Liga prvakov

Obračun Atalante in Ajaxa z močnim slovenskim pridihom: Pravico bo delil Skomina

Bergamo, 25. 10. 2020 19.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Torkov obračun drugega kroga Lige prvakov med Atalanto in Ajaxom, ki ga bomo od 20.40 dalje prenašali na VOYO in Kanalu A, bo imel velik slovenski pečat. Poleg Josipa Iličića v vrstah domačih bo na igrišču tudi "naša" sodniška zasedba na čelu z Damirjem Skomino. S strani mu bosta pomagala Jure Praprotnik in Robert Vukan, četrti sodnik pa bo Dragoslav Perič.

Damir Skomina je v tej sezoni med drugim sodil večni derbi med Mariborom in Olimpijo.
Damir Skomina je v tej sezoni med drugim sodil večni derbi med Mariborom in Olimpijo. FOTO: Miro Majcen

To bo za Damirja Skomino prva tekma v skupinskem delu Lige prvakov v letošnji sezoni, potem ko je v zadnjem krogu kvalifikacij že delil pravico na obračunu Midtjyllanda in praške Slavije, ter skupno sedma v vseh tekmovanjih. Štirikrat je doslej sodil v domačem prvenstvu, enkrat pa tudi v slovenski drugi ligi, in sicer na dvoboju med Šmartnim in Rudarjem iz Velenja.  

44-letni Koperčan bo Atalanti sodil prvič, Ajaxu pa je že petkrat. Nizozemci nanj nimajo najboljših spominov, saj so na teh tekmah zabeležili le eno zmago, kar trikrat pa so izgubili. Med drugim tudi v finalu Evropske lige v sezoni 2016/2017, ko so jih z 2:0 ugnali nogometaši Manchester Uniteda. 

Prenos srečanja med Atalanto, ki je v prvem krogu v gosteh ugnala že omenjeni Midtjylland, in Ajaxom, ki je doma izgubil proti Liverpoolu, se bo na VOYO in Kanalu A začel v torek ob 20.40. Dan kasneje boste lahko ob isti uri spremljali še derbi kroga med Juventusom in Barcelono. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
25. 10. 2020 20.23
+0
To bi znala bit zanimiva tekma, zacinjena z goli
Ban Jela?i?
25. 10. 2020 19.26
-2
Forza Atalanta