8°C

Oblak pred spopadom s Chelseajem opozarja: Tuchel je velik trener

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
Marko Gašparin /
KOMENTARJI
7
Pred nocojšnjo nogometno poslastico – tekmo Lige prvakov med Atleticom in Chelseajem, ki si jo boste lahko ogledali le na VOYO in Kanalu A – je za britanski The Times spregovoril slovenski vratar Jan Oblak. Ta ni govoril le o nogometnih temah, temveč tudi o lepotah Slovenije.

Jan Oblak
Jan OblakFOTO: AP

"V Chelseaju so isti nogometaši kot pod (Frankom) Lampardom in gre za zelo dobre nogometaše. Konec koncev so imeli en ali dva slaba meseca, kar se lahko zgodi komur koli. Nihče ne more vedeti. Če bi Lampard ostal, bi se rezultati ekipe prav tako izboljšali. (Thomas) Tuchel je prav tako velik trener. Dobro delo je opravil v Dortmundu in Parizu, zdaj ko je prišel v Chelsea, ekipa že igra dobro. Zares so dobri v obrambnih nalogah," je pred tekmo osmine finala Lige prvakov med Atleticom in Chelseajem opozoril vratar madridske ekipe Jan Oblak. Tekma – s prenosom na Kanalu A in VOYO pričnemo ob 20.30 – bo sicer zaradi koronavirusnih omejitev potekala v Bukarešti. "Londončani imajo kakovostne igralce na sredini, prav tako v napadu. Gre za zahtevnega nasprotnika. Ko se je začela sezona, smo vsi mislili, da bo Chelsea na vrhu. Pričakujemo dve zelo težki tekmi," je jasen Škofjeločan. 

PREBERI ŠE
Azpilicueta posebej opozarja na Oblaka in Suareza

Spregovoril je tudi o zanimanju angleških klubov. "Živim v velikem mestu, v izjemni državi in igram v izjemni ligi. Toda jasno, spremljam Premier League. Gre za posebno ligo, kjer je prav vsaka tekma zahtevna. Da bi tam igral? Kot igralec nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo v prihodnjih letih, jasno pa je, da je Premier League atraktivna za katerega koli nogometaša,"simpatij do angleške lige ni skrival slovenski reprezentančni vratar. Ta se je v obsežnem pogovoru za The Times razgovoril tudi o lepotah Slovenije."Je lepa država in veliko ljudi hodi v hribe, teče, vozi kolo, se ukvarja z zimskimi športi, kot so smučanje, smučarski skoki, deskanje," je rojake skušal opisati Oblak. "Slovenska mentaliteta je dobra, še posebej ker smo običajno bolj hladni. To nam pomaga, ko stvari ne grejo tako zelo dobro. Hladna glava ti pomaga ostati miren in pri tem, da verjameš vase. Moč misli je ključnega pomena v športu," je zaključil Oblak.