Liga prvakov

Oblak: Diego je povsem normalen človek, ni se ga treba bati

Madrid, 21. 10. 2020 09.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dvoboj Bayerna in madridskega Atletica v Münchnu obeta vrhunsko tekmo, tudi ob dejstvu, da bo v vratih madridskega moštva slovenski vratar Jan Oblak (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.40). Prvi vratar madridske zasedbe se dobro zaveda, da je njihov tekmec aktualni šampion Lige prvakov, a pravi, da je moštvena mentalitega takšna, da želijo zmagati vsako tekmo. Uefa je potrdila, da tekma bo, saj je bil pozitiven Serge Gnabry.

Jan Oblak bo brez dvoma eden tistih, ki bo imel eno glavnih vlog na igrišču na tekmi Bayerna in Atletica na uvodni tekmi v njuni skupini. Slovenski vratar se ne boji tekmeca, ki je v letošnjem letu osvajal vse, kar je bilo mogoče. Tudi naslov Lige prvakov, a sedaj se vse začenja znova. "Bayern bo verjetno ostal takšen, kot je, moštvo, ki je v vrhunski formi in vemo, da bo težko. Vendar mi želimo zmagati vsako tekmo. Vsekakor bo zahtevno in pričakujem dobro tekmo," je v pogovoru za časnik Bild dejal Oblak, ki je po oceni transfermarkta na prvem mestu. Njegova tržna vrednost je 90 milijonov evrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Na prvi pogled deluje, kot da bi se ga morali bati. Vendar temu ni tako, Diego je povsem normalen človek, veliko pomaga igralcem in razlaga, kaj moramo storiti. Ob robu igrišča je energiečn, zato ker želi, da nas motivira igralce, kot tudi navijače," je o temperamentnemu trenerju Diego Simeoneju dejal Oblak, o Hansiju Flicku, trenerju Bayerna pa je dejal: "Moram priznati, da nisem vedel prav dosti o njemu. Sedaj ga, seveda, poznajo vsi. Osvojil je vse lovorike, kar jih je mogoče. Zelo dobro je opravil nalogo."

Na igrišču stadiona Allianz Arena bosta stala dva golmana, ki spadata med najboljše na svetu, tudi Janov tekmec na drugi strani Manuel Neuer velja za vrhunskega. "Ko je Neuer v dobri formi, izjemno veliko pomaga moštvu. Lahko rečem le dobre stvari o Neuerju," je o Nemcu dejal 27-letni Oblak.

Zaradi pozitivnega primera Bayernovega nogometaša Sergeja Gnabryja so znova testirali celotno moštvo in novega primera ni, zato je Uefa) potrdila, da bo današnja tekma potekala po načrtu 

Jan Oblak in Stefan Savić.
Jan Oblak in Stefan Savić. FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

piranha
18. 11. 2020 21.29
Kollerik
21. 10. 2020 13.13
+3
Dajmo Jan & co.!
hajer66
21. 10. 2020 13.11
-4
danes jih bo pa Oblak pobiral iz mreže ha ha ha
assassin911
21. 10. 2020 13.10
-1
AtleticoSLO
21. 10. 2020 12.56
+2