom in Liverpoolom paral živce nogometašem iz mesta Beatlov. FOTO: AP
Prenos torkove tekme med Atleticom in Liverpoolom bo na Kanalu A in VOYO ob 20.30.

"Igralci, ki niso bili v reprezentancah, so dobro trenirali, igralci, ki smo bili s selekcijami, smo igrali dve tekmi. Tako da je ekipa pripravljena," je prepričan Jan Oblak, eden ključnih mož v izjemni obrambi colchonerosov. Ti bodo na domači Wandi skušali premagati vročo zasedbo Liverpoola, ki v aktualni sezoni sploh še ne pozna poraza v vseh tekmovanjih. Še več: četa Jürgena Kloppa je nazadnje izgubila prav v Ligi prvakov, in sicer v osmini finala proti Real Madridu – to je bilo 6. aprila letos.

Uspešen niz redsov bodo skušali prekiniti Atleti, ki so prav tako v zelo dobri formi, a konec septembra jih je vendarle presenetil poraz pri Alavesu v Vitorii-Gasteiz. Z izjemo tega spodrsljaja so varovanci argentinskega trenerja Diega Simeoneja zelo prepričljivi. Zadnjo tekmo so sicer odigrali 2. oktobra, ko so povsem zasenčili zasedbo Barcelone (2:0). Tekme 9. kroga španske La Lige Atletico ni odigral, saj je ta bila prestavljena. "Proti Barceloni smo odigrali odlično. Proti AC Milanu prvi polčas ni bil dober, zaostajali smo 0:1, toda dali smo vse od sebe do samega zaključka in preobrnili tekmo," se je zadnjih dveh tekem Atletica spomnil Jan Oblak. "To sta bili dve zelo pomembni tekmi: moramo nadaljevati tako kot proti Barceloni, saj nam le tako lahko uspejo velike stvari," je v isti sapi še dodal škofjeloški vratar. 

Dosedanja statistika Liverpoola in Atletica v aktualni sezoni
Dosedanja statistika Liverpoola in Atletica v aktualni sezoni FOTO: Sofascore.com

Na Liverpool imajo Atleti zelo lepe spomine in želijo si, da bi ti ostali lepi. "Proti Liverpoolu so vedno spektakularne tekme. To je izjemen klub z izjemnimi igralci, tako da je proti njim intenzivno in težko. In v torek ne bo nič drugače. Liverpool je v odlični formi, mi prav tako, tako da nas čaka zelo zanimiva tekma, kjer moramo igrati na najboljši možni način, da osvojimo točke," je jasen Jan Oblak. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spomnil se je tudi zadnjega medsebojnega obračuna, obračuna osmine finala Lige prvakov v lanskem koledarskem letu. Tedaj je prav Atletico zaključil izjemen niz Liverpoola v Ligi prvakov, ko se je zdelo, da redsi korakajo k ubranitvi naslova v najprestižnejšem evropskem klubskem nogometnem tekmovanju. "To je bila zelo posebna tekma, zadnja tekma z navijači pred pandemijo. Bilo je nekaj posebnega. Nikoli nismo vrgli puške v koruzo, na koncu smo nadoknadili zaostanek in zmagali. Zagotovo so to lepi spomini, ki jih bom večno ohranil. To moramo ponoviti tudi na torkovi tekmi, tako da bodo dobri spomini ostali," je še povedal Oblak. 

3. krog Lige prvakov

Slovenski vratar je bil eden od jezičkov na tehtnici na tisti tekmi na Anfieldu. "Jaz sem tisto tekmo dobro odigral, zagotovo. Toda tudi moji soigralci. Vsakdo izmed njih je opravil svoje delo na svoj najboljši način, da je pomagal ekipi, da smo tisto tekmo na Anfieldu z izjemnim vzdušjem dobili. Toda preteklost je preteklost. Če takšne tekme ne bomo ponovili oz. če ne bomo igrali še bolje, to, kar se je zgodilo lani, ne bo veliko pomenilo," je pripomnil slovenski vratar. 

"Ne dvomim, da bo vzdušje na Wandi odlično. Ko je stadion poln, so naši navijači kot dodatna dva igralca. Hvaležni smo jim za vso podporo. Na igrišču bomo zanje in za ta klub pustili vse," je zaključil Oblak.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tone Anton Knafelc
19. 10. 2021 08.29
drimtim
18. 10. 2021 16.14
-1
Liverpool bo preluknal Atletikov bunker.Fix 2
Nimasmisla
18. 10. 2021 16.02
+0
Liverpool zna dat gol vi pa neka štrikate.
dejvid04
18. 10. 2021 15.26
+0
Jokice madridskem, so si mogl frej vikend uzet oba Madrid Ana, a Liverpool. Je pa lahko igral :)
TEDOxy50pMEDO
18. 10. 2021 14.04
+1
Vamos.... Liverpool ! :)
madridista07
18. 10. 2021 14.03
+1
Za Liverpool lahko rečeno, da je v formi.
madridista07
18. 10. 2021 14.04
+1